Как да сме креативни при търсенето на работа

Понякога да направим нещо различно при търсенето на работа може да ни помогне да намерим по-бързо такава. Има множество начини, по които да представим себе си и да успеем да си намерим подходяща позиция. Единственото, което ни спира е ума ни – дали той би ни позволил да представим себе си по даден начин.

Ето и някои техники, а от самите вас зависи кои от тях ще ви допаднат и ще използвате:

Игра на думи

Този трик има за цел да привлече вниманието на работодателя и работи добре, ако е направен добре. Привлечете вниманието към себе си с нещо, което бихте направили, ако ви наемат. Представете нещата колкото се може по-нагледно. Например кандидат за работа е сложил листче с надпис „пуснете ме в топла водаsandwich-board и вижте как се справям“ в торбичка от чай. Това неминуемо привлича вниманието, така че, в зависимост от вашето усещане – използвайте и въображението си при търсене на работа.

Рекламирайте себе си

Ако се нуждаете да ви забележат, направете нещо малко повече от обикновено. След като са кандидатствали безброй пъти в областта на финансите, двама студенти от Лестър са решили да вземат нещата в свои ръце. С плакати в ръце, които окуражават бъдещите работодатели да се свържат с тях, двамата студенти застават в средата на Canary Wharf, на мястото, от където минават най-много хора. Не след дълго  работодателите наистина се заговарят с тях и студентите си намират добра позиция само за няколко седмици.

Създайте нещо

Ако имате създаден в ума си образа на идеалната работа / работодател, може би си струва да се погрижите и да ги получите. Направете нещо, което да ви послужи за дадената позиция. Такива неща определено вършат работа най-добре, ако мечтаете за позиция в областта на дизайна и креативността.

Например, ако искате позиция в студио за графичен дизайн, можете да направите картички за работодателите. Това едновременно ще покаже уважението ви към тях, но ще покаже и как бихте се справили в работата.

Апликация „Обратната страна“

Creative concept of the human brain, vector illustration

Това е техника за тези, които лесно си намират работа, но дълго се чудят къде точно да кандидатстват и започнат работа. Ако това се отнася до вас, защо не обърнете процеса на търсене на работа?

Андрю Хорнър е направил точно това – създал е лек уебсайт, в който окуражава работодателите да се свържат с него, ако имат нужда от неговите услуги. В информацията в сайта е включил неговите собствени изисквания за естеството на работата, която търси, с какви работодатели би работил, както и какви са условията, при които би започнал.

Това, което всъщност показва със създаването на този уебсайт е, че има креативност и може да поставя нещата на пазара по нов начин.

18 Comments to “Как да сме креативни при търсенето на работа”

  1. If your husband deleted the chat history, you can also use data recovery tools to retrieve the deleted messages. Here are some commonly used data recovery tools:

  2. Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

  3. I am in fact thankful to the holder of this web site who has
    shared this enormous piece of writing at at this time.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *