Възможности за работа от вкъщи (втора част)

working-from-home-pros-and-consПодобряването на технологиите и раждането на социалните медии поставиха началото на нова вълна от работни места, при които се работи от вкъщи. Много от тях са легитимни и бихте могли да изкарате добри доходи от тях. Вижте следващите 5 от общо десетте възможности за реална и най-вече легитимна работа от вкъщи за 2016 година, които ви представяме:

Писател на свободна практика / Freelance Writer

Повече от всякога са необходими писатели, които да формулират новинарски статии, да създават съдържание и да предлагат творчески идеи. Това са хората, които изпълват страниците на почти всеки сайт в Интернет. И въпреки че много от по-големите сайтове имат назначени писатели, все по-голям брой сайтове наемат писатели и създатели на съдържание на свободна практика. Опитът в писането е много полезен, но това от което наистина се нуждаете, за да започнете е енергия, амбиция, както и способността всеки ден да намирате някакво интересно събитие.

Писателите на свободна практика или договарят определена такса за дадената работа или получават възнаграждения въз основа на процент от приходите на продажбите.

От Гилдията на писателите (Writers’ Guild) са договорили минимални ставки за телевизия, радио, кино и някои театри.

За повече информация можете да посетите някои от следните адреси:

Poetry Society 
Writers’ Guild of Great Britain
Creative & Cultural Skills
Creative Choices
Arts Council England 

Мениджър на социална медия / Social Media Manager

Почти всеки голям бизнес използва социалните медии като средство да достигне до своите клиенти директно и без да плаща големи суми за реклами в телевизията, печата или радиото. Но не всеки голям бизнес има някой, който да управлява неговите профили в социалните медии, което е и причина все повече хора да се занимават с менажиране на социални медии и да помагат в разрастването на дадения бизнес и разширяването на неговия обхват.

Въпреки, че са налице много малко данни за практикуването на тази работа от дома, тъй като тя е сравнително нова, има редица обяви за мениджъри на социални медии, които могат да бъдат намерени на сайтове като indeed.co.uk, uk.linkedin.com, reed.co.uk и други.

Като асистент или младши мениджър началната ви заплата може да бъде около £22 000 годишно. С повече опит може да получавате между £25,000 и £ 35,000 годишно. Като старши или главен мениджър на социална медия в голяма компания може да печелите £75,000 или повече.

Хората, които практикуват професията на свободна практика обикновено договарят определен процент на заплащане със своите клиенти. Сумата зависи от опита и репутацията на мениджъра.

Въвеждане на данни / Data Entry

Много от бизнесите се нуждаят от работници, които да въвеждат различни данни в техните системи, независимо дали тези данни се използват за проследяване на инвентар или пратки, създаване на бизнес планове или измерване на ефективността. И тъй като уменията за работа с компютър и машинописните умения са най-важните изисквания за тази работа, много от практикуващите професията хора са в състояние да работят от дома си.

Стартовите заплати на наетите в професията могат да бъдат между £12,000 и £15,000 годишно. По-опитните кадри могат да печелят до £25,000 годишно.

За повече полезна информация:

OCR
The Chartered Institute for IT
The Tech Partnership 

Оператор в кол-център / Call-Center Representative

Много фирми се нуждаят от работници, които могат да отговорят на телефона по всяко време, за да помагат на клиентите и да обработват поръчки или пък да се занимават с декларации. Но тъй като все повече компании работят онлайн, все по-голям брой от тези работни места за обслужване на клиенти ще се заемат от хора, които работят в дома си.

Като кол-център представител, който работи от вкъщи, ще ви е необходим компютър и може би специален софтуер или оборудване. Предимство е, ако умеете да водите бизнес разговори по телефона, както и ако имате известен опит в обслужването на клиентите, въвеждането на данни, продажбите на дребно или управленчески опит.

Повече информация за свободни работни места в областта ще намерите на следните адреси: Call Centre Jobs и Universal Jobmatch.

Блогър / Blogger

Да си блогър е приятно и интересно занимание. Обикновено започва като хоби, но с течение на времето при някои се превръща в основен източник на доход. С разрастване на популярността на блог постингите се увеличава и шансът да се превърнете в онлайн знаменитост. Когато хората следят с голямо нетърпение всяка нова публикация, след това я коментират и споделят в социалните мрежи, това е сигурен знак, че сте станали звезда в киберпространството. Да бъдеш влиятелен блогър носи след себе си редица предимства, най-същественото от които е интересът на рекламодатели и хора от бизнес средите, които са готови да предложат примамлива оферта.

Работата на блогъра е по-различна от всяка друга работа от вкъщи, тъй като първо трябва да създадете свой блог, който с времето да развиете. Голяма част от блоговете не носят никакви приходи в продължение на години, тъй като през това време те все още се развиват. В този смисъл, блоговете не са типичната работа.

Въпреки това, има много потенциал за хората, които са в състояние да привлекат публика и да развият сайта си до там, че той да почне да им носи приходи. Това може да стане чрез платени реклами, спонсорирани публикации, продажби на даден продукт и др.

Притежаването на блог може да бъде евтин начин да започнете свой собствен бизнес, с домейни, струващи средно £12 на година и уеб хостинг, струващ около £7,99 на месец.

<<Назад

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *