Задължителни стъпки за намиране на работа при получаване на Jobseeker’s Allowance

Има два вида Jobseeker’s Allowance (помощ за временно безработни). Това са contribution-based Jobseeker’s Allowance и income-based Jobseeker’s Allowance. Когато подавате документите си за получаване на такъв вид помощ, служителя, който ги приема ще прецени кой вид трябва да получавате. Може да получавате един от двата вида помощ или комбинирана сума от двата вида.

Помощ за безработен, базирана на плащанията за национално осигуряване

Дали ще получавате този вид помощ за безработен, зависи от вашите плащания за национално осигуряване. Ако сте работили и плащали вноските си за осигуряване (national insurance contributions) през последните няколко години, може би ще имате право на такъв вид обезщетение.

Този вид помощ не се влияе от това дали и колко спестявания имате. Но ако имате плащания за почасова работа или някакъв вид пенсия, това може да окаже влияние върху сумата, която ще получавате.

Помощта, която ще получавате, се получава само за този, който кандидатства. Нямате право да вземате помощ като част от двойка. Но евентуално можете да вземате допълнителна помощ, базирана на вашите доходи като допълнение към вашата помощ за безработен, базирана на вашите плащния за осигуряване, ако имате партньор или поради вашите лични обстоятелства – например сте с недъг или се грижите за някой с недъг или имате да изплащате ипотека.

Помощта за безработен, базирана на плащанията на осигуряване, се изплаща максимално за 182 дни (около 6 месеца). След това можете да продължите да получавате базирана на вашите доходи помощ – в зависимост от вашите доходи и размера на вашите спестявания.

Помощ за безработни, базирана на доходите

Имате право да вземате такава помощ, ако нямате достатъчно плащане за национално осигуряване. Можете и да я получавате като допълнение към помощ за безработен, базирана на плащнията за национално осигуряване, ако имате партньор или при други обстоятелства, описани по-горе. Дали ще получавате такъв вид помощ, зависи от вашите спестявания.

Кой има право да получава Jobseeker’s Allowance

Можете да подадете документи за получаване на помощза безработен, ако сте навършили 18 години и сте под пенсионна възраст. Ако сте под 18, не работите и не посещавате редовно обучение, може да кандидатствате, след като се консултирате с опитен консултант.

Докато подавате документи за получаване на помощ за временно безработен в Jobcentre Plus, служителят, който разговаря с вас, може да ви предложи няколко неща, които да направите, за да си намерите по-лесно работа. Ако не успеете да си намерите работа, може да ви бъде предложено да посещавате някакъв квалификационен курс, да се регистрирате в Universal Jobmatch или да участвате в сесия от вида „обратно на работа“.

Всичко, което ще ви бъде предложено, ще бъде съобразено с вашите лични обстоятелства. Ако не последвате тези стъпки и нямате основателна причина да ги откажете, ще бъдете санкционирани.

Ако получаването на помощта спре поради неспазване на съветите, които са ви дадени и не посещаване на курсовете за квалификации, имате възможност да кандидатствате за плащане при затруднени обстоятелства (hardship payment).

5 Comments to “Задължителни стъпки за намиране на работа при получаване на Jobseeker’s Allowance”

  1. Быстромонтируемые здания – это современные здания, которые отличаются повышенной быстротой возведения и гибкостью. Они представляют собой строения, образующиеся из заранее выделанных составных частей или компонентов, которые могут быть быстрыми темпами установлены в пункте строительства.
    [url=https://bystrovozvodimye-zdanija.ru/]Производственное здание из сэндвич панелей стоимость[/url] отличаются гибкостью также адаптируемостью, что дозволяет легко менять и переделывать их в соответствии с потребностями заказчика. Это экономически эффективное а также экологически надежное решение, которое в последние лета заполучило обширное распространение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *