Работа като ветеринарен лекар в Обединеното кралство

Ветеринарните лекари се грижат за здравето и доброто състояние на животните. Повечето работят на обща практика, с домашни животни, животни във ферми и зоологически градини.

За да работите като ветеринар във Великобритания, трябва да сте регистрирани към Royal College of Veterinary Surgeons (RCVS). За да се регистрирате, трябва да имате образователно квалификационна степен, придобита от ветеринарно учебно заведение, одобрено от RCVS или еквивалентна чуждестранна квалификация, призната от RCVS.

Необходимо е и да сте гражданин на държава-членка на Европейския съюз.

Какво е необходимо при процеса на регистрация? 

Трябва да се свържете с RCVS най-малко осем седмици преди започване на работа в Обединеното кралство.

Ще ви се наложи да представите някои документи, преди срещата за вашата регистрация. Заявлението за регистрация не може да бъде обработено ако не е налична всичката документация, която от RCVS изискват.

Регистрацията ви ще бъде потвърдена в рамките на 10 работни дни от получаване на документите ви.

Какви документи трябва да изпратя?

Вие ще трябва да изпратите следните документи:

1. Попълнена форма за регистрация;

2. Фотокопие на страницата от паспорта ви, която ви идентифицира или на вашата карта за идентичност заедно с фотокопие на акта ви за раждане от съответната страна и легализиран превод на английски език (вашето удостоверение за раждане може да бъде прието само ако е издадено до 2 години след раждането ви), или доказателство, че вие сте правоимащо лице от Европейската общност;

3. Фотокопие (размер А4) на вашия сертификат за придобита ветеринарна квалификация в рамките на Европейския съюз, издаден от съответното учебно заведение на съответния език, а също и заверен превод на английски език, ако е необходимо;

4. Платена регистрационна такса;

5. Писмо или удостоверение за професионално състояние (препоръка). Препоръката трябва да бъде предоставена от компетентния орган на държавата-членка, в която практикувате в момента. Писмото трябва да включва и всички подробности за издадени ви наказателни присъди (ако имате такива), и/или каквито и да било данни за професионални дисциплинарни производства срещу вас, със сертифициран превод на английски език, където това е необходимо.

Писмото/удостоверението трябва да е издадено в рамките на последните три месеца и да бъде адресирано до RCVS.

Когато се налага превод на някои документи, той трябва да се извърши от квалифициран преводач или агенция. Преводът трябва да бъде подпечатан и подписан от преводача, или заверен от дружеството за превод като истински такъв.

Подписи, печати и гербове от съответни институции трябва да бъдат описани и не трябва да бъдат поставяни върху преведените документи.

Новoзавършили:

Ако сте новозавършил ветеринарно учебно заведение, което е под егидата на Европейския съюз, трябва да се регистрирате към RCVS в срок от три месеца от датата на завършване. Официално писмо, издадено от ректорът на вашата институция, ще се приеме като доказателство за вашите добри характеристики. В писмото трябва да се потвърди точната дата на дипломирането ви.

Регистрация

Всички необходими документи и такси трябва да са предоставени и извършени най-малко 10 работни дни преди желаната от вас дата за регистрация, за да могат да бъдат провереяни в срок.

Срещите за регистрация обикновено се провеждат във вторник и петък от 11:00 часа през цялата година в офисите на RCVS в Уестминстър, Лондон. Имайте предвид, че датата, която ви е удобна за провеждане на среща може вече да е заета, така че е добре да посочите поне две предпочитани от вас дати за това.

На срещата трябва да носите с вас:

– оригиналите на всички документи, които се изискват от вас и чиито копия сте изпращали преди това;

– вашия паспорт или лична карта.

Заверени копия на документи не се приемат. Ако не предоставите точните документи ще се наложи да насрочите друга дата, на която да се проведе срещата за регистрация.

Регистрационна такса:

Регистрационната такса покрива вашето членство до 31 март от датата на регистрацията и сумата ще варира в зависимост от това кога се регистрирате. Можете да заплатите таксата чрез кредитна карта, пощенски запис, с чек или по банков път.

Допълнителни изисквания по държава

Има допълнителни изисквания за квалификации, придобити в конкретни страни на Европейския съюз, като България е една от тях. Специфичните изисквания за кандидатите за регистрация от България, които желаят да се регистрират като ветеринарни хирурзи във Великобритания гласят, че заедно с вашата молба за регистрация, трябва да приложите и фотокопие на вашия сертификат от компетентния орган, който удостоверява, че сте ефективно и законно практикувал въпросните дейности в продължение на три последователни години в рамките на 5 години преди датата на издаване на сертификата и заверен превод на английски език, ако е необходимо.

Полезни връзки:

2 Comments to “Работа като ветеринарен лекар в Обединеното кралство”

  1. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]скликивание в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]скликать яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]скликать яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]скликать рекламу конкурента[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]скликать рекламу конкурента[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]директ скликивание[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]как скликивать конкурентов в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]склик директа[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]защита от скликивания в директе[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *