Как да станете успешен блогър?

Блогърите предоставят свежо съдържание на своите читатели, като чрез своя блог представят свой бизнес или бранд. Ако един блогър е достатъчно добър, той може да печели дори повече от читателите, абонирани за блога, от колкото от самия продукт или услуга, които представя.

Професия „блогър“ не е нещо, което сме учили в училище или университета. Това е сравнително нов начин за изкарване на допълнителни средства, а има и доста блогъри, които се издържат само от това. Въпреки, че всичко изглежда лесно, понякога е добре да знаем и някои тънкости в „занаята“. Ето и какво споделя един успешен блогър – Кена, основател на блог за натурална козметика.

  1. Първо пишете, после редактирайте

Според Кена, добре е когато започнете да пишете за нещо, просто да пишете. Без цензура, без поправки по време на създаване на първоначалното съдържание. Когато започнете да се поправяте, докато пишете, това ви забавя и понякога може да изгубите нишката на мисълта си.

Когато сте написали всичко, което искате, едва тогава можете да направите една или няколко редакции.

  1. Дайте си 24 часа

Ако искате имате добър успех като блогър и това да е нещо, с което ще се занимавате професионално, дайте си време преди да пуснете публикацията. Най-добре е да изчакате 24 часа и след това да направите последна редакция. Ако погледнете една пубикация след 24 часа, ще я видите по съвсем различен начин, ще можете да видите по-добре къде имате грешки, които сте пропуснали да видите при редакцията предния ден.

  1. Поддържайте продуктите си, не ги продавайте

Един блог, който е пълен с оферти за продажби и промоции за нови абонати, прилича по-скоро на магазин. Това не предразполага читателите да се абонират, а понякога дори може да ги отблъсне и те никога да не се върнат отново на блога ви.

Най-добре е да поддържате вашите оферти, като пишете по теми, които биха били интересни на вашите читатели. Споменавайте продуктите си, когато това е свързано с темата, по която пишете.

  1. Бъдете личност, но не изпадайте във формалности

Твърде много независими предприемачи правят грешката да оформят блога си твърде „лично“. По принцип, хората искат да се свържат с вас поради това, че имате общи интереси, а не заради това, което се случва с вас. Така че когато пишете в блога си, не изпадайте в подробности, от които никой не се интересува. А и ако не искате съседите ви от отсрещния апартамент да знаят нещо, не го пускайте в блога си.

  1. Говорете с читателите си, не на тях

Дори и да стартирате сега и да нямате много голяма аудиенция, добре е да придобиете навика да поддържате връзка с вашите читатели. Когато имате аудитория, вашите читатели ще се почувстват добре дошли в дискусията, ще споделят съдържанието и ще се чувстват вдъхновени от това да бутат бизнеса ви напред. Бизнеса ви ще бде успешен, когато хората говорят за вас. Колкото повече хора говорят за вас, толкова повече продажби ще имате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *