Как да бъдем по-креативни в домашния офис

1Чувството за комфорт, когато работим в домашни условия е много по-голямо, отколкото ако пътуваме до офиса всяка сутрин, а голяма част от българите на Острова ползват част от дома си именно за целите на своя бизнес. Независимо къде точно сте разположили работния си кът – в някой ъгъл на хола, в кухнята или на леглото в спалнята, отделете няколко минути, за да помислите дали това място е всъщност най-доброто за работа.

Домашният офис трябва да стимулира максимално креативното ви мислене и по-добрата концентрация върху текущите задачи.

Според психолoзи, по-трудните задачи трябва да се вършат на спокойни места, а с по-леките и не толкова ангажиращи мисловната ни дейност е желателно да се захващаме там, където вниманието ни е силно изострено.

Предлагаме ви три лесни стъпки за това как домашният офис освен удобен и приятен, да стане и полезен за работата ви:

  • Наблегнете на зеленото около вас

Не е тайна, че природата стимулира творческото мислене. Кратка разходка в парка за малко свеж въздух често действа благоприятно на мисленето и помага за бързото отсяване на добрите от лошите идеи. Оказва се обаче, че можете да получите качествен творчески тласък и на затворено пространство според проучване на университета в Мюнхен, в което е установено, че зеленият цвят стимулира креативността в работата.

Ето защо е желателно да включите присъствието на повече растения около себе си, да разположите бюрото си близо до прозорец или просто да добавите нюанси на зелено около вас (напр. зелен килим, зелен абажур, зелена покривка и т.н.).

  • Избягвайте твърде стерилните и съвременни дизайни

По-творчески настроените личности често избират дизайна на домашния им офис да бъде максимално изчистен, предпочитат белия цвят и минималистичния интериор. Добавянето и на други елементи на природата обаче, извън зелените, има също благоприятен ефект върху творческото мислене. Например – добавянето на елементи като дървесни повърхности, изделия от ракита, заменянето на острите прави ръбове с по-заоблени.

Що се отнася до осветлението, удачно е да изберете настолна лампа с мека светлина, която директно да осветява работното ви място, отколкото висяща лампа с луминесцентна крушка. Когато имате възможност, за предпочитане е да работите на естествена светлина, която ще ви поддържа енергични и съсредоточени върху задачите. В случай, че нямате опцията да поставите бюрото си близо до прозорец, можете да монтирате огледало, което да отразява дневната светлина отвън.

  • Старайте се да виждате всичко, което се случва около вас

За да намалите стреса в домашния офис е препоръчително да се стремите към пълен визуален контрол над работното пространство. Желателно е да разположите бюрото си така, че да разполагате с отлична видимост към входната врата или тази на стаята ви. Така ще избегнете постоянното обръщане назад, когато някой влиза или излиза. Ако нямате възможност да разположите домашния си офис по този начин, използвайте отново помощта на огледало, което да отразява случващото се зад гърба ви.

One Comment to “Как да бъдем по-креативни в домашния офис”

  1. Быстровозводимые строения – это прогрессивные здания, которые отличаются высокой скоростью возведения и мобильностью. Они представляют собой сооружения, состоящие из эскизно произведенных составных частей или же узлов, которые способны быть быстрыми темпами смонтированы в территории строительства.
    [url=https://bystrovozvodimye-zdanija.ru/]Расчет ангара из металлоконструкций калькулятор[/url] владеют гибкостью также адаптируемостью, что дает возможность просто изменять а также трансформировать их в соответствии с потребностями заказчика. Это экономически лучшее а также экологически надежное решение, которое в последние годы получило маштабное распространение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *