Необходимо обучение и квалификации за да работите като стоматолог

Ваденето на зъби, запълването на канали, правенето на коронки и протези и цялостната грижа за устата на пациентите са само част от задълженията на стоматолога. Един добър зъболекар винаги знае кога да отстрани кариер и други проблеми, преди нещата да са станали нетърпими за пациента. Ако обаче е прекалено късно за това и стоматологичната помощ не е потърсена на време, ваше задължение ще е да поставите лекарство и да облекчите болката му. Стоматолозите имат още много задължения, които ще разберете в процес на обучение и работа, ако сте твърдо решени, че това е вашата професия.

Положителни страни:

 • Зъболекарската помощ винаги е търсена, така, че ще имате много работа и ще може да си намерите такава навсякъде;
 • Заплащането ви ще е повече от добро;
 • Имате възможност да помагате на хората и да облекчавате болката им.

Негативни страни:

 • По цял ден ще сте в чужда слюнка;
 • Ще ви се налага да бъркате на труднодостъпни и неудобни места;
 • Ще трябва да търпите лошия дъх на някои пациенти.

Необходимо обучение и квалификации

Ще са ви необходими поне 5 GCSE по математика, английски език и поне 2 по научни предмети.

За да продължите след това ще ви трябват 3 A-Level, от които 2 по научни предмети (препоръчително химия и биология), взети с отлична оценка.

Ако нямате A-Level по научните предмети може да се запишете в университет по специалност „Стоматология“, но ще трябва да се обучавате 1 година, преди същинското обучение, за да компенсирате.

За да вземете диплома ще трябва да учите 5 години по специалността (или 6, ако трябва да се обучавате допълнително).

Започване на работа

След като завършите по специалността, трябва да изкарате стаж, но времето за стажа зависи според обстоятелствата ви. Професионалното ви развитие след това е изцяло във ваши ръце и ще бъде така до края на вашата кариера.

Заплащане

В  началото на кариерата ви ще получавате около 28,000GBP годишно заплащане, но с развитието й може да достигнете приходи от 60,000GBP и нагоре. Ако работите с NHS ще изкарвате от 35,000GBP до 80,000GBP на година.

Полезни връзки:

3 Comments to “Необходимо обучение и квалификации за да работите като стоматолог”

 1. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]как определить скликивание в яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]скликать яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]скликивание в директе[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]как скликивать конкурентов в яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]скликивание в директе[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]защита от скликивания в директе[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]как защититься от скликивания в директе[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]как скликивать конкурентов в яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]защита от скликивания в яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]защита от скликивания яндекс директ[/url].

 2. [url=https://mostep.ru]Теплица с доставкой от производителя[/url].
  [url=https://mostep.ru/]Усиленная теплица из поликарбоната[/url].
  [url=https://mostep.ru/#1]Теплицы из поликарбоната цены отзывы[/url].
  [url=https://mostep.ru/#2]Купить мини теплицу[/url].
  [url=https://mostep.ru/#3]Теплицы из поликарбоната прямостенные от производителя[/url].
  [url=https://mostep.ru/#4]Сайт производителя теплиц[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *