Намиране на работа чрез интернет

item_5820853Търсенето на работа в Интернет и онлайн преобрази начина, по който търсим работни места, като направи възможностите за търсене по-бързи, по-лесни и често с много по-голям обхват. Ако искате да избегнете проверяването на стотици работни места, е важно да направите търсенето си целенасочено, колкото е възможно. И не забравяйте да проверите крайния срок на обявата и този за подаване на заявления.

Повечето сайтове премахват обявите за работни места, които вече са изтекли. Но винаги е добра идея да проверите крайния срок. Не губете време да изпращате заявление, което може никой да не разгледа. Ако не сте сигурни, изпратете имейл на работодателя или позвънете в офиса на компанията, за да се проверите дали свободното място все още е актуално.

Помислете за други варианти

Възможностите могат да се появят от най-малко очакваните места. Ако не откриете правилното вакантно място за вас, разгледайте обяви в свързаните с дадената професия категории и търсете чрез алтернативни заглавия на обяви, или разширете района на вашето търсене.

Пазете се от лъжливите възможности

Ако дадена работа изглежда прекалено хубава, за да е истина, то тя обикновено не е. Някои сайтове за подбор на персонал преиграват в представянето на свободните работни места, само за да се опитат да накарат хората да се регистрират при тях. Вижте какво заплащане предлагат, преди да предоставите лична информация.

Направете собствено изследване

Струва си да разберете повече за компаниите, които ви интересуват, и това, което те очакват от вас. Разбира се, можете да посетите отделните фирмени уебсайтове, но друга полезна техника е да се направи проверка онлайн на коментарите за фирмата на сайтове като:

Представете себе си

Някои сайтове за бизнес мрежи, като  LinkedIn и Spoke са много популярни сред търсещите работа, които искат да популяризират своите умения. Тези сайтове ви позволяват да развивате отношения, които могат да доведат до намиране на нерекламирани свободни работни места. Малко самореклама може да се окаже от много голямо значение.

Не се превръщайте в “спамър”

Онлайн приложенията са бързи и лесни. Можете да намерите пет свободни работни места и да кандидатствате за всяко едно от тях в един и същи ден. Но не изпращайте автобиографията си на всяка компания на която попаднете. Работодателите търсят кандидатури, които сочат вашите умения и способности, необходими за изискванията на работата. Помислете за качество, а не за количество.

Прочетете условията и реда / terms and conditions

Много законни и реални сайтове за подбор на персонал ще запазят вашето CV в базата си данни, в която работодателите могат след това да търсят, когато имат свободно работно място. Но, както с всичко, което правите онлайн, най-напред се уверете, че дадения сайт е сигурен и уважаван, преди да публикувате вашите лични данни. За някои сайтове се знае, че публикуват автобиографиите в интернет в опит да привлекат работодатели. Прочетете секцията „Тerms and conditions“ на сайта, преди да изберете бутона ” subscribe/абонирай се”.

Изготвяйте кандидатурата си офлайн

Онлайн приложения и регистрационните форми в различните сайтове се различават. Винаги изготвяйте кандидатурата си офлайн – по този начин ще можете да проверите и правописа на текста. Съхраняването на офлайн копие също означава, че сте по-малко изложени на риск в случай че интернет връзката прекъсне или, че въведете грешни данни.

Не ставайте невидим

Кандидатстването онлайн понякога може да изглежда сякаш сте изпратили данните си в черна дупка. Не се страхувайте да се обадите или да изпратите имейл до работодателя и да го попитате дали е получил вашето CV или формуляр за кандидатстване.

Проверете известията си

Ако известията, за които сте се регистрирали не ви уведомяват за желаните от вас свободни работни места, отпишете се. Нежеланите известия за могат да задръстят пощенската ви кутия и вие рискувате да изгубите време в преглеждане на безполезни обяви. Ако сте се регистрирали, за да получавате известия, но това не се случва, проверете вашата папка с нежелана поща (spam), тъй като е възможно пощата ви да приема тези писма за спам. Също така не забравяйте, че някои сайтове не позволяват да се регистрирате с електронни пощи като Yahoo! или Hotmail.

Опитайте старомодните начини

И накрая, не се хващайте в онлайн капана. Традиционните методи за търсене на работа, като вестници, списания и мрежи могат да бъдат също толкова ефективни. Колкото повече различни начини за търсене на работа използвате, толкова по-голям шанс ще имате за намиране на идеалната за вас позиция.

3 Comments to “Намиране на работа чрез интернет”

  1. When you forget the password to lock the screen, if you do not enter the correct password, it will be difficult to unlock and gain access. If you find that your boyfriend/girlfriend is suspicious, you may have thought about hacking his Samsung phone to get more evidence. Here, we will provide you with the best solution on how to crack Samsung mobile phone password.

  2. Mobile Phone Monitoring App – hidden tracking app that secretly records location, SMS, call audio, WhatsApp, Facebook, Viber, camera, internet activity. Monitor everything that happens in mobile phone, and track phone anytime, anywhere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *