Нещата, които жените с успешна кариера правят

1Изграждането на успешна кариера в днешно време не е лесно – особено за жените. Дамите, които мечтаят и се борят за огромен успех в работата си, трябва да бъдат силни емоционално, да са склонни на компромиси и да влагат много страст в това, което правят. Ако вие самите искате да бъдете успешни дами, трябва да знаете, че за това ще се изискват доста жертви.

Ето и какви са само част от нещата, които амбициозните работещи жени правят и които единствено те разбират:

1.       Събуждат се рано сутрин, за да тренират преди работа. Успялата жена иска да бъде перфектна във всяко едно отношение. Тя иска да бъде блестяща както в работата си, така и в личен план. Изключение не прави и визията, за която борещите се за кариера жени намират време да се грижат. Дори това да означава да се събудят много по-рано, за да потичат.

2.       Постоянно се сблъскват с предразсъдъка „стара мома“. Това, че една жена е отдадена на работата си и иска сама да осигури бъдещето си, не я прави задължително злобна феминистка, която е асоциална и отказва да има връзка със срещуположния пол. Просто в повечето пъти при заетите жени нещата се получават малко по-трудно.

3.       Влагат страст във всичко, свързано с работата. Да, амбициозните жени могат да не се вихрят като кулинари в кухнята, но пък умеят да работят наравно с мъжете. Тяхната страст е кариерният успех и в това няма нищо лошо.

4.       Държат много дрехи, обувки и вещи в офиса. Работещите дами трябва да са подготвени за всяка ситуация. Ето защо в офиса те имат няколко резервни чифта обувки, дрехи „за всеки случай“ и други вещи от първа необходимост. Все пак офисът е техният малък дом.

5.       Харчат повече пари за кафе през седмицата, отколкото за развлечения в петък вечер. Въпреки че работещите жени няма как да остават до сутринта в заведенията и да се напиват до безпаметност, те също имат своята зависимост – към кафето и кофеина.

6.       Получават имейл по работа в края на работния ден и остават да работят до късно. Все пак успехът не идва наготово, за него човек трябва да се потруди, дори това да означава да работи до по-късно. Амбициозните жени оправдават ощетяването на свободното си време в името на работата.

7.       Имат съмнения дали това е правилният път. Работещите жени, стремящи се към кариерно израстване, понякога имат съмнения дали това е правилният път за тях. Това е напълно нормално, особено когато човек се намира в емоционална нестабилност. В крайна сметка обаче дамите, които са съсредоточени в работата си, постигат желания успех и се убеждават, че усилията им са възнаградени.

8.       Не ползват по предназначение свободното си време. Най-накрая са успели да си вземат една седмица отпуск? Какво обаче да свършат първо и къде да отидат на почивка, като дори две седмици отпуск няма да им помогнат да си наваксат пропуснатите часове сън?

9.       Не се хранят през обедната почивка. Има толкова много неща за вършене, че обядът може да почака, да бъде много кратък или понякога съвсем да изчезне.

One Comment to “Нещата, които жените с успешна кариера правят”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *