Няколко съвета за работещите, които си търсят нова работа

1Търсенето на работа е трудно, а още по-трудно е да го правим, докато все още се трудим на настоящата. Когато все още работим някъде, но си търсим нови възможности има вероятност да ни хванат, а ако това стане има голям шанс да се превърнем в безработни, търсещи работа.  Все пак никой работодател не обича служителите му да си губят времето през работния ден в търсене на работа и след това да го напуснат, за да отидат да при конкуренцията.

Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат да си потърсите нова работа, без да се чувствате виновни или да бъдете под пара защото могат да ви спипат.

Дръжте два фронта

Специалистите по кариерно развитие съветват работещите хора да имат две неща на ум, когато оптимизират профилите си в професионални сайтове като LinkedIn. В тях трябва едновременно да рекламирате и компанията, за която работите, и самите себе си, т.е. информацията вътре да е максимално подробна.

Успоредно с това посещавайте възможно повече конференции и събития във вашата сфера. Те ще ви дадат възможността не само да учите нови неща, но и да изградите своята мрежа от професионални контакти, която после да използвате в търсенето на нова работа.

Планирайте добре интервютата си

Когато търсите нова работа, съвсем нормално е да се появят и обаждания за евентуални интервюта. Най-важният съвет тук е да ги планирате разумно.

Ако имате едно интервю за деня, уговорете се да е сутрин преди работа, в обедната почивка или вечер след работното ви време. Ако обаче трябва да планирате повече от едно интервю, нагласете ги да са близки като часове. По този начин ще излезете от офиса, без някой да се осъмни във вас и ще можете да се извините например с дълга лична среща за обяд или пък личен ангажимент, който е продължил повече от планираното.

Запазвайте търсенията на личния ви компютър, не на служебния

Не забравяйте, че повечето компютри в офисите са свързани в обща мрежа. Освен вас колегите и началникът ви също имат достъп до информацията ви. Затова по-удачно е да използвате други устройства като смартфон или лаптоп за търсенето на работа. Също така, ако нямате личен кабинет намерете си уединено място, където да провеждате телефонните разговори. Със сигурност не бихте желали някой недобронамерен колега да чуе уговорките ви.

Внимавайте как се обличате

Ако работите в неформална среда и сте свикнали да ходите на работа с дънки, появата ви с костюм би породила съмнения. Особено ако това започне да се случва изведнъж, по няколко пъти на седмица. Затова внимавайте как се обличате и не мислете само за предстоящото ви интервю през деня. Ако трябва все пак да сте облечен формално, решението тук е да носите дрехи със себе си, които да обличате на път за срещата.

Не се отпускайте

Дори целта ви в момента да е намирането на нова работа, не позволявайте това да рефлектира върху настоящата ви позиция. Не пренебрегвайте задълженията си и продължавайте да давате най-доброто от себе си. Колкото по-бързо приключвате със задачите си, толкова повече време ще имате за търсенето на нова, по-добра позиция.

4 Comments to “Няколко съвета за работещите, които си търсят нова работа”

  1. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]скликать бюджет в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]защита от скликивания в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]скликивание в директе[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]как скликивать конкурентов в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]защита от скликивания в директе[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]скликать бюджет в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]скликать яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]защита от скликивания[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]как защититься от скликивания в директе[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *