5 неща, които да направите след като приемете нова работа

Току-що сте приели нова оферта за работа? Поздравления! Първото нещо, което трябва да направите по този повод е да се обадите на близки и приятели и да го отпразнувате.

След това обаче, изникват няколко въпроса – как да съобщите на шефа си, че напускате настоящата си работа и как да се подготвите за новата? Въпреки, че обстоятелствата са винаги различни, има някои неща, които могат да направят всеки преход по-лесен, ето някои от тях:

1. Успокойте се и поговорете с шефа си

Може да се чувствате малко нервни от факта, че трябва да съобщите на шефа си, че напускате и това е разбираемо, но истината е, че вие няма да сте нито първият, нито последния, който му съобщава подобно нещо. Ако шефът ви е добър, вероятно ще иска най-доброто за вас и професионалното ви израстване и ще се радва за появилите се пред вас нови възможности , дори и това да означава, че трябва да напуснете. Ако той е на обратното мнение, то това само потвърждава, че сте взели правилното решение.

Какъвто и да е случая обаче, вие все още ще искате да покажете уважение към вашия шеф и лично да му съобщите новината. Колкото и да искате да кажете за това на най-добрите си приятели в офиса, изчакайте докато поговорите с работодателя си. В зависимост от вашата ситуация, той може да иска лично да каже на своя екип за вашето напускане.

Преди да разгласите новината, че напускате, споделете намеренията си първо с вашия шеф и се уверете, че сте разбрали как той възнамерява да каже на останалите.

2. Да не забравяме и бумащината

Пригответе се да попълните доста документи, преди да подпишете новия си договор. Ако фирмата, в която сте работили до сега се нуждае от официално писмо за напускане – подгответе го без да се бавите. Разберете как стоят нещата с осигуровките и внимателно прочетете обявленията, които ще получите по пощата. Запознайте се добре със законите, за да не се окажете ощетени по някакъв начин.

3. Предложете план за работа без вашето участие

Шефът ви вероятно е достатъчно ангажиран, за да мисли и за това кой и как ще поеме вашите задължения когато напуснете. Така че, най-доброто нещо, което можете да направите, за да оставите добри впечатления след себе си е да бъдете по-активни и сами да предложите план за това как точно ще продължи работата след вашето напускане. Бихте могли и да предложите на шефа си някой от колегите, който да обучите, така че след това да е в състояние да поеме задълженията ви. Така вашият ръководител ще знае, че въпреки че напускате, вие все пак мислите за фирмата и сте си направили труда да си изградите план и че всичко, от най-важните задачи до най-обикновените неща, ще бъде свършено.

4 . Поддържайте връзка с вашия нов работодател

Дори и след като сте приели новото предложение за работа и сте уточнили датата, на която да започнете тази работа, вие все още трябва да поддържате контакт с новия си работодател през времето на прехода. Може да има неща, които изискват да бъдат свършени своевременно. Например, ако новият ви шеф изиска от вас да си направите тест за наркотици, вие трябва незабавно да реагирате и да си назначите изследвания в някоя клиника. Не се бавете и представете навреме необходимата на бъдещия ви работодател документация. Освен това по всяка вероятност ще ви се наложи да се справяте с още бумащина – попълване на документи, подписване на договор, нова здравна книжка и други. Без значение какви документи ще изиска от вас работодателят,  постарайте се да му ги предоставите навреме. Бавенето и отлагането едва ли ще ви представят в най-добрата ви светлина.

Ако пък получите поздравителен имейл от някой нов колега, не забравяйте да му отговорите, като му благодарите за думите и му споделите колко се вълнувате, че ще сте част от екипа. Всичко това допълнително ще ви помогне да преминете по-лесно през неловките ситуации на първия работен ден.

5 . Възползвайте се максимално от свободното си време

Ако времето за почивка, с което разполагате между напускането на едната и започването на другата работа е малко, дори ако това е само един ден, възползвайте се максимално от него. Най-важното – опитайте се да организирате живота си. Започвайки нова работа вие по всяка вероятност ще бъдете доста заети, особено първите дни, и едва ли ще имате време да мислите за бъркотията у дома или пък за празния хладилник. Използвайте времето си за да почистите и да се организирате. Отидете до магазина, измийте колата си на автомивка и изобщо гледайте да свършите всички досадни задачи, за които не сте имали време преди. Все пак кой знае кога ще имате отново възможност за почивка, така че сега е вашият шанс.

И най-накрая, не забравяйте да се отпуснете и да се поглезите малко. Може да ви предстоят дълги и уморителни часове в работа, така че си отпочинете, отидете на масаж, на разходка или просто се отпуснете с книга в ръка. Подмладени и организирани, вие ще сте готови да посрещнете предизвикателствата на новото работно място.

8 Comments to “5 неща, които да направите след като приемете нова работа”

  1. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]скликать яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]скликивание рекламы конкурентов[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]яндекс директ скликивание[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]как определить скликивание в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]скликать бюджет в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]скликивание в директе[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]скликивание яндекс директа[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]скликивание рекламы конкурентов[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]скликивание в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]защита от скликивания в директе[/url].

  2. [url=https://www.jobinmoscow.ru/text.php?link=2448]Левша Мастер по холодильникам[/url].
    [url=https://moskva.2rus.org/levsha-master/]levsha Ремонт встроенных холодильников[/url].
    [url=https://chudetstvo.ru/stati/zhilyo-i-byt/17626-holodilnik-remontirovat-nelzya-kupit.html]levsha-remont.ru Мастер по ремонту холодильника на дом цена[/url].
    [url=http://coffeet.ru/raznoe/remont-xolodilnikov-v-shhelkovo.html]Услуги мастера по ремонту холодильников Левша[/url].
    [url=http://vnoginske.ru/12422-remont-xolodilnikov-v-noginske.html]Срочный ремонт холодильников недорого Левша Ремонт[/url].
    [url=http://www.portcom.ru/articles/remont-bytovoi-tehniki]Вызов мастера по холодильникам levsha-remont[/url].
    [url=https://bashny.net/admin/2018/03/24/chto-nuzhno-znat-o-remonte-holodilnikov.html]Вызвать ремонт холодильников[/url].
    [url=https://www.abcsport.ru/shop-kids/office/4020.php]Восстание холодильников[/url].
    [url=http://vnoginske.ru/12422-remont-xolodilnikov-v-noginske.html]Ремонт панели холодильника[/url].
    [url=http://www.portcom.ru/articles/remont-bytovoi-tehniki]Ремонт холодильников на дому[/url].

  3. [url=https://eva.ru/passport/1106704]Волна Усиленная теплица из поликарбоната[/url].
    [url=https://www.cakeresume.com/me/teplica52]теплица52 Купить теплицу н новгород[/url].
    [url=https://www.weblancer.net/users/Teplica52/]Теплицы от производителя[/url].
    [url=https://repo.getmonero.org/teplica52]Продажа теплиц[/url].
    [url=https://www.intensedebate.com/people/Teplica52]Купить теплицу от производителя цена[/url].
    [url=http://vomske.ru/news/13902-kak_vybrat_mesto_dlya_teplitsy/]teplica52.ru Теплицы от производителя по низким ценам[/url].
    [url=https://spravka-jurist.com/preimuschestva-teplic-iz-polikarbonata]Продаж теплиц цена teplica52[/url].
    [url=https://ru.gravatar.com/teplica52]Каркас теплицы цена Волна и ВИТА[/url].
    [url=https://letterboxd.com/teplica52/]Качественные теплицы от производителя[/url].
    [url=https://list.ly/teplica52/newsfeed]Теплицы[/url].
    [url=https://pastebin.com/u/Teplica52]Теплицы цены teplica52[/url].
    [url=https://forum.ixbt.com/users.cgi?id=info:>1742038]Теплица из поликарбоната Теплица52[/url].
    [url=https://forum.ixbt.com/users.cgi?id=info:>1742038]Теплица прямостенные цена[/url].
    [url=https://knowyourmeme.com/users/теплицы-волна-Рё-вита]Теплицы по низким ценам[/url].
    [url=https://hub.docker.com/u/teplica52]Теплица из поликарбоната купить[/url].
    [url=https://www.intensedebate.com/people/Teplica52]Купить теплицу под заказ[/url].
    [url=https://www.luxusplast.ru/kachestvennyie-teplitsyi-garantiya-horoshego-urozhaya/]Волна Уральские теплицы[/url].
    [url=https://www.rohitab.com/discuss/user/1200603-теплицы-волна-Рё-вита/]теплица52 Большие теплицы купить[/url].
    [url=https://github.com/Teplica52]Большие теплицы из поликарбоната[/url].
    [url=https://www.infpol.ru/204257-teplitsa-iz-polikarbonata-svoystva-materiala/]Теплица под заказ[/url].
    [url=https://navro.org/volna-luchshie-teplicy-dlya-priusadebnogo-uchastka/]Купить теплицу цена[/url].
    [url=https://peatix.com/user/17455941/view]teplica52.ru Теплицы от производителя[/url].
    [url=https://ogorodnikis.ru/vse-dlja-sada-i-ogoroda/teplica-iz-polikarbonata-vita-premium.html]Теплицы из поликарбоната цены teplica52[/url].
    [url=https://www.babelcube.com/user/mikhail-belov]Теплицы из поликарбоната распродажа Волна и ВИТА[/url].
    [url=http://vomske.ru/news/13902-kak_vybrat_mesto_dlya_teplitsy/]Купить оцинкованную теплицу[/url].
    [url=https://github.com/Teplica52]Дешевые теплицы из поликарбоната цены[/url].
    [url=http://myogorod.ru/sovety-dachnikov/kakie-byvayut-teplitsy-iz-polikarbonata.html]Теплицы от производителя с установкой цена teplica52[/url].
    [url=https://link.space/@Teplica52]Теплицы прямостенные от производителя Теплица52[/url].
    [url=https://hub.docker.com/u/teplica52]Теплица купить[/url].
    [url=https://github.com/Teplica52]Теплица из поликарбоната купить доставкой цена[/url].
    [url=https://www.cossa.ru/profile/?ID=215288]Заказ теплиц[/url].
    [url=https://www.weblancer.net/users/Teplica52/]Усиленные теплицы из поликарбоната от производителя купить[/url].

  4. [url=https://myapple.pl/users/441780-andy3]vc.ru[/url].
    [url=https://buonacausa.org/user/andy-andy]vc.ru[/url].
    [url=https://hashnode.com/@andy388]vc.ru[/url].
    [url=https://tupalo.com/en/users/6481968]vc.ru[/url].
    [url=https://www.exchangle.com/andyandy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.funddreamer.com/users/andy-2]vc.ru[/url].
    [url=https://www.freecodecamp.org/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://www.openstreetmap.org/user/andy435]vc.ru[/url].
    [url=https://www.credly.com/users/andy-andy.eaa772e7/badges]vc.ru[/url].
    [url=https://thefeedfeed.com/kohlrabi8993]vc.ru[/url].
    [url=https://www.deviantart.com/andy4334]vc.ru[/url].
    [url=https://defol.io/andy-1]vc.ru[/url].
    [url=https://www.naucmese.cz/andy]vc.ru[/url].
    [url=https://savee.it/andy43433/]vc.ru[/url].
    [url=https://www.divephotoguide.com/user/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://www.clickasnap.com/profile/andyandy3]vc.ru[/url].
    [url=https://www.credly.com/users/andy-andy.eaa772e7/badges]vc.ru[/url].
    [url=https://www.naucmese.cz/andy]vc.ru[/url].
    [url=https://sketchfab.com/a79346392]vc.ru[/url].
    [url=https://crowdin.com/project/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://www.intensedebate.com/people/andy35654]vc.ru[/url].
    [url=https://anyflip.com/homepage/dgkcd]vc.ru[/url].
    [url=https://www.divephotoguide.com/user/andy43]vc.ru[/url].
    [url=https://www.catchafire.org/profiles/2763018/]vc.ru[/url].
    [url=https://guides.co/a/andy-andy]vc.ru[/url].
    [url=https://band.us/band/94470569]vc.ru[/url].
    [url=https://my.archdaily.com/us/@andy-147]vc.ru[/url].
    [url=https://guides.co/a/andy-andy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.exchangle.com/andyandy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.free-ebooks.net/profile/1555981/andy]vc.ru[/url].
    [url=https://about.me/andy_andy]vc.ru[/url].
    [url=https://www.adpost.com/u/a79346392/]vc.ru[/url].

  5. [url=https://fabrika-teplic.ru]Каркас теплицы цена[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/]Теплицы прямостенные из поликарбоната купить[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/#1]Теплица с доставкой от производителя[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/#2]Теплицу купить по акции от производителя[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/#3]Купить теплицу 2 3[/url].
    [url=https://fabrika-teplic.ru/#4]Теплицу купить[/url].

  6. [url=https://mostep.ru]Теплица капелька[/url].
    [url=https://mostep.ru/]Теплицы в цены[/url].
    [url=https://mostep.ru/#1]Теплицы из поликарбоната цена[/url].
    [url=https://mostep.ru/#2]Купить мини теплицу[/url].
    [url=https://mostep.ru/#3]Где можно купить теплицу[/url].
    [url=https://mostep.ru/#4]Усиленные теплицы из поликарбоната от производителя купить[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *