Увеличение на заплатата

Особено важно е да имате добра самооценка и да знаете точно колко струва вашият труд. Ако чувствате, че сте недооценени в тази статия може да намерите някои насоки как да получите заслуженото увеличение на заплатата си.

Минимална работна заплата

Преди да търсите увеличение, трябва да проверите дали всичко е на ред и получавате ли минималната работна заплата, която се полага на всеки служител по закон. Налагането на минималната работна заплата е с цел работниците да не се чувстват ощетени и да знаят, че имат законно право на определена минимална заплата.

Минималната сума на час зависи от това на каква възраст е служителя, като за момента – Март, 2013 година, според закона се изплащат следните суми:

  • За лица от 21 годишна възраст нагоре – 6,19GBP на час
  • За лица от 18 до 20 годишна възраст – 4,98GBP на час
  • За лица под 18 години – 3,68GBP на час
  • За стажанти – 2,65GBP на час

Ако не получавате определената минимална сума, може да се оплачете на телефон 0845 6000 678 като вашата анонимност е гарантирана.

Увеличение

Ако сте добър служител, трудите се неуморно всеки ден и  не спирате да се доказвате, то значи вие определено заслужавате увеличение на заплатата. За повечето работодатели обаче това е деликатна тема и определено трябва да подходите внимателно. Вие познавате най-добре работодателя си, затова подхванете темата и подходете по ваше усмотрение, така, че да не бъдете отрязани на момента. Ако работодателят ви е готов да ви изслуша, но вие не знаете какво да кажете или просто ви липсва дар слово, може да използвате насоките и съветите, които ще прочетете надолу:

  • Проверете каква заплата получават ваши колеги в други компании и ако тя е по-висока от вашата го споменете в разговора, ако работодателят ви държи на вас то той ще предпочете да увеличи заплатата ви, отколкото да ви изгуби и да ви даде на друга компания;
  • Ако мислите, че оставате незабелязани от работодателя ви, то не се отказвайте, ами продължавайте да изпъквате пред другите и да се доказвате. Рано или късно ще бъдете забелязани;
  • Независимо от обстоятелствата и стреса, останете позитивни и вършете работата си с удоволствие;
  • Когато обяснявате на работодателя си защо трябва да ви повиши винаги изтъквайте заслугите си за това  и ги подкрепяйте с факти.

Тези съвети са предостатъчни за да получите желаното увеличение на заплатата, а защо не и повишение, но трябва да знаете, че всичко зависи от вас. Вие сте тези, които трябва да се трудят и доказват постоянно, за да постигнат целите си. А ако останете недооценени и не получите увеличение, не се отказвайте. Продължавайте да вършите работата си с желание и останете позитивни, рано или късно ще бъдете възнаградени.

3 Comments to “Увеличение на заплатата”

  1. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]скликивание рекламы директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]защита от скликивания[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]склик директа[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]защита от склика[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]скликивание яндекс директа[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]защита от скликивания в директе[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]скликать яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]как скликивать конкурентов в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]скликивание рекламы конкурентов[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]защита от скликивания яндекс директ[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *