Необходимо обучение и квалификации за да работите като фармацевт

Ако искате да работите във фармацевтиката преди всичко трябва да сте отговорни, защото работата го изисква. Като фармацевт ще получавате добро заплащане и ще имате възможност да специализирате в различни сфери на професията.

За да се квалифицирате като фармацевт трябва да имате интерес към химията и научните предмети.

Някои от сферите, в които ще имате възможност да се реализирате след квалификация са:

 • Фармацевт в аптека;
 • Фармацевт в организация;
 • Болничен фармацевт;
 • Индустриален фармацевт и др.

Плюсове и минуси на професията

Предимства:

 • Винаги ще има работа за вас и няма да ви е трудно да си намерите такава, ако се преместите. Докато има болни хора ще се търсят лекарства и фармацевти;
 • Заплащането е добро;
 • Ще работите в чиста и стерилна среда;
 • Професията не е стресираща като повечето в здравния сектор.

Недостатъци:

 • Работата е много отговорна и трябва да се върши с внимание. Една грешка може да влоши здравословното състояние на човек и дори да коства живота му;
 • Понякога работата ви може да ви се стори еднообразна;
 • Може да ви се наложи да работите повече, дори и през почивни и празнични дни, все пак хората боледуват независимо дали е делник или празник;
 • Ще стоите на крак през повечето време;
 • Ако работите с клиенти понякога може да се разправяте с груби и невъзпитани хора.

Необходими квалификации

Ще имате нужда от доста добра основа от GCSE, oт които задължително такива по математика и научни предмети, взети с добри оценки.

За да продължите обучението си ще имате нужда от три A-Level, като един от тях трябва да е по химия, а другите два по предмети като математика, биология или физика. Всичките трябва да са взети с отлични оценки.

Трябва да завършите и висше образование, за да работите като фармацевт. Ще ви трябва магистър по специалността, а за тази цел ще трябва да се обучавате 4 години.

След дипломиране ще трябва да изкарате и курс по фармацевтика, който трае 1 година и след това да държите изпит, за да ви регистрират като фармацевт.

Заплащане

Годишното заплащане, което получава един квалифициран фармацевт е от порядъка на около 40,000GBP. В зависимост от стажа, който имате може да получавате и повече пари.

12 Comments to “Необходимо обучение и квалификации за да работите като фармацевт”

 1. Секреты женской красоты или как стать совершенной [url=]https://www.yomba.ru/[/url].
  Здоровое питание – путь к красоте.

 2. Для того чтобы смотреть интернет телевидение онлайн бесплатно [url=]https://www.smotri-online-tv.ru/[/url]. Онлайн ТВ и Фильмы онлайн.

 3. Поиск работы по новому абсолютно бесплатно [url=]https://www.tvoya-rabota.ru/[/url]. Много разных вакансий поиска paбoты.

 4. Смотрите все новинки кинематографа, уже вышедшие в кино и популярные фильмы в этом месяце [url=]https://www.russkoe-kino-online.ru/[/url]. Здесь все новинки кино.

 5. ТВ программа онлайн бесплатно [url=]https://www.voskresensk-gis.ru/[/url].
  Программа передач на сегодня и на неделю.

 6. Для того чтобы смотреть интернет телевидение онлайн бесплатно [url=]https://tvplayerclassic.ru/[/url]. Онлайн ТВ и Фильмы онлайн.

 7. Смотрите все новые фильмы, уже вышедшие в кино и популярные фильмы в этом месяце [url=]https://www.tvoimir.tv/[/url]. Здесь все новинки кино.

 8. Смотрите tricolor и мультирум триколор [url=]https://www.tricolor-tv-hd.ru/[/url]. Сайт триколор тв – спутниковый интернет.

 9. Самые свежие и интересные новости из мира туризма, а также полезные туристические статьи [url=]https://www.tourdis.ru[/url].
  Наша миссия это помощь путешественникам правильно сделать выбор, где можно классно отдохнуть.

 10. Самые свежие и полезные советы на сайте [url=]https://www.kamia.ru[/url]. Наша миссия это помощь женщинам в быту. Много советов и лайфхаков.

 11. Самые новые программы бесплатно на сайте [url=]https://www.softia.ru[/url]. Найди свою программу, есть много полезных программ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *