Как да се подготвите за интервю за работа

1В университета преди важен изпит вероятно сте се подготвяли добре или със сигурност поне сте научили най-важните неща. Взимайки пример от този студентски подход, вие трябва да действате по този начин и когато си търсите работа и най-вече преди самото интервю за работа.

Преди да отидете на уговорено интервю, трябва да се подготвите добре за него. Ако не знаете как може да стане това, в тази статия ще ви дадем няколко съвета, които ще ви помогнат в начинанието.

Проучете компанията, в която сте поканени на интервю

Разберете повече за компанията, в която сте кандидатствали за работа и съответно сте поканени на интервю. Какви са нейните силни страни, а проблеми? Потърсете информация в интернет или сред познати, които могат да ви помогнат. Снабдявайки се с тази информация, вие несъмнено ще бъдете една стъпка пред другите кандидати.

Съобразете облеклото си

На първо място трябва да разберете какви са изискванията за дрескода на конкретната фирма. След това на интервюто за работа винаги спазвайте правилото да се явите облечени едно ниво по-официално от приетото в компанията. По този начин ще направите добро впечатление. Все пак се постарайте да не изглеждате твърде нелепо и неподходящо, например да се явите на интервю за работа като чистач, облечени в костюм.

Направете запомняща се поява

Усмихнете се уверено, дори да не се чувствате точно по този начин. Покажете, че имате достатъчно самочувствие, което след това сте способни да оправдаете. Влезте в стаята и зашеметете интервюиращите – ако те успеят да ви запомнят с добро, това е още един плюс за вас.

Сложете хубав парфюм, но не прекалявайте

Колкото скъп и хубав да е аромата, едва ли искате да задушите хората в стаята. Бъдете умерени във всичко, що се отнася до външния ви вид – по този начин по-лесно могат да блеснат вашите способности и интелект.

Не забравяйте да изключите звука на телефона си

Имате определено време, в което трябва да впечатлите хората, от които зависи вашето назначение. Звъненето на телефона ви със сигурност не е добър начин да се откроите сред останалите кандидати. Покажете, че сте сериозни като не правите елементарни грешки.

Подгответе се за стандартните въпроси

Практикувайте отговорите на стандартно задаваните по интервютата за работа въпроси у дома. Не забравяйте да включите решения на проблемите, за които интервюиращите ще ви питат. Все пак те се нуждаят от хора, които могат да им бъдат ценни и полезни – влезте в тази роля, за да получите работата, която желаете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *