Бизнес в областта на градинарството

Бизнеса с градинарството е отново на мода. Според Асоциацията Horticultural Trade, в този вид бизнес са заети над 60 000 човека и годишната му възвръщаемост е близо £3 билиона – и тези показатели се покачват. Ако мислите, че  това е подходящият бизнес за вас, ще трябва да научите доста нови неща.

Може би в ума ви се зараждат  мисли как ще започнете такъв бизнес и ходейки из градините на хората с градинарска лопатка в ръка ще изкарвате добри пари. Да, ама не! Бизнес от този тип често стартира с един – единствен работник и е много повече от просто изкореняване на плевелите.Gardening-for-the-Urban-Dweller Според Кат Уолкър, старши сътрудник в Асоциацията на професионалните озеленители, започването на този вид бизнес изисква добра подготовка. Вие трябва да знаете какви са водните връзки, каква е сградата, паважа, да имате представа от това как се подреждат декоративни камъни, вятърни съоръжения, настилки, дограма, отводнителни и напоителни устройства. Освен всичко друго трябва да имате и добри познания за растенията – кои растения къде могат да бъдат засадени, кога е най-подходящото време да се засадят и как трябва да се поддържат. Както казва Марк Грегъри – „В най-простата си форма градинарството се състои от градински козметични операции. В най-добрата си форма – това е форма на изкуство.“

Освен познанията, които имате, вие трябва да решите какъв вид личност сте. Ако  сте от типа хора, които се чувстват най-добре в къщи, може би този бизнес не е за вас. Но ако сте от хората, които не се страхуват да изцапат ръцете си и се чувстват прекрасно на открито – тогава можете да започвате.

Има няколко мита около тази индустрия – например „градинарството е само за през лятото“. Не е така – през лятото ние се радваме на плодовете на своя труд, но повечето операции се извършват през зимата. Ако сте навън в градината си, няма да искате наоколо да се мотаят работници и циментови бъркачки.

А работата навън може 5f61dffd2a9e012903d41be7703c7b39да бъде трудна. Понякога не спира да вали с дни, навсякъде прилича на тресавище. В този случай не може да се постави горният слой почва, тъй като е много мокро. От друга страна „трудната“ част от бизнеса, като инсталирането на градински езера или водоскоци добива все по-голяма популярност и може да бъде направено лесно, ако се опъне навес.

Някои аспекти, които не зависят от вас, например валежите,  могат да ви накарат да отложите работата си, като през това време вие трябва да преживявате с нещо, а също така  да сте планирали друга работа, която не се влияе от тези фактори.

Озеленителят Уорън Хол, собственик на компания за озеленяване, обяснява: “През първата година беше много трудно – имахме много работа по поддръжка, а когато дойде лятото, работата се увеличи. Това беше добро време за заделяне на пари – през определен сезон може да има повече работа, но пък през друг може и да е по-малко натоварено и е хубаво да сте заделили нещо настрани“

В добавка, трябва да бъдете подготвени да продавате успешно бизнеса си. Много от поръчките идват от препоръки от доволни клиенти. Така че трябва да се работи винаги по най-добрият начин. Някои предприемачи не рекламират изобщо, тъй като славата им се носи преди тях.

Освен всичко друго, пригответе се да се върнете обратно в училище. Подготовка за този бизнес можете да получите в колеж, където се предлага като профил „Градинарство и озеленяване“.

 

29 Comments to “Бизнес в областта на градинарството”

 1. Como faço para saber com quem meu marido ou esposa está conversando no WhatsApp, então você já está procurando a melhor solução. Escolher um telefone é muito mais fácil do que você imagina. A primeira coisa a fazer para instalar um aplicativo espião em seu telefone é obter o telefone de destino.

 2. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]защита от скликивания в яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]скликивание яндекс директа[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]как скликивать рекламу конкурентов в яндекс[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]директ скликивание[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]яндекс директ скликивание[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]как скликивать рекламу конкурентов в яндекс[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]скликивание рекламы конкурентов[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]скликивание в яндекс директ[/url].

 3. [url=http://servicelocator.ru/perestal-rabotat-morozilnik/]Левша Холодильник ремонт[/url].
  [url=https://bashny.net/admin/2018/03/11/remont-holodilnikov-na-domu-obzor-preimuschestv-udobnogo-servisa.html]levsha Ремонт холодильников на дому недорого в цены[/url].
  [url=https://www.abcsport.ru/shop-kids/office/4020.php]levsha-remont.ru Мастер по ремонту холодильника в[/url].
  [url=https://oblacco.com/kak-zapravit-xolodilnik/]Ремонт холодильников side bu sidе Левша[/url].
  [url=http://vnoginske.ru/12422-remont-xolodilnikov-v-noginske.html]Диагностика холодильника на дому цена Левша Ремонт[/url].
  [url=http://trisovi.ru/remont-holodilnikov-indezit/]Ремонт встроенных холодильников на дому levsha-remont[/url].
  [url=https://www.jobinmoscow.ru/text.php?link=2448]Ремонт холодильников на дому недорого[/url].
  [url=http://www.portcom.ru/articles/remont-bytovoi-tehniki]Починка холодильника на дому[/url].
  [url=https://www.jobinmoscow.ru/text.php?link=2448]Починить холодильник[/url].
  [url=https://stimul.kiev.ua/articles.htm?a=remont-holodilnikov-sharp]Ремонт холодильников недорого[/url].

 4. [url=https://gitlab.com/Teplica52]Волна Теплица с установкой[/url].
  [url=https://ru.pinterest.com/rega0589/_created/]теплица52 Теплицы поликарбоната распродажа области[/url].
  [url=https://www.strata.com/forums/users/teplica52/]Теплицы из поликарбоната прямостенные от производителя[/url].
  [url=https://www.carshistory.ru/likbez/tepliczy-iz-polikarbonata.html]Теплица из поликарбоната цены[/url].
  [url=http://vstrg.info/stati-partnerov/preimushhestva-teplic-iz-polikarbonata.html]Теплица с доставкой и установкой[/url].
  [url=https://devpost.com/rega51?ref_content=user-portfolio&ref_feature=portfolio&ref_medium=global-nav]teplica52.ru Теплица 3 на 8 цена[/url].
  [url=https://kwork.ru/user/sasha818181]Теплицы производители скидки teplica52[/url].
  [url=https://artistecard.com/Teplica52]Теплицы из поликарбоната цены отзывы Волна и ВИТА[/url].
  [url=https://www.intensedebate.com/people/Teplica52]Теплицы из поликарбоната прямостенные от производителя[/url].
  [url=https://500px.com/p/rega18]Теплицы из поликарбоната ширина 2 метра[/url].
  [url=http://www.svadbann.ru/blog/shop/teplicy_iz_sotovogo_karbonata/]Теплица цена teplica52[/url].
  [url=https://rutube.ru/channel/30633534/about/]Усиленные теплицы из поликарбоната от производителя Теплица52[/url].
  [url=https://hub.docker.com/u/teplica52]Теплицы от производителя по низким ценам[/url].
  [url=https://www.plasticsouz.ru/teplica.htm]Садовая теплица из поликарбоната цена[/url].
  [url=https://hub.docker.com/u/teplica52]Купить теплицу 2 4 недорого[/url].
  [url=https://www.cakeresume.com/me/teplica52]Теплицы прямостенные от производителя[/url].
  [url=https://sodla.ru/problemy-sadovodov/teplicy-iz-polikarbonata-plyusy-i-minusy.html]Волна Теплицы из поликарбоната от производителя[/url].
  [url=https://dzerjinsk.ru/news/gde-zakazat-sovremennye-polikarbonatnye-teplitsy-dlya-ovoshchei-i-yagod]теплица52 Теплицы 2 цена[/url].
  [url=https://www.pinterest.co.uk/rega0589/]Купить теплицу[/url].
  [url=http://myogorod.ru/sovety-dachnikov/kakie-byvayut-teplitsy-iz-polikarbonata.html]Теплица сайт производителя[/url].
  [url=https://github.com/Teplica52]Теплицы из поликарбоната распродажа[/url].
  [url=https://ambox.ru/polikarbonatnye-tepliczy-dlya-dach-i-fermerskih-hozyajstv/]teplica52.ru Усиленная теплица от производителя[/url].
  [url=https://t.me/teplicavolna]Теплицы недорого teplica52[/url].
  [url=https://wyksa.ru/2020/07/30/kak-sdelat-teplicu-iz-polikarbonata-svoimi-rukami.html]Теплицы из поликарбоната от производителя цена Волна и ВИТА[/url].
  [url=https://heylink.me/Teplica52/]Прямостенная теплица из поликарбоната размеры и цены[/url].
  [url=https://gist.github.com/Teplica52]Теплицу купить по акции от производителя[/url].
  [url=https://www.wpgmaps.com/forums/users/teplica52/]Купить теплицу с установкой teplica52[/url].
  [url=https://gab.com/teplica52]Купить теплицу из поликарбоната дешево Теплица52[/url].
  [url=https://www.reddit.com/user/Effective-Pop2661/comments/okz7qv/как_РЅРµ_нужно_делать_сетку_для_огурцов_РІ_теплицу/]Купить теплицу домиком[/url].
  [url=https://folkd.com/user/Teplica52]Теплицы от производителя с установкой[/url].
  [url=https://knowyourmeme.com/users/теплицы-волна-Рё-вита]Купить теплицу с установкой[/url].
  [url=https://www.weblancer.net/users/Teplica52/]Сайт теплицы[/url].

 5. [url=https://lilac-dolphin-dqqbdj.mystrikingly.com/blog/945c8d95745]www.dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://teletype.in/@dzenremont/123]dzen remont[/url].
  [url=https://dzen.hashnode.dev/remont-varochnyh-panelej-v-sankt-peterburge]dzen-remont[/url].
  [url=https://similars.net/alternatives-to/dzen-remont.ru]https://www.dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://teplica-parnik.net/pochemu-stiralnaya-mashina-ne-zapuskaetsya-i-kak-eto-ispravit.html]www.dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://postheaven.net/dzen/remont-varochnykh-panelei-na-domu-v-sankt-peterburge]www.dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://lilac-dolphin-dqqbdj.mystrikingly.com/blog/945c8d95745]https://www.dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://ruspioner.ru/profile/view/42426]Дзен ремонт стиральных[/url].
  [url=https://zenwriting.net/dzen/img-5dps]https://dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://about.me/remont-stiralnih-spb]https://dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://teletype.in/@dzenremont/123]Dzen Remont[/url].
  [url=https://www.openstreetmap.org/user/Michail77]ДЗЕН ремонт[/url].
  [url=https://2stiralki.ru/vybor-posudomoechnoy-mashiny/kak-vas-mogut-obmanut-mastera-po-remontu-stiralnyh-mashin]https://www.dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://piterskie-zametki.ru/102701]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://2stiralki.ru/vybor-posudomoechnoy-mashiny/kak-vas-mogut-obmanut-mastera-po-remontu-stiralnyh-mashin]Дзен ремонт стиральных[/url].
  [url=https://64195a4a3d289.site123.me/blog/Дзен-Ремонт]dzen_remont[/url].
  [url=https://telegra.ph/Remont-duhovyh-shkafov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-03-21]Дзен-ремонт ру[/url].
  [url=https://dailygram.com/blog/1216850/ремонт-духовых-шкафов-в-санкт-петербурге/]dzen_remont[/url].
  [url=https://2stiralki.ru/vybor-posudomoechnoy-mashiny/kak-vas-mogut-obmanut-mastera-po-remontu-stiralnyh-mashin]https://dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://arbaletspb.ru/forum/show44/]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://dialogs.yandex.ru/store/skills/d3a6a41a-remont-stiral-nyh-mashin-sp]Дзен ремонт[/url].
  [url=http://www.remont-fridge-tv.ru/station/severo-vostochnyj/otradnoe/]www.dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://2stiralki.ru/vybor-posudomoechnoy-mashiny/kak-vas-mogut-obmanut-mastera-po-remontu-stiralnyh-mashin]DZEN-remont.ru[/url].
  [url=https://telegra.ph/Remont-duhovyh-shkafov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-03-21]dzen_remont[/url].
  [url=https://www.cossa.ru/profile/?ID=176474]Дзен-ремонт ру[/url].
  [url=https://www.openstreetmap.org/user/Michail77]Dzen Remont[/url].
  [url=https://www.qth.spb.ru/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=dzen077]DZEN-remont.ru[/url].
  [url=https://dailygram.com/blog/1216850/ремонт-духовых-шкафов-РІ-санкт-петербурге/]ДЗЕН ремонт[/url].
  [url=https://dzen1.localinfo.jp/posts/43799627]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://www.arbaletspb.ru/forum/show33/]dzen_remont[/url].
  [url=https://dzen1.localinfo.jp/posts/43799627]dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://servis-remont.amebaownd.com/]https://www.dzen-remont.ru[/url].

 6. [url=https://www.myminifactory.com/users/andy31]vc.ru[/url].
  [url=https://fliphtml5.com/homepage/wyibz/andy/]vc.ru[/url].
  [url=https://mxsponsor.com/riders/andy/about]vc.ru[/url].
  [url=https://guides.co/a/andy-andy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.funddreamer.com/users/andy-2]vc.ru[/url].
  [url=https://solo.to/andyandy]vc.ru[/url].
  [url=https://veoh.com/users/andyandy34]vc.ru[/url].
  [url=https://www.babelio.com/monprofil.php?id_user=1841927]vc.ru[/url].
  [url=https://www.adpost.com/u/a79346392/]vc.ru[/url].
  [url=https://mxsponsor.com/riders/andy/about]vc.ru[/url].
  [url=https://www.divephotoguide.com/user/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://www.freecodecamp.org/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://www.spigotmc.org/members/andy43.2000177/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.speedrun.com/users/andy34]vc.ru[/url].
  [url=https://codepen.io/Andy-the-scripter]vc.ru[/url].
  [url=https://idea.informer.com/users/andyandy/?what=personal]vc.ru[/url].
  [url=https://www.pinterest.com/a79346392/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.weddingbee.com/members/a79346392/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.exchangle.com/andyandy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.sandiegoreader.com/users/andyandy/]vc.ru[/url].
  [url=https://app.roll20.net/users/13178306/andy-a]vc.ru[/url].
  [url=https://app.geniusu.com/users/2449741]vc.ru[/url].
  [url=https://www.pinterest.com/a79346392/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.furaffinity.net/user/andy32]vc.ru[/url].
  [url=https://developers.oxwall.com/user/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://ko-fi.com/andy937686]vc.ru[/url].
  [url=https://vocal.media/authors/andy-q5370zof]vc.ru[/url].
  [url=https://www.pinterest.com/a79346392/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.bestadsontv.com/profile/461137/andy-andy]vc.ru[/url].
  [url=https://tupalo.com/en/users/6481968]vc.ru[/url].
  [url=https://www.openstreetmap.org/user/andy435]vc.ru[/url].
  [url=https://cs.trains.com/members/andy43/default.aspx]vc.ru[/url].

 7. [url=https://fabrika-teplic.ru]Теплицы из поликарбоната цена[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/]Теплицы из поликарбоната прямостенные от производителя[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/#1]Теплицы прямостенные от производителя[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/#2]Садовая теплица из поликарбоната цена[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/#3]Усиленная теплица от производителя[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/#4]Где купить теплицу[/url].

 8. [url=https://mostep.ru]Теплица на заказ[/url].
  [url=https://mostep.ru/]Теплицы от производителя цена[/url].
  [url=https://mostep.ru/#1]Теплицы 2 цена[/url].
  [url=https://mostep.ru/#2]Качественная теплица купить[/url].
  [url=https://mostep.ru/#3]Теплицы из поликарбоната от производителя цена[/url].
  [url=https://mostep.ru/#4]Продажа теплиц от производителя[/url].

 9. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *