Какво ви е нужно за стартиране на собствен бизнес

Стартирането на собствен бизнес може да бъде рисковано, но с правилно направено проучване, шансовете за успех се увеличават.

Проучване

Направете проучване на пазара. По този начин ще видите дали има интерес към продукта ви. Идентифицирайте вашите конкуренти чрез проучване в интернет, локалните вестници и бизнес директории и вижте как те предлагат техните продукти.

12-imgСлед това изберете име, което да ви отличава от другите, но и да дава ясно послание какво продавате. то трябва да е уникално, да създава позитивно впечатление и да е разбираемо. Ако името е абстрактно, то ще ви отличава от останалите, но помнете, че трябва лесно да се произнася и запомня. Ако името на фирмата повтаря вашето име, това дава впечатление за малък семеен бизнес. Ако името на фирмата ви съдържа мястото, където ще работите, това означава, че бизнеса ви е качествена услуга, която е позната на местните хора и е уважавана в населеното място.

Регистрирайте се като самонаето лице. Ако не се регистрирате в срок от 3 месеца при започване на вашият бизнес в данъчните служби, може да отнесете глоба в размер на 100 паунда. Ако искате да си направите LTD (АД), трябва да се регистрирате и в Companies House.

Първоначални разходи

Ако успеете да правите малки разходи при стартирането, също имате големи шансове за успех. Направете си добре сметката и включете разходи за счетоводител и такси, инсталации и екипировка, за правен съвет, за лицензи и застраховки, за маркетинг, помещения, материали, автомобил. Първоначалните разходи трябва да са по-ниски от предвижданите приходи.

Едно от най-големите разходи е този за помещение, така че преценете дали можете да движите бизнеса си от къщи. Добра идея е също така да опитате да разменяте услугите си за услуги и стоки на други компании, вместо да купувате.

Финансиране

Осигуряването на финансиране не е лесно, но има няколко варианта, които можете да ползвате, при положение, че имате добър бизнес план.

  • 1lБанки и строителни дружества – те предлагат заеми на най-обещаващите предприемачи
  • Инвеститори – те финансират обещаващите стартиращи бизнеси.
  • New Enterprise Allowanceхората, които са над 18 години и кандидатстват за Jobseeker’s Allowance или Employment and Support Allowance могат да се квалифицират за финансиране над 1 200 паунда.
  • Prince’s Trust – тръста предоставя заеми на хора между18 и 30 години.
  • Start Up Loans е схема, подкрепяна от правителството и тя предоставя заеми до 25 000 паунда на хора между 16 и 30 години.

Ценоразпис на продуктите ви

Най-често цената се определя от разходите по извършването на услугата плюс желаната печалба. Организирайте цените си така, че те да не са твърде много по-високи или по-ниски от тези на конкурентите ви. Можете да поискате и по-висока цена на базата на:

  • Липса на конкуренция
  • Установен бранд
  • Сезонни продукти
  • Качество

Професионализма на компанията се определя отчасти и с отделянето на личните от служебните финанси. Направете си бизнес банков акаунт – ако потърсите в банките, можете да намерите и оферти за две години безплатно ползване на акаунта. Ако искате да пазите част от парите, добре е да си направите и бизнес спестовна сметка. Така ще можете да се възползвате и от лихвите,които ще получавате.

self-employed-mortgage-application-documentsДанъци и осигуровки

Данъците се плащат през април. Осигуровките си трябва да плащате като Class 2 National Insurance, но ако печалбата ви надхвърля 7 956 паунда, трябва да плащате Class 4 NI. Служителите трябва да плащат Class 1 NI, които се събират чрез системата PAYE. Всички данъци и такси трябва да бъдат плащани, дори и ако претърпите загуба.

Въпреки това, данъчно облекчение е достъпно чрез определяне на загубата срещу: други доходи от същото или предходната година; печалба през следващите години; или печалба през предходните три години.

Ако бизнеса ви надхвърли годишен оборот от 81 000 паунда, трябва да се регистрирате по VAT (ДДС) в 30-дневен срок. След като се регистрирате, трябва да таксувате клиентите си по ДДС и да представяте тримесечна декларация по ДДС пред данъчните служби. Акционерните дружества също трябва да плащат корпоративен данък.

Помещения

Трябва да осигурите помещения, които да отговарят на всички законодателни критерии за безопасност на вас и вашите служители, независимо дали работите в бизнес помещение, търгувате от къщи или продавате на занаятчийски или фермерски пазари.

Лицензи и застраховки

За някои видове бизнес трябва да имате специфичен лиценз. Освен това трябва да имате и правилната застраховка.

Счетоводство

За данъчни цели трябва да документирате всеки един приход или разход. Добре е да пазите копия от: банкови извлечения, касови книги, електронни продажби, фактури, касови бележки, изминати километри, пари, взети от служебните за лични цели, както и всякакви други документи.

Интелектуална собственост

Това предпазва продукта ви от дубликати. Има няколко вида интелектуална собственост:

  • Авторско право – оригинални артистични неща са автоматично защитени
  • патент – патента ви предпазва от разпространението на продукт без ваше позволение. Той важи за 20 години и е за всяка една страна. Патентите са публични, така че можете да проверите дали идеята ви вече не е осъществена от някой друг.
  • Запазена марка – това е защита на логото, слоганите, символите и имената на марката. Защитата важи за 25 години.

12 Comments to “Какво ви е нужно за стартиране на собствен бизнес”

  1. Эффективное воздухонепроницаемость наружных стен — радость и сбережение в семейном здании!
    Согласитесь, ваш жилье заслуживает высококачественного! Термоизоляция облицовки – не исключительно решение для экономии на тепле, это инвестиция в комфорт и устойчивость вашего жилья.
    ? Почему термоизоляция с нами-профессионалами?
    Опыт: Наши мастера – компетентные. Наша команда заботимся о каждой, чтобы обеспечить вашему зданию идеальное тепловая изоляция.
    Затраты воздухонепроницаемости: Наша компания ценим ваш бюджет. [url=https://stroystandart-kirov.ru/]Утепление фасада дома снаружи цена москва[/url] – начиная с 1350 руб./кв.м. Это инвестиция в ваше комфортабельное будущее!
    Энергосбережение: Забудьте о потерях тепловой энергии! Наша технология не только сохраняют тепловую атмосферу, но и дарят вашему зданию новый уровень комфорта энергоэффективности.
    Превратите свой домашний уголок комфортабельным и изысканным!
    Подробнее на [url=https://stroystandart-kirov.ru/]http://stroystandart-kirov.ru
    [/url]
    Не передавайте на произвол судьбы свой коттедж на волю случайности. Доверьтесь специалистам нашей компании и создайте уют вместе с нашей командой!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *