Как да се представите блестящо на бизнес изложения

Посещаването на кариерни изложения е мястото, на което можете да се запознаете с различни потенциални работодатели. На такова изложение можете да покажете своите лични и професионални качества, да установите нови връзки в кариерния свят и и да разберете повече за сектора, в който искате да се развивате.

Там е предоставена много и полезна информация относно квалификационни и преквалификационни курсове, възможности за работа и кариерно развитие. Но най-доброто, което предоставят изложенията, е възможността за директен контакт с работодателите.

Кариерните изложения са много добри и за студенти последна и предпоследна година. Посещавайки такива срещи, студентите могат да обогатят знанията си и да добият по-ясна представа за полето, в което са решили да се развиват.

Как да се представите блестящо

Pop-Up-Business-e1444298429803Добрата подготовка е от ключово значение. Отделете достатъчно време за нея. Първо разберете кои фирми ще присъстват. Проучете добре как работят те, какви са целите им и от какво имат нужда. Добре е да се запознаете с дейността им колкото можете повече – това прави наистина добро впечатление на работодателите.

Добре е да си запишете примерни въпроси към всяка една организация, от която се интересувате и има представител на срещата. Това ще ви помогне да останете фокусирани върху целта на вашето посещение.

Не забравяйте да носите няколко копия с вашата професионална автобиография, както и подходящи референции, с които да я подкрепите.

На мястото на събитието

Облечете се подходящо. Имайте предвид, че външният вид оказва влияние, а посещението на кариерно изложение може да бъде крачка към следващото ви работно място. За да се облечете подходящо проучете какъв вид ще бъде изложението – някои от тях са по-формални, но вашите усилия да се отличите със стил от останалите, няма да останат незабелязани.

Опитайте се да заемете своето място още в началото. Колкото по-рано пристигнете, толкова по-добре – ще имате възможност да разговаряте по-спокойно с различните участници. Възползвайте се от възможностите.

Планирайте вашата обиколка.

Отпечатайте си карта на изложението и планирайте вашата обиколка. Това ще ви увери, че не сте пропуснали някоя възможност. Разговаряйте с работодателите и им дайте кратко описание на вашите знания и възможности. Кажете с няколко кратки изречения какво очаквате и след това подкрепете думите си, като им оставите вашата професионална автобиография.

careers-fair-029.jpg_SIA_JPG_fit_to_width_MEDIUMИзползвайте разговора за да получите отговорите на някои въпроси, които не бихте могли да зададете по време на интервю. Това ще ви е от полза по-късно за написването на мотивационно писмо.

Би било хубаво да разберете как протича евентуален тренинг и какъв метод се използва за оценяване на служителите. Добре е да знаете и как компанията се справя с конкуренцията. Опитайте се да не задавате обикновени въпроси, които са достъпни и в сайта на компанията, тъй като това ще издаде че не сте направили достатъчно добро проучване.

Има три основни неща, които трябва да спазвате – бъдете възпитани, приятелски настроени и професионално заинтригувани.

Водете си записки с кои от компаниите сте провели разговор и за какво – това ще ви помогне по-късно. Прикрепете техните визитки към страницата в тефтера си, на която сте записали подробности от срещата си.

Следвайте вашите цели

В края на деня ще имате по-добра представа за кои компании искате да работите. Няколко дни по-късно се свържете с работодателите, които са ви харесали. Най-добрият начин да покажете вашият ентусиазъм относно работата, е да се обадите и да се заинтересувате повече за компанията.

16 Comments to “Как да се представите блестящо на бизнес изложения”

  1. [url=https://tepliciveka.ru]Теплицы купить от производителя.[/url]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *