Вашата профилна снимка: 7 лесни стъпки, които ви помагат да увеличите шансовете си да получите мечтаната работа

Понякога социалните мрежи са място, което можете да използвате, за да получите предложение за работа. В такъв случай първото, което вижда за вас вашият бъдещ работодател, е не вашето резюме, а профилната ви снимка.

Имайки предвид това, с тези лесни 7 съвета можете да си направите перфектната профилна снимка, която да ви послужи където трябва. За тази цел не ви е нужен професионален фотограф. Просто селфи, направено с вашия смартфон и с тези съвети ще ви е достатъчно.

profile-shot-jamieПодсигурете си чист фон

Използвайте неутрален фон, например бяла стена. Премахнете всякакви снимки и плакати от нея, така че да сте сигурни, че фокуса ще бъде изцяло върху вас.

Направете си снимка на дневна светлина

Снимките на дневна светлина са винаги за предпочитане пред тези, които са снимани със светкавица. Прозорците, които са ориентирани на юг дават най-добра светлина, но внимавайте да няма пряка слънчева светлина, падаща върху лицето ви. Това може да създаде някои сенки, които да развалят кадъра.

Използвайте качествена камера

Ако телефона ви е по-стар модел, уверете се, че камерата му права хубави снимки. Използвайте предната камера, за да виждате как става снимката и гледайте да избегнете това да се вижда ръката ви, която снима, в кадър.

Помислете за ъгълаimages

Когато си правите снимка, повдигнете камерата над нивото на очите ви. Когато използвате този ъгъл на снимане, снимката е по-плоска (избягва се излишното раздуване), очите ви изглеждат фокусирани о на по-преден план, докато носа и брадичката ви изглеждат по-малки. Не е удачно да си правите снимка в обратния ъгъл.

Отделете внимание на облеклото си

Най-добрата снимка в случая трябва да бъде кадър с главата и раменете ви. Така че, ако сте с дреха с голи рамене, това може да не бъде възприето добре. Освен това не се стремете да бъдете съвсем строго облечени, може да носите цветни дрехи.

Следвайте правилото на третините

Според това правило очите ви трябва да бъдат на височина една трета от горния край на снимката, както и на една трета от левия или десния край. Оставете достатъчно място отстрани,докато се снимате – след това можете лесно да го отрежете.

Ако искате да си направите снимка, с която да получите работа, не се опитвайте да бъдете смешни

imagesКаквито и физиономии да умеете да правите, ако искате снимка за работа, покажете себе си така както изглеждате. Отпуснете лицето си и си направете снимка, която да ви отразява такъв, какъвто сте.

След като сте си направили най-добрата снимка,подходяща за пред очите на вашият бъдещ шеф, можете да я използвате и в автобиографията си, когато кандидатствате за работа. От доста време вече не се използват снимки, които са строго официални, понеже те са пресилени и не показват истинското лице на човека в нормална обстановка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *