Добри новини за стартиране на малък бизнес в Кралството

new business

Напоследък малкия бизнес се развива все повече в Обединеното Кралство. В днешни дни почти половината от работните места са заети от хора, работещи в малкия бизнес. Тук се наблюдава доказване на качеството на идеите, които са установени в Обединеното кралство , но отражение дава и невероятно благоприятния климат във Великобритания за развитие на малкия и среден бизнес. В последните години политиката на правителството е станала далеч по-благоприятни за малките и средни предприятия. В момента този вид бизнес среща невероятна подкрепа, така че никога не е било по-добро време за започване на малък бизнес.

Услугата за бизнес растеж осигурява индивидуална подкрепа, за да помогне на фирмите да постигнат хипер растеж, докато Innovate UK продължава да провежда изследвания и да развива финансира развитието, което много стартиращи фирми намират за безценно. Това са огромни инициативи и ежедневно има фирми, които се възползват значително от този изключително важен за ранно финансиране и подкрепа.

В законопроект, представен по-рано тази година, се съдържат текстове за вземане на  мерки, поддържащи начинаещи предприемачи, включително залог за намаляване бюрокрацията около достъпа до финансиране. Също така беше обявено, че правителството възнамерява да назначи комисар, който да следи за справяне със закъснели плащания, които по принцип е притеснително от много години насам за много растящи бизнеси.

Местната власт също се подготвят за развиването на червения килим за предприемачите. Разработват се планове за възлагане на повече правомощия на различните региони на Обединеното кралство, а след изборите за нови кметове в градове като Манчестър и Шефилд се очаква от тях да бъдат инструмент за култивиране на благоприятна среда за привличане и подпомагане на най-добрите и най-ярките растящи бизнеси.

Освен това никога не е било по-лесно за предприемачите да разширят дейността си в световните пазари. Правителството дори е осигурило автобус в рамките на кампанията си „Износът е велико нещо“, който пътува в Обединеното кралство, за да осигури лице-в-лице съвети и насоки за бъдещи износители. Целта е да се вдъхновят  100,000 допълнителни обекта  във Великобритания, които да продават своите стоки и услуги и в чужбина до 2020.

Окуражаващо е да виждаш все по-значителна подкрепа, която се предлага на растящите предприятия от  частният сектор. Днешният предприемач има достъп до различни ускорителни програми в цяла Великобритания, които предоставят жизненоважно финансиране за стартиращи предприятия. Това е изпробван и изпитан модел – степента на оцеляване на стартиращи предприятия, използващи ускорители от този тип са изчислени на около 92%, почти 20% степен на оцеляване, по-висока от тази на фирмите, които избират да се справят сами.

Ускорителните програми за бърз растеж са много благоприятни и за тези предприемачи, които търсят дългосрочен растеж. В момента наблюдаваме появата на следващото поколение работни места, които помагат да се развива бизнеса на техните членове в благоприятна среда, концепция, която все още е само в зародиш, но вече започват да се виждат и първите резултати.

Тази комбинация от подкрепяща политика и изобилие на наличните ресурси са довели до изключително гостоприемна среда за съвременния предприемач.

Да, стартирането на собствен бизнес все още си остава труден и понякога неблагодарен процес, но има много какво да се каже за това да бъдеш шеф на самия себе си и да наблюдаваш как това, което си създал процъфтява. Ако попитате един успешен предприемач има ли нещо, за което да съжалява, отговорът ще е, че не е започнал по-рано.

Така че – какво чакате? Действайте!

2 Comments to “Добри новини за стартиране на малък бизнес в Кралството”

  1. Keyloggers are currently the most popular way of tracking software, they are used to get the characters entered on the keyboard. Including search terms entered in search engines, email messages sent and chat content, etc.

  2. At present, remote control software is mainly used in the office field, with basic functions such as remote file transfer and document modification.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *