Как да продаваме успешно онлайн

С все по-голямото развитие на онлайн пазарите и възможностите, които те предлагат, все повече търговци поставят онлайн продажбите като техен основен приоритет. Търговските платформи, които са ориентирани едновременно и към продавачите, и към купувачите, също стават все повече. Платформи като Amazon, eBay, Airbnb, notonthighstreet.com и Uber са на световния пазар, а техните милиони потребители стават все повече.

Освен всичко друго, международните платформи за продажби предоставят разширяващи се възможности за търговците на дребно, предоставяйки им добре установени канали за потребители и възможности за установяване на постоянна клиентела.

6b2shop-onlineВъпреки, че бизнеса в интернет е добил голяма популярност и почти всички ниши са вече пренаселени, има някои хитрости, които търговците могат да направят, за да бъдат по-успешни в продажбите онлайн.

Улеснена регистрация

Абсолютно важно и от съществено значение е да бъде бизнеса привлекателен за колкото може повече потребители. Само по себе си привличането на нови абонати към даден сайт не е нещо, което носи печалба, но е залог за повече транзакции. Колкото по-улеснена е регистрацията и начина на използване на сайта, толкова повече потребители и купувачи ще има. Това се наблюдава в повечето платформи за продажби – лесна регистрация и бърз чекаут.

Опит

Друг фундаментален фактор при онлайн продажбите е платформата да бъде лесна за ползванe както от продавачите, така и от купувачите. Купувачите трябва да имат възможност лесно да намират това, което търсят и да пазаруват дори и през мобилния си телефон без да се налага да вадят кредитната карта от портфейла си.

Технологии и комуникация

Инвестициите в добри технологии е наистина важна и необходима за бизнеса, но добрият екип не трябва да се пренебрегва. Инвестицията в тези две неща е необходимост при всеки бизнес, който иска да се развива.

online-shoppingКлючовата роля на екипа трябва да бъде осигуряването на добра комуникация и следователно получаването на добри отзиви за компанията.

Също така при изграждането на име на нова компания е добре да се наблегне на бързите доставки, перфектното качество, добре предоставената услуга като цяло.

Технологията трябва да бъде постоянно развиващата се и с нови функции, които са добавени за подобряване на опита на купувача и продавача. Тя трябва да е приведена в съответствие с международните пазари и да е в състояние да се справи с ДДС и различните валути.

Правилно представените оферти, които са лесно разбираеми, с лесен чекаут дори и от мобилно устройство, са нещото, което е от съществено значение за всеки онлайн бизнес. Това, заедно с добрият екип е стъпка към успешните онлайн продажби на една развиваща се компания.

17 Comments to “Как да продаваме успешно онлайн”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *