Как да изберете къде да започнете работа между няколко оферти за работа

В момента може и да е трудно да намерите едновременно две предложения за работа, но може и да се случи това.

Временна или постоянна?

Най-вероятният избор, който изглежда и най-правилен е да изберете постоянната работа. Постоянната работа е сигурна и няма да ви се наложи след няколко месеца отново да сте на пазара на труда. indexЗа разлика от персонала, който е на временна длъжност, вие няма да се чувствате вечно като аутсайдер. Освен това ще се ползвате с повече привилегии като болнични и пенсионно осигуряване, а често и към вас изискванията в началото ще са по-малки. Но ако все пак прецените, че за вас ще е по-добре, спокойно можете да изберете временната работа. Понякога местата за временна или сезонна заетост са малко по-добре платени, което компенсира донякъде това, че след няколко месеца пак ще сте без работа.

Описание на работата

Прочетете добре описанието на работата, която ще трябва да извършвате. Къде мислите, че бихте се справили по-добре? Вземете предвид това, когато сте изправени пред дилема къде да започнете. Не се увличайте само по това къде се дават повече пари, защото ако започнете някъде само защото дават повече пари, но не можете да се справите, след няколко месеца вие пак ще бъдете без работа.

Също така помислете и добре преценете къде ще се чувствате по-добре, защото ако си изберете работа, която не харесвате, само заради парите, рано или късно сами ще искате да напуснете. Отговорете си и на въпроса дали искате да работите нещо както винаги до сега или искате някакво нов предизвикателство, с което да се справите.

Местоположение

jam-601474При някои видове работа или ако вашата професия е специфична, не винаги можете да избирате местоположението. Но за някои хора местоположението на работното място спрямо жилището е от първостепенно значение. Важно е и това дали ще се виждате с клиенти или само с колегите си, дали ще работите сам в кабинет или в зала с други хора. Ако трябва да избирате, отговорете си на въпроса отново къде ще ви е най-удобно да работите.

Съвети

Избирайте работата според това, което мислите, че в момента е най-подходящо за вас. Ако изберете работата, която не ви допада толкова с мисълта, че за в бъдеще нещата ще са по-различни, ще умеете повече или мястото, което сте избрали е за постоянна позиция, може и да сгрешите, тъй като не винаги постоянната работа се оказва такава, а понякога на места за временна заетост можете да намерите своето място и да сте способни след изтичане на срока да останете за постоянно или пък да се върнете отново на следващата и по-следващата година.

Най-добрият вариант е да изберете позиция, при която можете да усвоите нови знания, независимо дали тя е временна или не, тъй като знанието може да ви отвори врати по-нататък за по-добри позиции.

14 Comments to “Как да изберете къде да започнете работа между няколко оферти за работа”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *