Често допускани грешки при кандидатстване за работа

Често допускани грешки при кандидатстване за работаГрешките, които хората допускат когато кандидатстват за работа, обикновено са едни и същи, и повечето от тях са доста елементарни. Ако не сте достигнали до покана за интервю, може би сте допуснали една или няколко от тях, без дори да го осъзнавате. Затова се запознайте с най-често допусканите грешки при кандидатстване за работа и се постарайте занапред да не ги допускате:

Използването на имейл с непрофесионално име

Повечето работодатели споделят, че в секундата, в която видят, че кандидатът има имейл с абсурдно име, те се отказват от него. Когато кандидатствате за работа, ако смятате, че имейлът ви има непрофесионално име, просто си регистрирайте нов за подобни цели. Най-добре е имейлът ви да съдържа името и фамилията ви, които вероятно ще са заети, затова просто добавете някакви цифри накрая.

Зле подредена и написана автобиография

За да сте сигурни, че работодателят ще види вашата кандидатура, автобиографията ви трябва да е написана и подредена добре. Хитрото форматиране на текста, удебеляването на по-важните неща, на които искате да наблегнете и други подобни трикове ще ви изкарат едни гърди пред останалите кандидати. Постарайте се автобиографията ви да бъде кратка, ясна и в стегнат вид и след като я завършите задължително я прегледайте за правописни грешки и други пропуски.

Липса на регистрация в LinkedIn

Ако кандидатствате в някоя по-сериозна компания, има голяма вероятност да проверят вашето онлайн присъствие. Имате ли регистрации в интернет, винаги ще ви намерят. Но вероятно предпочитате това да стане в сериозен сайт за професионалисти като LinkedIn, отколкото в сайт за неангажиращи връзки или някоя социална мрежа.

Липса на мотивационно писмо

Повечето кандидати подценяват силата на мотивационното писмо и залагат само на добрата според тях автобиография, но това е голяма грешка, която ви препоръчваме да поправите моментално. Винаги подкрепяйте кандидатурата си с кратко мотивационно писмо, в което обяснете защо искате работата и с какво ще бъдете полезни за компанията. Избягвайте да се впускате в излишни подробности или пък да копирате готови мотивационни писма от интернет.

Използване на неактуален телефонен номер

Ако сте от хората, които пишат автобиографията си веднъж и след това я изпращат навсякъде с години без дори да я поглеждат, има голяма вероятност в един момент данните ви за връзка, особено телефонният номер да не са актуални. Старайте се да редактирате автобиографията си периодично и обръщайте внимание на телефонния номер и имейла – как очаквате да ви поканят на интервю като не могат да се свържат с вас?

Премълчаване на някои подробности

Уволнили са ви от предишната работа? Смятате, че това може да се премълчи? Да, но какво става когато работодателят се заинтересува от кандидатурата ви и реши да ви провери, дори да вземе препоръки от бивши работодатели? По-добре бъдете откровени, напишете в автобиографията си ако са ви уволнили, но не се впускайте в подробности. Ако ви поканят на интервю можете да разгърнете темата, но отново без прекалено много излишна информация. Бъдете искрени и честни, работодателите ще оценят това ваше качество.

4 Comments to “Често допускани грешки при кандидатстване за работа”

  1. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]скликать рекламу конкурента[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]скликивание яндекс[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]скликать рекламу конкурента[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]скликивание яндекс директа[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]как скликивать рекламу конкурентов в яндекс[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]как скликивать рекламу конкурентов в яндекс[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]склик директа[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]скликать рекламу конкурента[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]как определить скликивание в яндекс директ[/url].
    [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]скликивание рекламы директ[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *