Новогодишните обещания, които могат да променят кариерата ни към по-добро

Новогодишните обещания, които могат да променят кариерата ни към по-доброЕдва ли има работещ човек, който в даден момент от живота си или на връх Нова година да не си е давал сам обещания от типа на „Ще работя повече“, „Ще се старая повече в службата“, „Ще си издействам повишение“, „Ще си намеря по-добре платена работа“ и т.н. В подобни обещания няма нищо лошо, с тях си показваме, че все пак се интересуваме от кариерата си и нейното развитие, но истината е, че в последствие изобщо не ги спазваме или пък се опитваме за ден или седмица и се отказваме.

Факт е, че в повечето случаи именно от нас зависи дали ще променим кариерата си към по-добро, а за да го направим трябва да дадем пред себе си правилните обещания и да имаме правилния стимул, за да ги изпълним.

Ще се подобря като служител и ще прогресирам

Ако работите дълго време за дадена компания, вероятно вече сте в един кариерен застой, който смятате, че е малко вероятно да промените на този етап. Да, дори и да работите здраво и коректно за един работодател, то това не означава, че автоматично ще прогресирате в кариерата си. За това ако сте си обещали, че ще станете по-добър служител и ще си заслужите повишение, започнете да го правите. Работете по-усърдно, бъдете коректни, изказвайте мнението си, поемайте нетипични за вас проекти и задължения и не на последно място – четете специализирана литература по теми като кариерно развитие, мениджмънт стратегии и др., които ще ви помогнат да изпъкнете пред работодателите си и да се превърнете в по-голям професионалист.

Ще си намеря мечтаната работа

Ако в момента сте без работа или просто настоящата не ви харесва, много вероятно е през новата година да си обещаете, че ще си намерите по-добра, а защо не и мечтаната работа. Да, но за целта трябва да имате солидна основа, която ще бъде именно вашата автобиография и умението ви да се представяте блестящо на предстоящите интервюта, защото нека бъдем честни – ако имате убийствено CV, то поканите за интервю също ще завалят. Затова когато решите да изпълните това си обещание, първоначално трябва да се концентрирате именно върху създаването на невероятна автобиография, в която да изтъкнете всичките си важни умения и качества, така че да впечатлите бъдещите работодатели максимално бързо.

Автобиографията ви е най-силното маркетингово оръжие, което просто трябва да работи всеки път – т.е. кандидатствате за желаната работа и вместо да се чудите дали ще ви поканят на интервю, да започнете да се готвите за него, защото ще сте сигурни, че ще получите заветната покана.

Следващата стъпка е да се научите как да се представяте максимално добре на интервютата за работа, така че да оставяте добро впечатление в човека отсреща и да сте сигурни, че ако самите вие искате позицията, за която кандидатствате, то няма как да не я получите.

Подгответе се и изградете своята стабилна основа и получаването на мечтаната работа няма да закъснее.

Ще започна да развивам собствен бизнес

Ако дълго време сте работили за някого или просто не обичате да имате шеф, вероятността да желаете да работите за себе си е много голяма. Да, но да си го обещаете е лесно, но как да го направите? Всъщност да започнете собствен бизнес не значи, че автоматично трябва да напуснете работа и да инвестирате много време и пари. Можете да започнете бавно, например да работите по няколко часа вечер след работа и в почивните си дни.

Статистиката показва, че един човек средно прекарва по няколко часа вечер пред телевизора. Вместо да седите и да гледате филм, можете да си вършите работа или да създадете свой бизнес план и да обмислите стратегии за започване и развитие на бизнеса. Инвестирайте малко от свободното си време и известна сума пари и вижте дали реално може да стане нещо. Така без да напускате настоящата си работа ще разберете дали идеята ви има бъдеще и съответно ако отговорът е „да“, то в един момент, когато прецените за добре, напускате и започвате да работите изцяло за себе си.

2 Comments to “Новогодишните обещания, които могат да променят кариерата ни към по-добро”

  1. Suivre le téléphone portable – Application de suivi cachée qui enregistre l’emplacement, les SMS, l’audio des appels, WhatsApp, Facebook, photo, caméra, activité Internet. Idéal pour le contrôle parental et la surveillance des employés. Suivre le Téléphone Gratuitement – Logiciel de Surveillance en Ligne. https://www.xtmove.com/fr/

  2. Meilleure application de contrôle parental pour protéger vos enfants – Moniteur secrètement secret GPS, SMS, appels, WhatsApp, Facebook, localisation. Vous pouvez surveiller à distance les activités du téléphone mobile après le téléchargement et installer l’apk sur le téléphone cible.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *