Надомна работа във Великобритания

С навлизането на новите технологии все по-разпространена и желана става надомната работа. Тя предлага гъвкаво работно време и работни часове, съобразени с личните ви нужди и начин на живот. Освен това работата от къщи пести време на работещите за отиване и връщане до работа, както и транспортни разходи.

Възложителят на такава работа предпочита да води бизнеса си по такъв начин, понеже се избягват излишни разходи по управление на офис, а хората, които работят по този начин имат възможността освен да работят от къщи, обикновено и да избират кога точно да работят и да разпределят времето съобразно личния си живот.

Работата от къщи може да бъде най-разнообразна – работа за различни агенции като виртуален асистент, преводач, мениджър на социална медия, попълване на анкети, гледане на трейлъри, работа като уеб разработчик, фрилансър писател на статии, работа по въвеждане на данни и много други.

  1. Работа като виртуален асистент

Виртуалният асистент изпълнява административни задачи като съставяне и редактиране на документи и други. Това всъщност е работа като личен асистент, но се извършва от къщи и обикновено се работи за няколко клиента. В повечето случаи за такава работа се изисква владеене на един или повече чужди езици, както и работа с офис програми.

Можете да си потърсите работа като виртуален асистент в сайтове като timeetc.co.uk – специализиран сайт за търсене на виртуални асистенти, който работи от 2007 година, indeed.co.uk – сайт за търсене на работа, virtualassistants.co.uk – който също е специализиран за търсене на виртуални асистенти и компютърни специалисти, понякога можете да попаднете на такава обява и в обявите на gumtree.com.

  1. Преводач

Според Бюрото за трудова статистика, повечето преводачи вършат своята работа от дома си, често и с по-кратки крайни срокове. Въпреки, че някои се нуждаят от бакалавърска степен, най-важното условие за преводачите е, разбира се, владеенето на поне два езика.

Полезна информация и обяви за работа за преводачи може да намерите на следните интернет адреси: http://www.homeworkinguk.com, https://www.translatemedia.com и други специализирани сайтове.

  1. Мениджър/асистент на социална медия

Обикновено това са хора, които представят реклами и ги разпространяват в социалните мрежи. Мениджъра на социални мрежи работи, за да създаде ангажиращо съдържание за присъствието в социалните медии на дадена компания, включително да поддържа медийни канали, насочени към марката, както и да търси нови начини начини за свързване с аудиторията.

Такава работа можете да намерите отново в сайта за обяви indeed, както и в https://www.totaljobs.com, https://www.linkedin.com и на други места.

  1. Попълване на анкети, гледане на трейлъри

Маркетингът е голям бизнес. Като се научат да насочват продуктите си към подходящите хора, компаниите намаляват рекламните си разходи и увеличават продажбите си. Добавете към това фокус групата на политиката и медиите и е ясно защо фирмите плащат за вашите мнения.

Всичко, което трябва да направите, е да се регистрирате, след което да чакате и-мейли с анкети. Въпросите могат да бъдат най-различни, а след като попълните анкетите, получавате различни видове бонуси – пари или точки, които можете да превърнете в стоки или услуги.

Можете да използвате уеб сайтове за попълване на анкети: https://rec-eu.i-say.com, https://www.globaltestmarket.com, https://www.populuslive.com, https://crowdology.com/uk//, https://surveys.gobranded.com и други.

Ако обичате да гледате видео файлове в ютуб, можете и да печелите от това, но не очаквайте много. Сайта https://paid2youtube.com/ изплаща по половин пенс на изгледано видео.

  1. Фрийлансър писател на статии

По принцип, ако имате уменията да пишете статии, това е подходяща работа за вас. Вече всички издания имат електронен вариант, а голям процент се разпространяват основно чрез интернет. Така че писането на статии за електронни медии е нещо, което все повече ще се търси и ще се отсяват най-добрите. Имате възможност да работите за няколко клиента едновременно, както и да се развивате във вашата област. Можете да потърсите работа като писател на статии в indeed.co.uk, https://whatculture.com/write-for-us, https://listverse.com/write-get-paid и други.

  1. Работа по въвеждане на данни

В някои фирми е нужно да има човек, който да въвежда различни данни. Тази административна работа може да се работи и от къщи и това често е предпочитаният начин и от двете страни – тези, които наемат и тези, които я работят. Самият процес на работата се изразява в това да се въвеждат данни в системата на фирмата възложител.

Можете да потърсите различни видове надомна работа в няколко основни сайта: http://www.e4s.co.uk, https://www.indeed.co.uk/Work-From-Home-jobs, https://www.adzuna.co.ukhttps://www.monster.co.uk, като всеки един сайт не носи отговорност за обявите на компаниите, които търсят служители. Единственото, което може да ви попречи да работите от къщи някоя от по-горе изброените позиции, е липсата на знания по английски език.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *