Как да направите добро впечатление още първия работен ден

1Когато започнете нова работа никой няма да очаква от вас да знаете всичко и да се справяте още от първия работен ден, дори и първия месец. Това обаче не значи, че не може да впечатлите шефа и колегите си още в самото начало.

Какво искат да видят работодателите от вас още в първия ден, то ако не за да се впечатлят, поне да са сигурни, че са направили добър избор, като са ви наели?

1. Помислете за приноса си към компанията

Помислете за начина, по които можете да допринесете за компанията веднага, още от първия си ден. Хората, които правят това, предизвикват положително възприятие и показват, че в дългосрочен план ще бъдат истинска находка за компанията.

2. Дайте добра идея

Не мислете само за поставените ви задачи. Помислете за предлагането на някоя дръзка нова идея за подобряване на бизнеса. Поднесете идеите си на шефа си или ги обявете публично и предложете начини за изпълнението им. Лидерството и инициативата са впечатляващи.

3. Запознайте се с колегите си

Ако седите на бюрото си през първите няколко дни и прекарвате малко време в контакт с другите хора в компанията ще ви отнеме повече време, за да разберете как да се държите в офиса и да намерите отговори на въпросите си. Разходете се наоколо, обядвайте с колеги и се интересувайте от това как обикновено минава работния им ден.

4. Работете допълнително

Първото нещо, което се забелязва по отношение на новите служители е времето, в което не са активни – психически или физически. Ако забележите, че някой е на вратата точно в 17:00 часа, то той очевидно няма търпение да се прибере вкъщи, но поне в началото не следвайте неговите стъпки. Полагайте допълнителни усилия и отделяйте повече време, за да работите.

5. Бъдете забавни

Шефовете са много активни в оценяването на културния принос на служителите си. Когато наемат някого, те очакват, че той или тя ще се забавляват заедно с останалите още от първия ден. Ако не се чувствате достатъчно удобно и се усмихвате твърде малко, това е знак за проблем.

6. Проявете любопитство

На първия работен ден общувайте с вашите клиенти, за да се опознаете и да създадете времеви график в съответствие с тях. Обсъждайте широк кръг от теми. Бъдете любопитни, внимателни и отговорни.

7. Ориентирайте се в идеите

За да си гарантирате успех в бъдеще, опитайте се да разучите дългосрочните планове на компанията още на първия ден. Задаването на въпроси към останалите членове на екипа относно стратегията и ключовите показатели за изпълнение са от решаващо значение за работата ви. Ако бързо схванете идеите, това е едно отлично начало.

8. Учете се и не бързайте да поучавате

Преди да се опитате да промените играта, трябва първо да се научите как да я играете. Вместо да се притеснявате за общуването или за направеното впечатление, фокусирайте се върху изучаването на това как работи организацията и хората в нея. Първо се научете, а след това поучавайте.

9. Запомнете имената на всички

Основна цел за новите членове на екипа е да запомнят имената на всички. Нищо не е от такава полза, както това. Незабавно се изгражда доверие и добри взаимоотношения с отбора, когато се обръщате по име.

10. Четете у дома

Има много неща, които трябва да бъдат научени по време на работа, но има и такива, които може да се разберат чрез четене и проучване у дома. Когато нов служител попита какво трябва да прочете, за да навлезе в работата, шефът знае, че човекът е отдаден на дейността от първия ден.

11. Разберете ролите на всички

Това е от решаващо значение, за да разберете как се вписвате в организация и как точно действа всяка част от компанията. Така ще си гарантирате, че вашият екип работи по-ефективно, което е добре за положението ви в организацията.

12. Задавайте много въпроси

Когато един нов служител идва на работа с дълъг списък от въпроси, запитвания или коментари, които показват не само това, че разбира от работата и очакванията относно позицията, но също се интересува от компанията и от научаването на нови неща, това говори с добро за него.

13. Бъдете организирани и определете приоритетите си

Първото нещо, което се очаква от новите служители е да организират своите работни задължения и да определят приоритетите си. Това е важно, защото дава насока и е от значение за всяка задача. Отговорността е особено значеща при изпълнението на повече задачи, а създаването на списък с тях би помогнало да се съсредоточите и да постигнете повече.

14. Общувайте с другите

Покажете, че не сте срамежлива личност и че искате да бъдете част от екипа. Представете се на хората, които работят в близост до вас и не забравяйте да се опознавате с нови хора всеки ден. Вашият успех в дългосрочен план, както и този на компанията, зависи от екипа, а вие трябва да станете част от него възможно най-бързо.

15. Бъдете енергични

Лош старт би било да покажете липса на ентусиазъм в първия си работен ден. Покажете, че сте човек, които иска да бъде част от компанията. Демонстрирайте от самото начало, че сте ангажиран с екипа и собствената си роля в него и че имате енергията и желанието да работите.

5 Comments to “Как да направите добро впечатление още първия работен ден”

  1. [url=https://tepliciveka.ru]Дешевые теплицы из поликарбоната.[/url]

  2. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]защита от скликивания в директе[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]скликивание рекламы директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]скликивание яндекс[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]яндекс директ скликивание[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]скликать бюджет в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]скликать бюджет в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]скликивание яндекс директа[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]защита от скликивания в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]скликать рекламу конкурента[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]защита от скликивания в яндекс директ[/url].

  3. [url=https://www.rohitab.com/discuss/user/1200603-теплицы-волна-Рё-вита/]Волна Теплицы из поликарбоната от производителя цена[/url].
    [url=https://linktr.ee/teplica52]теплица52 Теплица от производителя цены[/url].
    [url=https://www.business-gazeta.ru/article/436551]Теплицы официальный сайт[/url].
    [url=https://bbpress.org/forums/profile/teplica52/]Купить теплицу с доставкой и установкой[/url].
    [url=https://linktr.ee/teplica52]Теплица капелька[/url].
    [url=https://www.strata.com/forums/users/teplica52/]teplica52.ru Теплица из поликарбоната под заказ[/url].
    [url=https://www.carshistory.ru/likbez/tepliczy-iz-polikarbonata.html]Дешевые теплицы производителя teplica52[/url].
    [url=https://ogorodnikis.ru/vse-dlja-sada-i-ogoroda/teplica-iz-polikarbonata-vita-premium.html]Продаж теплиц цена Волна и ВИТА[/url].
    [url=https://ru.pinterest.com/rega0589/_created/]Дешевые теплицы производителя[/url].
    [url=https://solo.to/teplica52]Теплица от производителя распродажа[/url].
    [url=https://www.luxusplast.ru/kachestvennyie-teplitsyi-garantiya-horoshego-urozhaya/]Цены на теплицы из поликарбоната teplica52[/url].
    [url=https://www.carshistory.ru/likbez/tepliczy-iz-polikarbonata.html]Теплица купить недорого московская область Теплица52[/url].
    [url=https://public-herring.profeat.site]Теплицы производители скидки[/url].
    [url=https://list.ly/teplica52/newsfeed]Теплица со скидкой от производителя[/url].
    [url=https://www.weblancer.net/users/Teplica52/]Производители теплиц из поликарбоната[/url].
    [url=http://vstrg.info/stati-partnerov/preimushhestva-teplic-iz-polikarbonata.html]Теплицы от производителя акции распродажи[/url].
    [url=https://folkd.com/user/Teplica52]Волна Дешевые теплицы из поликарбоната[/url].
    [url=https://gist.github.com/Teplica52]теплица52 Теплицы от производителя по низким ценам[/url].
    [url=http://myogorod.ru/sovety-dachnikov/kakie-byvayut-teplitsy-iz-polikarbonata.html]Где можно купить теплицу[/url].
    [url=https://speakerdeck.com/teplica52]Теплицы из поликарбоната 4 метра длина[/url].
    [url=https://www.strata.com/forums/users/teplica52/]Купить теплицу 2 4[/url].
    [url=https://pastebin.com/u/Teplica52]teplica52.ru Теплицы прямостенные из поликарбоната купить[/url].
    [url=https://www.twitch.tv/teplica52/about]Производители теплиц из поликарбоната teplica52[/url].
    [url=https://linktr.ee/teplica52]Теплица купить Волна и ВИТА[/url].
    [url=https://www.twitch.tv/teplica52/about]Распродажа теплиц[/url].
    [url=https://artistecard.com/Teplica52]Теплица с доставкой от производителя цена[/url].
    [url=https://ogorodnikis.ru/vse-dlja-sada-i-ogoroda/teplica-iz-polikarbonata-vita-premium.html]Купить теплицу teplica52[/url].
    [url=https://devpost.com/rega51?ref_content=user-portfolio&ref_feature=portfolio&ref_medium=global-nav]Распродажа теплиц Теплица52[/url].
    [url=https://list.ly/teplica52/newsfeed]Теплицы из поликарбоната цены отзывы[/url].
    [url=https://forum.app.net/profile.aspx?id=08db2dbd917222589fc0f04d4cace4a8]Купить теплицу н новгород[/url].
    [url=https://www.weblancer.net/users/Teplica52/]Прямостенные теплицы от производителя москва и московская[/url].
    [url=https://bbpress.org/forums/profile/teplica52/]Каркас теплицы цена[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *