Нещата, които всеки служител трябва да държи на бюрото си, за да бъде в добро здраве

Нещата, които всеки служител трябва да държи на бюрото си, за да бъде в добро здравеРаботата в офис в голяма част от случаите е обвързана с дълги часове седене зад бюро, което от своя страна може да се отрази на здравословното и психическо състояние на човек. Служебните задължения няма да избягат, дори да си вземете кратка почивка, за да отидете до тоалетна, за кафе или просто на разходка.

Честите, но кратки почивки са строго препоръчителни, ако искате да запазите продуктивността си и доброто физическо и ментално здраве. Освен това обаче има няколко неща, които всеки служител трябва да държи на бюрото си, за да бъде в добро здраве, ето ги и тях:

Бутилка с вода

Повечето офис служители са потънали в работа през целия ден и докато от време на време се сещат да отидат за кафе, за да подобрят продуктивността си, те често забравят, че трябва да приемат и вода. Цял ден без течности и много кафе, което е известно с това, че дехидратира допълнително организма, не е на добре, особено след като препоръчителния прием на вода е 2 литра на ден. Дори да не можете да погълнете толкова вода през деня, просто поставете една бутилка на бюрото си, която бъдете сигурни, ще ви напомня, че трябва да се поддържате хидратирани.

Антибактериален гел или мокри кърпички

В днешно време няма офис служител, който да не ползва компютър. Но дали знаете, че клавиатурата е едно от местата с най-много бактерии, понякога повече от тези по тоалетната чиния. Сами се досещате, че след като през повечето време пишете на нея, пръстите ви са в постоянен контакт със силно замърсената й повърхност.

Дори да поддържате много добра лична хигиена, съгласете се, че няма как да ставате и да си миете ръцете на всеки 5 минути. Затова е добре да държите на бюрото си антибактериален гел или мокри кърпи, с които да почиствате ръцете си периодично. Вярно е, тези средства не могат да се сравняват със сапуна, но пак са по-добре от нищо.

Все пак, ако имате възможност, преди хранене отскочете до тоалетната и се измийте хубаво със сапун, ако не – нали затова държите близо до себе си антибактериален гел или мокри кърпички.

Носни кърпички

Сухите носни кърпички също са нещо, което винаги трябва да имате на бюрото си. Със сигурност ви се е случвало да ви потече носа, да разлеете напитка или просто да ви поискат кърпичка. Да, освен за вас, носните кърпички могат да се окажат спасително средство и за колега.

Нещо леко за хапване

Когато работите дължи часове пред компютъра, има голяма вероятност в един момент да усетите слабо чувство за глад. Тук на помощ идват леките неща за хапване, но ще наблегнем на „леките“. Това изключва всякакви чипсове, десерти, пудинги, снаксове и т.н. Дръжте на бюрото си нещо леко и диетично, например плод, пълнозърнесто блокче, нискомаслено кисело или плодово мляко, а защо не и протеинова вафла, стига да не ви пречи вкусът й.

One Comment to “Нещата, които всеки служител трябва да държи на бюрото си, за да бъде в добро здраве”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *