Шест вредни мисли, които спират успеха на кариерата ви

Шест вредни мисли, които спират успеха на кариерата виПовечето съвременни хора в един етап от живота си си поставят цели за бъдещето, сред които най-често е и тази да изградят успешна кариера. Разбира се, някои са по-амбициозни от други, но като цяло почти всеки вярва, че ще успее в работата и след време ще се радва на благополучие.

За съжаление има хора, които сами спират успеха и развитието на кариерата си без дори да го осъзнават. Те го правят чрез мислите, които се превръщат в пречка по пътя им към върха.

Ето и кои са шестте вредни мисли, които могат да ви попречат да сбъднете мечтите си в професионален план:

Мислите, че трябва да бъдете перфектни, за да успеете

Съвършенството е невъзможна за постигане цел, затова перфекционистите често се чувстват така, сякаш са се провалили в кариерното си развитие. Те просто слагат акцент върху нещата, които не успяват да постигнат, а не върху тези, които са постигнали. Те никога не се радват на заслужените си постижения, а грешките си превръщат в истинска драма. Трябва да сте наясно, че всеки провал е урок, от който можете да се поучите, а оттам да се усъвършенствате.

Смятате, че животът ви е контролиран от съдбата

Хората, които обичат да обвиняват съдбата за своите неуспехи, често не успяват да реализират мечтите си. Няма нищо по-лесно от това да прехвърлиш всички несполуки и отговорности на някой друг. Човек трябва да мине през много изпитания по пътя си, но това не означава, че съдбата възпрепятства успеха му. Колкото по-силен характер и устойчива психика имате, толкова по-смело ще продължавате да се движите напред и нагоре в професионален и личен план.

Мислите, че използването на думите „винаги“ или „никога“ ви помага

Най-общо казано в живота генерализиращите изрази „винаги“ и „никога“ само ще ви пречат. Няма нещо, което да можете винаги или да не можете да направите никога. Опитайте се да наложите на своето подсъзнание да не използва тези думи. Не забравяйте, че вие сте този, който определя правилата за себе си – никой друг. Бъдете по-гъвкави – не обобщавайте и не се заричайте.

Смятате, че успехът означава да получите одобрението на другите

Независимо от това, което хората си мислят за вас в конкретен момент, едно нещо е сигурно – вие нито сте толкова добър, нито толкова лош, колкото те казват. Някои хора мечтаят винаги да получават одобрението на околните и ако това не се случи, смятат, че са се провалили. Не забравяйте, че е най-важно вие и вашите най-близки хора да се гордеете с това, което сте и което правите.

Мислите, че миналото ще повлияе на бъдещето ви

Нормално е, ако сте получавали много откази и сте минали през много неуспехи в професионален план, в даден момент това да се отрази на вашето самочувствие, но не спирайте да вярвате в бъдещия си успех. Просто не спирайте да поемате рискове. Не преувеличавайте възможните негативни резултати в главата си, а се фокусирайте върху реализирането на целите си.

Смятате, че вашите емоции са вашата реалност

Трябва да се научите да гледате обективно на чувствата си и да разделяте фактите от измислицата. Не вземайте важни решения докато сте под афект на силни емоции. Когато се чувствате ядосани или уплашени, върнете се назад в началото на ситуацията и се опитайте да си изясните нещата с помощта на здравия разум.

4 Comments to “Шест вредни мисли, които спират успеха на кариерата ви”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *