Как да увеличите влиянието и авторитета си в службата

Как да увеличите влиянието и авторитета си в службатаВ тази статия ще ви представим пет съвета, които ще ви помогнат да спечелите доверието и уважението на подчинените и колегите си, което е ключът към това да ги ръководите както трябва и да увеличите влиянието и авторитета си в службата.

1. Изразявайте мнението си и се придържайте към него

В бизнес средите е много важно да можете да изразявате открито  мнението си, както и след това да се придържате към него. Може да става въпрос за всякакво мнение – ви за работата, за живота, за ваш клиент и т.н. Важното е да имате ясна и категорична позиция и да не се притеснявате да я изразявате.

2. Показвайте на останалите, но и вие се учете от тях

Хората, които заемат ръководна длъжност, често се държат като професори и претендират, че знаят всичко. Запомнете обаче, че освен вие да обучавате служителите и да им показвате как стават нещата, трябва също така и да се учите от тях.  Способността ви да се отнасяте с уважение към чуждото мнение е важна за начина, по който ще ви възприемат. По-добре потискайте от време на време егото си, иначе може да загубите уважението на подчинените си, а оттам авторитета и влиянието ви ще намалее, вместо да се увеличи.

3. Разширете мирогледа си

Хората, които получават някаква власт, дори и малка, често се опитват да се придържат към мнението само на своето най-близко обкръжение. Те вярват и слушат само най-доверените си хора, като умишлено избягват да чуват гледната точка на останалите. Не правете тази грешка и разширете мирогледа си, вместо да се ограничавате сами.

4. Винаги давайте ясни отговори

Има един вид ръководители, които се опитват да угодят на всички, за да не обидят някой от своите подчинени. Други пък изобщо не ги е грижа за желанията на служителите им и ги игнорират. В действителност, когато човек разполага с власт, той трябва да поеме отговорността да дава и положителни и отрицателните отговори.

5. Позволете си да грешите от време на време

Всеки ръководител е човек. Колкото и власт да има, той пак може да прави грешки, да се чувства объркан, да покаже някакви чувства и т.н. Повечето лидери избягват да показват своите слаби страни, но пък хората вярват повече на тези, които се държат естествено и човешки.

2 Comments to “Как да увеличите влиянието и авторитета си в службата”

  1. What makes Sumatra Slim Belly Tonic even more unique is its inspiration from the beautiful Indonesian island of Sumatra. This supplement incorporates ingredients that are indigenous to this stunning island, including the exotic blue spirulina. How amazing is that? By harnessing the power of these rare and natural ingredients, Sumatra Slim Belly Tonic provides you with a weight loss solution that is both effective and enchanting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *