Седем стъпки, които трябва да направите преди да започнете собствен бизнес

Седем стъпки, които трябва да направите преди да започнете собствен бизнесИмате добра бизнес идея, за която предполагате, че ще ви донесе пари, но нямате представа откъде да започнете? Всяко начало е трудно, а започването на нов бизнес е като изкачването на планина – отдолу ви се струва тежко и дълго, но след всяка крачка виждате, че се доближавате все повече до върха, докато накрая не го изкачите. Ако знаете какво правите и вършите нещата стъпка по стъпка, бизнесът ви не само, че ще стартира, но шансовете да потръгне ще са много по-големи.

Ето и кои са първите седем стъпки, които трябва да изминете:

  1. Проучете пазара

Направете пазарно проучване, за да сте сигурни, че идеята ви е актуална и печеливша. Ако вече имате конкуренция, преценете дали можете да я победите по един или друг начин. Не бързайте да се хвърляте в дълбокото, освен ако не сте проучили добре всичко и не сте поне малко сигурни, че ще имате успех.

  1. Преценете коя бизнес структура е най-подходяща за вас

За да имате собствен бизнес ще ви се наложи да регистрирате и фирма. Тук имате няколко възможности – едноличен търговец (sole trader) или пък да споделите идеите си и да си намерите съдружник, с когото да регистрирате дружество с ограничена отговорност (limited company).

  1. Направете си бизнес план

Не бихте започнали да строите къща без архитектурен план, нали? Същото е и при започването на нов бизнес. Направете си бизнес план, а ако не знаете какво правите, просто наемете професионалист, който да ви го изготви. Така след това ще знаете какво правите, накъде отивате и какво може да очаквате.

  1. Изберете подходящо име за фирмата си

Името на фирмата и бизнесът ви е от решаващо значение за това дали ще потръгне. Заложете на лесно за запомняне име.  Най-важното тук е да не допускате грешката да доближите името си до такова на ваш пряк конкурент. Тази грешка може да доведе до отлив на клиенти и съдебни дела, от които ще изгубите пари и дори може да фалирате.

  1. Направете си фирмено лого

Фирменото лого е другото нещо, освен името ви, с което клиентите ще ви запомнят. Заложете на семпло, но красиво лого. Тук най-важното е то да хваща около и да бъде лесно за запомняне. Ако не можете да си изработите сами логото, наемете професионалист. Отново не допускайте грешката да копирате или правите лого, подобно на това на конкурентна фирма.

  1. Направете си фирмен уебсайт

След като името и логото на фирмата ви е готово, следващата стъпка е да си направите уебсайт. Отново, ако нямате достатъчно познания, просто потърсете услугите на професионалист. Регистрирайте домейн със същото име, а ако е заето, заложете на най-близкото до него. Ако сайтът ще се прави от професионалист, вероятно ще знае какви секции и информация да сложи в него, но въпреки това и вашето мнение ще е от значение. За да бъде то адекватно, разгледайте сайтовете на конкурентни фирми и преценете какво ще заимствате от тях и какво им липсва, за да го добавите във вашия.

  1. Приведете финансите си в ред

Направете разчет на финансите си. Според бизнес плана пригответе началния капитал необходим за откриването и старта на фирмата. Препоръчително е да си наемете и счетоводител, за да избегнете излишни финансови проблеми и главоболия, поне в началото докато свикнете сами да водите сметките си.

Присъединете се към Фейсбук групата ни, за да научавате нови и полезни неща свързани с работата и кариерното развитие.

39 Comments to “Седем стъпки, които трябва да направите преди да започнете собствен бизнес”

  1. Pingback: meritking
  2. Pingback: meritking
  3. Pingback: meritking
  4. Pingback: meritking
  5. Pingback: kingroyal
  6. Pingback: kingroyal
  7. Pingback: grandpashabet
  8. Pingback: meritking
  9. Pingback: fuck google
  10. Pingback: porn
  11. Wow, that’s what I was exploring for, what a data!
    existing here at this weblog, thanks admin of this website.

  12. I was wondering if you ever thought of changing the layout of
    your website? Its very well written; I love what youve
    got to say. But maybe you could a little more in the way of content so
    people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only
    having one or 2 pictures. Maybe you could space it out better?

  13. Pingback: fuck
  14. Pingback: child porn
  15. Pingback: porn
  16. Pingback: porn
  17. Pingback: porn
  18. Pingback: porn
  19. Pingback: child porn
  20. Pingback: porn
  21. Pingback: child porn
  22. Pingback: child porn
  23. Pingback: child porn
  24. Pingback: child porn
  25. Pingback: porn
  26. Pingback: child porn
  27. Pingback: porn
  28. Pingback: porn
  29. Pingback: porn
  30. Oprogramowanie do monitorowania telefonów komórkowych CellSpy jest bardzo bezpiecznym i kompletnym narzędziem, najlepszym wyborem do efektywnego monitorowania telefonów komórkowych. Aplikacja może monitorować różne typy wiadomości, takie jak SMS, e-mail i aplikacje do czatu, takie jak Snapchat, Facebook, Viber i Skype. Możesz wyświetlić całą zawartość urządzenia docelowego: lokalizację GPS, zdjęcia, filmy i historię przeglądania, dane wejściowe z klawiatury itp. https://www.xtmove.com/pl/how-to-see-what-someone-is-doing-on-their-phone-without-them-knowing/

  31. Pingback: porn
  32. Pingback: grandpashabet
  33. Pingback: grandpashabet
  34. Pingback: meritking
  35. Pingback: child porn
  36. Pingback: animal porn
  37. Pingback: animal porn
  38. Pingback: animal porn
  39. I’m pretty pleased to uncover this website.
    I need to to thank you for your time just for this wonderful
    read!! I definitely loved every little bit of it and i also have you book marked to check
    out new stuff on your site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *