Лъжите, които не трябва да изричаме на интервю за работа

Лъжите, които не трябва да изричаме на интервю за работаКогато се явяваме на интервю за работа, обикновено в повечето случаи сме притеснени и под напрежение, заради това как ще се справим и дали ще бъдем наети. надеждата си да бъдат наети. Именно стресът понякога ни подтиква да не бъдем напълно честни и да преувеличим малко или много, когато отговаряме на въпросите на интервюиращия. Но има някои лъжи, които в никакъв случай не бива да изричаме, защото могат да се проверят лесно, а ако отсрещната страна ни хване в лъжа, вероятността да получим желаната работа намалява значително.

Ето и няколко от лъжите, които не трябва да изричаме на интервю за работа, ако искаме да си спестим неловките моменти след това и да имаме реален шанс да бъдем наети:

Казваме, че живеем съвсем близо до службата

Ако сме дали личния си адрес в автобиографията си и в последствие излъжем, че живеем наблизо, шансът да ни хванат в лъжа на момента е изключително голям. Все пак интервюиращото лице държи автобиографията ни пред себе си и една малък поглед към нея е достатъчен да разбере, че го лъжем. Освен това да заявим, че живеем в близост до службата едва ли ще ни даде толкова голямо предимство – все пак да не забравяме, че дори и да живеем на минута от работното си място, нищо не ни гарантира, че на сутринта няма да се успим и пак да закъснеем.

Лъжем за заплащането, което сме получавали на предишната си работа

Ако интервюиращият ни попита колко сме получавали на последната си работа, може да решим да излъжем като завишим малко или много сумата. Възможно е работодателят да е наясно със средното заплащане за позицията, на която сме били или дори да ни е проучил и да знае колко точно сме взимали. Друг начин да ни хванат в лъжа, е просто да ни поискат копие от фиша за заплатата. Затова е по-добре да бъдем предпазливи и да не лъжем, което основно правим с цел да изглеждаме по-високоплатени специалисти  и ако ни наемат на новата работа да получаваме малко повече пари.

Завишаваме успехът от дипломата си и си преписваме специалности, които не сме завършили

Може да смятаме, че средният успех от дипломата ни за средно или висше образование ще бъде фактор, който може да накара работодателя да ни наеме на работа и в този дух да решим да завишим малко успехът си.  Но тази лъжа бързо ще излезе наяве, когато ни поискат дипломата за справка или просто когато трябва да дадем копие от нея, за да започнем работа. Освен за успеха, това важи и за специалността или специалностите, които сме завършили.

Не признаваме, че сме били уволнявани

Едва ли има човек, който през живота си поне веднъж не е бил съкратен, освободени или уволнени от работа. Ако и при нас има подобен случай, не трябва да се опитваме да го скрием, защото при една щателна проверка това ще излезе наяве. Затова е по-добре да го споменем, като се опитаме да не навлизаме в подробности.

И когато се явяваме на интервю за работа, никога не трябва да забравяме най-важното правило – да бъдем себе си и да бъдем възможно най-честни.

6 Comments to “Лъжите, които не трябва да изричаме на интервю за работа”

  1. Rastreador de teléfono celular – Aplicación de rastreo oculta que registra la ubicación, SMS, audio de llamadas, WhatsApp, Facebook, fotos, cámaras, actividad de Internet. Lo mejor para el control parental y la supervisión de empleados. Rastrear Teléfono Celular Gratis – Programa de Monitoreo en Línea. https://www.xtmove.com/es/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *