Какъв вид бизнес да започна?

От това какъв бизнес да започнете, до това как да изкарате пари от него – въпросите са много, отговорите – още повече.

Ако сте решили да работите за себе си, но се питате какво точно, трябва да си отговорите на много въпроси, включително и на въпроси от типа на това какъв начин на живот искате да водите и каква сума пари искате да печелите. В зависимост от отговорите, можете да изберете различен начин за допълнителен или основен доход. Ето ви някои бизнес идеи :

Бизнес на половин работен ден – идеален е, ако искате да запазите време за себе си, или работите, но искате да печелите и от друго място

Франчайзинг – това е собствен бизнес, който развивате, но с подкрепата и стоките на голяма компания зад гърба ви

Закупуване на съществуващ бизнес – популярна опция, която почти няма риск

Започване на собствен бизнес, който да работите от в къщи – модерните технологии означават, че офис средата вече не е задължителна необходимост – много видове бизнес могат да бъдат управлявани изцяло от къщи

Бизнес с минимална първоначална инвестиция – в момента има много видове бизнес, който можете да започнете с минимални инвестиции, като онлайн продажби или бизнес в сферата на услугите

Технологични компании – технологичната индустрия във Великобритания се радва на безпрецедентно внимание и популярност. Никога не е било по-добро време за стартиране на такъв вид бизнес

Популярни индустрии – включват зелени индустрии, обслужване и предприятия за търговия на дребно, онлайн бизнес

Какво трябва да направя преди да стартирам бизнес?

Едно от нещата, които трябва да направите е  да изберете бизнес-структураnetдали да бъдете самостоятелен предприемач, в партньорство или дружество с ограничена отговорност. След това направете проучване на пазара – проучете колко се търси това, което мислите да предлагате. Друго много важно нещо е да си направите добър бизнес-план – това е от особено значение – убедете се, че разполагате с карта, която няма да ви позволи да се изгубите. А може да стане така, че да го покажете на подходящи инвеститори. Помислете и за брандиране – неща като име, лого и визитки могат да бъдат разликите между провала и успеха. И си направете сайт – колкото по-добре е направен, толкова по-успешно представяне имате.

С какви пари да започна?

Един малко нетрадиционен начин е да потърсите потенциални дарения – това ще ви свърши добра работа, но може да се окаже трудно да ги откриете. Друг начин е да поискате заем от банката – внимавайте и проучете всички възможности за заем. Освен това имате възможност да потърсите и средства от правителството. Често има най-различни програми, предлагащи помощ на бизнес, който е стартиращ.

Потърсете помощ от приятели и семейство – много често при стартиране на малък бизнес вие получавате подкрепа от приятели и семейство, но все пак не залагайте апартамента си. Освен всичко това можете да потърсите инвеститори – има агенции, които освен че се занимават с инвестиции, предлагат и ментори, които могат да ви дадат подходящ съвет и да ви окажат подкрепа.

Как да положа основите на бизнеса си?

Първо разберете как точно става това, като най-добре е да се посъветвате със реномиран счетоводител. След това уведомете властите, че сте създали нов бизнес. Направете си бизнес банкова сметка.

Набавете си техника и други необходими за един бизнес неща, като превоз – в зависимост от това в каква насока ще развивате бизнеса си, ще трябва да осигурите подходящите условия.

Помислете си за виртуален офис – преценете дали можете да управлявате бизнеса си само виртуално. Ако не можете – трябва да си наемете помещение. Можете и да решите да си закупите такова, но това е евентуално ако сте абсолютно сигурен, че ще успеете.

Локация – особено ако ще продавате – намирането на подходящо място може да спаси бизнеса ви от фалит.

За какви правила и практически въпроси трябва да внимавам преди да стартирам?

Първо – защитете своята интелектуална собственост – ако имате технологичен бизнес или такъв, базиран на идеи, убедете се, че сте защитили своите идеи, запознавайки се с закона за интелектуалната собственост.

idea concept

Разбиране на закона за таксите – това е основно знание, което трябва да притежавате, независимо дали сте самостоятелен предприемач или сте наели работници.

Направете си застраховка – имайте предвид, че има различни видове бизнес – застраховка. Изберете най-подходящата за вас.

Запознайте се с условията за безопасен труд, ако имате работници, погрижете се и те да ги научат и да спазват правилата за безопасност

Как да намеря доставчици и търговци на едро?

Подберете тези, които са най-добрите за вашият бизнес, но преди да подпишете какъвто и да е договор – преценете дали той е най-изгодният. При избора на изпълнител се поразровете малко повече, потърсете и извън страната – понякога това може да се окаже по-евтиният вариант.

Как да си наема екип?

Убедете се, че го правите в точното време – задайте си някои ключови въпроси, преди да решите да наемате хора – преценете добре и не бързайте. След това напишете подобаващо описание на работата, за да сте сигурни, че сте привлекли вниманието само на най-подходящите и ярки таланти. Задавайте правилните въпроси. Преценете какви хора ви трябват – фрийлансери, хора на пълно работно време или на половин работен ден. Осигурете им тренинг, за да сте сигурни, че работят така, както на вас ви трябва. Внимавайте за трудовото право – игнорирането му на своя глава може да доведе вашият бизнес до скъпи и потенциално опустошителни съдебни производства.

Как да започна да продавам продукта си?

shutterstock_186616028Покажете на света какво имате – трябва да знаете как да показвате продуктите си и към какви купувачи са насочени продажбите. Занесете продуктите си по магазините и ги представете, като намалите малко цената за търговците.

Постоянно следете продажбите в интернет. В днешно време интернет продажбите заемат много голям дял от общият обем продажби, така че не си позволявайте да излезете неподготвен на сцената. Запознавайте се и с нови начини на продажба. Освен това покажете стоките си на света и го накарайте да погледне към вас.

Четете вдъхновяващи истории и се учете. Когато четете такива неща, вие ги интерпретирате от към вашата гледна точка и можете да ги приложите към вашият тип бизнес. Това прави всеки един продавач уникален.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *