Кандидатстване за работа във Великобритания

Какво трябва да запомните, кандидатствайки за работа във Великобритания? Какво е хубаво да включите в мотивационното си писмо? Как да оформите вашата автобиография? Как да се подготвите за интервю? Научете как да направите така, че да имате успех при намирането на работа.

Мотивационното писмо

Целта на написването на мотивационно писмо е да се видят вашите умения и постижения. Когато кандидатствате за работа във Великобритания, напишете мотивационно писмо за всяка една от длъжностите, за които кандидатствате, поотделно. Това показва, че вие сте си направили труда да проучите предварително компанията и да разберете какво долу-горе се очаква от вас за дадената позиция. В мотивационното си писмо посочете вашите умения, които са ключови за дадената работа и това ще ви направи перфектният кандидат за позицията. Опишете детайлно специфичните задачи, които сте изпълнявали на предишното си работно място и които могат да са полезни за мястото, за което кандидатствате в момента.

Направете мотивационното  си писмо не много дълго и лесно за разбиране, в бизнес-стил. То не трябва да е по-дълго от пет  параграфа, които да се съберат на една страница, така че работодателят да може да го прочете бързо. Когато кандидатствате за работа във Великобритания, винаги адресирайте документите си до дадена личност – обикновено това е лицето за контакт в обявата за работа. Използвайте един шрифт и големина на буквите за цялото писмо. В края поканете работодателя да разбере повече за вас, прочитайки прикачената автобиография. Упоменете по какъв начин искате да се свържат с вас и включете тези детайли в автобиографията си. Пример за мотивационно писмо можете да намерите тук.

Форматиране на вашата автобиография (Curriculum Vitae)

Когато кандидатствате за работа, Job-Interviewединствените лични данни, които трябва да бъдат включени във вашата автобиография са: име, адрес и детайли за контакт. Всичко друго, включително пол, възраст, националност и други, са опционални. Когато решавате какво да включите като лични детайли, трябва да си отговорите на два въпроса:

  • Уместна ли е тази информация
  • Включването на тази информация ще ми помогне ли да стигна до интервю

Отбележете си, че във Великобритания не е обичайно да се включва снимка в автобиографията.

След личната информация можете да включите нещо за вас. Това може да са няколко къси изречения, които описват вашите ключови умения, доколкото те са свързани с позицията, по която кандидатствате. Главната цел на тези няколко изречения е да грабне вниманието на четящия.

Ако вече имате натрупан трудов стаж, започнете да описвате информация за трудовият ви стаж в обратен хронологичен ред, започвайки от последното работно място. За всяка позиция, на която сте работили включете име на работодателя, времетраене на заетостта и главните отговорности, свързани с вашата работа.  Когато кандидатствате за работа на Острова е добре да направите автобиографията си подходяща за съответната позиция, което може да означава да отдадете повече внимание на някои места на които сте работили и по-малко на други, които нямат общо с желаната от вас позиция в момента.

След като сте описали вашият трудов стаж и опит, опишете учебните заведения, които сте посещавали – отново в обратен хронологичен ред. Не забравяйте да включите и вашите умения за владеене на даден език, както и всякакви други умения и опит, които биха ви били от полза. Вашата автобиография не трябва да надхвърля две страници и трябва да съдържа силни глаголи като : “постигнах“, „водих“ и „управлявах“. Можете да свалите примерна автобиография от тук

Подготовка за интервю

След като потенциалният ви работодател се е свързал с вас, е време да се подготвите за интервю. Помнете, че трябва да сте облечени консервативно и делово. Винаги е по-добре да сте малко по-официални от това да сте облечени малко по-неглиже.Job-Interview-Clothes1

Преди интервюто бъдете сигурни, че сте проучили компанията. Предположете какви въпроси може да ви бъдат зададени и тренирайте подходящи отговори. Когато пристигнете, помнете, че начина ви на обличане, действие и изразяване формират представата за вас и са по-важни от всичко, казано до тук. Следователно е много важно да говорите разбираемо и ясно. Не пресичайте линията между увереността и арогантността. Може да направи много неприятно впечатление на интервюиращите, ако се държите така, сякаш вече сте нает.

Успех!

33 Comments to “Кандидатстване за работа във Великобритания”

  1. Смотреть фильм холоп 2. Про холопа примерного якова верного. Про холопа примерного якова верного. Холоп фильм смотреть онлайн бесплатно в хорошем качестве. Холоп 2 дата выхода в россии. Смотреть холоп бесплатно в хорошем качестве. Холопы. Смотреть фильм холоп 2. Где найти фильм холоп в хорошем качестве бесплатно. Фильм холоп смотреть онлайн бесплатно в хорошем качестве. Холоп 2 смотреть бесплатно.

  2. Тренинг лидерство. Германия на пути к европейскому лидерству кратко. Лидерство во льдах. Лидерство определение. Вовлекающее лидерство это. Теория лидерства и власти никколо макиавелли. Политическое лидерство егэ обществознание. Условия в которых целесообразно компании выбирать стратегию лидерства по издержкам.

  3. Toyota сохранила мировое лидерство. Основы лидерства. Модель ситуационного лидерства. Трансформационное лидерство предполагает абсолютную преданность своей миссии. Программа обучения лидерство. Стратегия ценового лидерства.

  4. 2024 СМОТЕРТЬ ОНЛАЙН ФИЛЬМ. Смотреть фильмы онлайн бесплатно в хорошем качестве. Лучшие фильмы 2024 года – смотреть онлайн в хорошем. Смотреть фильмы в онлайн кинотеатре в хорошем качестве. Смотреть фильмы в хорошем качестве без рекламы. Фильмы и сериалы онлайн в хорошем качестве.

  5. Аренда виртуального сервера VPS
    – Управляйте серверами на лету.
    – Скорость порта подключения к сети интернет — 1000 Мбит/сек
    – Outline VPN, WireGuard VPN, IPsec VPN.
    – Возможность арендовать сервер на 1 час или 1 сутки
    – Мгновенное развёртывание сервера в несколько кликов – бесплатно
    – Отлично подходит под CapMonster
    – Супер (аптайм, скорость, пинг, нагрузка)
    – Ubuntu, Debian, CentOS, Oracle 9 – бесплатно
    – Отлично подходит под GSA Search Engine Ranker
    – Быстрые серверы с NVMe.
    – Круглосуточная техническая поддержка – бесплатно
    – Автоматическая установка Windows – бесплатно
    – Windows – 2012 R2, 2016, 2019, 2022 – бесплатно
    – Дата-центр в Москве и Амстердаме
    – FASTPANEL и HestiaCP – бесплатно
    – Почасовая оплата
    – Более 15 000 сервер уже в работе
    – Для сервера сеть на скорости 1 Гбит!
    – Отлично подходит под XRumer + XEvil
    – Windows – 2022, 2019, 2016, 2012 R2
    – Отлично подходит под A-Parser
    – Отлично подходит под Xneolinks

  6. Quando suspeitamos que nossa esposa ou marido traiu o casamento, mas não há evidências diretas, ou queremos nos preocupar com a segurança de nossos filhos, monitorar seus telefones celulares também é uma boa solução, geralmente permitindo que você obtenha informações mais importantes.

  7. Localize por meio do software de sistema “Find My Mobile” que acompanha o telefone ou por meio de software de localização de número de celular de terceiros.

  8. Wow, awesome blog format! How long have you ever
    been running a blog for? you made blogging look easy. The total look of your site is fantastic, let alone
    the content material! You can see similar here sklep
    internetowy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *