Изплащане на майчинство

Когато работите като наети от работодател, вие може да имате както законните права за майчинство, така и договорни, които в някои случаи може да са по-изгодни от законните. В случай, че не са, вие сте в правото си да ги пренебрегнете и да разчитате само на тези, които са ви определени със закон.

Преди всичко трябва да разгледате добре трудовия си договор, за да разберете какви права за майчинство имате и какво заплащане ще получавате през това време. Ако смятате, че имате договорни права за вашето майчинство, но не сте сигурни какви са и как да се възползвате от тях, най-добре потърсете професионален съвет или помощ.

Вие имате правото да кандидатствате за данъчни кредити (Working & Child Tax Credits), стига да получавате законово установено заплащане заради майчинство (Statutory Maternity Pay) или помощи (Maternity Allowance). Имайте предвид, че данъчния кредит за новородено (Child Tax Credit) може да се поиска чак след като бебето се роди, стига то да е вашето първородно дете.

В случай, че нямате право на законово установено заплащане заради майчинство (Statutory Maternity Pay), можете да кандидатствате за помощ, която се нарича Maternity Allowance.

Когато сте в майчинство и доходите ви са ниски и под определен минимум, можете да кандидатствате за социални помощи за хора с нисък доход (Income Support). Имате реален шанс за получаване на подобна помощ, дори и да получавате други помощи заради това, че сте в майчинство.

One Comment

  1. nina says:

    palni gluposti nie balgarite nqmame pravo na income suport…………..laji samo za da ni obarkvat poveche ako napravite greshkata da uchastvate za income suport posle shte preminete prez ada za da kandidatstvate za dug suport i edva li shte vi otpusnat

Leave a Comment