Няколко добри причини да започнете собствен бизнес, докато сте още на работа

След като сте били цял ден в офиса, пресмятайки цифри или справяйки се с недоволни клиенти, последното нещо, за което бихте си помислили, е да правите всичко отново в къщи след работа. Затова и много бъдещи предприемачи мислят дълго време преди да започнат да работят за себе си, докато са още служители в друга фирма.

Всъщност има доста положителни страни на това да започнете собствен бизнес, докато все още сте на работа.

2r1omufvo5-500x300_cНамален риск – ако запазите досегашната си работа, когато започвате свой собствен бизнес, вие имате сигурен доход. По този начин вие сте спокойни и можете да работите върху новия си проект без да се притеснявате, че може нещо да сгрешите. Много по-спокойно се работи върху бъдещ проект, когато знаете, че имате сигурен доход.

Имате допълнително време – докато работите, можете да събирате клиенти за новия си бизнес, също така доставчици, хора, с които ще работите, когато започнете да работите само във вашата собствена фирма.

Независими сте – докато все още имате своята работа като служител в чужда фирма, вие разполагате с доходи, които можете да влагате в своя бизнес. А по този начин не се налага да търсите инвеститори или да вземате заеми.

От съществено значение е да максимизирате собствения капитал. Когато стартирате, едно от най-трудните неща е да убедите някого, че трябва да инвестира във вашата идея. Всеки би ви казал, че е твърде рисковано, затова е най-добре да инвестирате самостоятелно.

Във времето, прекарано в балансиране между личния бизнес и работата, която ви носи основни доходи в момента, разбирате дали наистина искате да се занимавате с това. Хората, които искат да развиват даден вид бизнес, са въодушевени от идеята си постоянно, независимо дали работят другаде или не. В няколкото седмици, в които работите на двете места, можете да разберете дали наистина искате този бизнес или е била моментна идея, която се размива във времето.

experto_fc87ff65b7Хората около вас – когато работите бизнес, в който сте сами, както в началото, когато разработвате собствен бизнес, може да ви стане отегчително това, че няма хора около вас. Докато ходите на работа, от където имате и сигурни доходи, вие се срещате с различни хора, а понякога може и да черпите идеи за своя нов бизнес.

Контакти – в случай, че започнете собствен бизнес в същата сфера, в която работите като служител в момента, след като се отделите от фирмата, почти сигурно ще ви бъде забранен достъпа като нов предприемач до списъка с клиенти на старата ви работа. Така или иначе, вие можете да използвате вашите връзки, които сте създали до времето преди да напуснете работата си, по-нататък във времето. Запазете контактите от бившата си работа – много често първите клиенти на вашата фирма са част от клиентите на фирмата, в която сте бил служител.

Нови умения – вместо да гледате на фирмата, в която сте служител, като на място, от което само вземате заплата, погледнете на нея като място, където можете да придобиете нови умения, които ще са ви нужни, за да успеете във вашата собствена фирма.

Мениджмънт – като нов предприемач, доброто управление на времето ще ви бъде от полза. Комбинирането на работа на пълен работен ден с развиването на вашата идея ще ви даде точно това и то в реални условия. Ако можете да балансирате и да превключвате лесно от едното на другото, ще сте добре подготвени за живота на един предприемач. Ако знаете, че разполагате само с няколко часа на ден, вие гледате да ги използвате добре и работите максимално продуктивно.

mental-illness-art-a3ce9bb6a9a7cdbcКреативност – когато балансирате между две работи, трябва добре да управлявате времето и парите си. Това винаги води до креативни решения. Например докато пътувате до работа, можете да си пуснете да слушате уроци по мениджмънт на плейъра, вместо музика.

Позитивно мислене – тъй като имате сигурно плащане на заплата на работа, знаете, че започвате собствен бизнес не защото ви се налага, а защото искате. Това е важен психологически момент и обикновено този начин на мислене води до добри резултати.

Каквото и да предприемете, трябва да умеете да извличате максималното от дадена ситуация. Да се учите от всичко и да преследвате целта си, ако наистина сте решили да я постигнете.

23 Comments to “Няколко добри причини да започнете собствен бизнес, докато сте още на работа”

 1. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]скликать яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]как скликивать рекламу конкурентов в яндекс[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]защита от склика[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]защита от скликивания в директе[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]скликивание рекламы директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]скликать яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]скликивание рекламы яндекс[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]скликать бюджет в яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]как скликивать рекламу конкурентов в яндекс[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]скликивание рекламы яндекс[/url].

 2. [url=http://trisovi.ru/remont-holodilnikov-indezit/]Левша Восстание холодильников[/url].
  [url=http://www.portcom.ru/articles/remont-bytovoi-tehniki]levsha Ремонт холодильников частный мастер[/url].
  [url=https://bashny.net/admin/2018/03/24/chto-nuzhno-znat-o-remonte-holodilnikov.html]levsha-remont.ru Починка холодильника на дому[/url].
  [url=https://www.sergiev-posad.ru/useful/?id=14355]Спб ремонт холодильников Левша[/url].
  [url=https://www.sergiev-posad.ru/useful/?id=14355]Починить холодильник Левша Ремонт[/url].
  [url=https://www.jobinmoscow.ru/text.php?link=2448]Ремонт холодильника levsha-remont[/url].
  [url=https://www.jobinmoscow.ru/text.php?link=2448]Ремонт холодильников в[/url].
  [url=http://trisovi.ru/remont-holodilnikov-indezit/]Ремонт холодильников side by side[/url].
  [url=https://moskva.2rus.org/levsha-master/]Ремонт холодильников в на дому[/url].
  [url=https://stimul.kiev.ua/articles.htm?a=remont-holodilnikov-sharp]Ремонт холодильников самсунг на дому в[/url].

 3. [url=https://repo.getmonero.org/teplica52]Волна Купить оцинкованную теплицу[/url].
  [url=https://www.carshistory.ru/likbez/tepliczy-iz-polikarbonata.html]теплица52 Теплица с установкой[/url].
  [url=https://www.plasticsouz.ru/teplica.htm]Теплицы из поликарбоната на заказ[/url].
  [url=https://navro.org/volna-luchshie-teplicy-dlya-priusadebnogo-uchastka/]Купить теплицу домиком[/url].
  [url=https://bbpress.org/forums/profile/teplica52/]Цены на теплицы из поликарбоната[/url].
  [url=https://www.babelcube.com/user/mikhail-belov]teplica52.ru Теплица цена руб[/url].
  [url=https://www.weblancer.net/users/Teplica52/]Теплицы 2 цена teplica52[/url].
  [url=https://spravka-jurist.com/preimuschestva-teplic-iz-polikarbonata]Продажа теплицы Волна и ВИТА[/url].
  [url=https://issuu.com/teplica]Теплицы на заказ[/url].
  [url=https://www.pinterest.es/rega0589/]Теплицы купить от производителя[/url].
  [url=http://kfaktiv.ru/zachem-nuzhna-teplica.html]Теплицу купить teplica52[/url].
  [url=https://letterboxd.com/teplica52/]Купить теплицу из поликарбоната Теплица52[/url].
  [url=https://folkd.com/user/Teplica52]Теплицы в цены[/url].
  [url=https://www.reddit.com/user/Teplica52/]Теплицы распродажа цена[/url].
  [url=https://ambox.ru/polikarbonatnye-tepliczy-dlya-dach-i-fermerskih-hozyajstv/]Сайт теплиц[/url].
  [url=http://www.topsostav.ru/profile/266725/wall/]Сайт теплиц[/url].
  [url=https://www.vo5.org/news/vybor-nadezhnyh-teplits]Волна Купить теплицу 2 4[/url].
  [url=https://www.infpol.ru/204257-teplitsa-iz-polikarbonata-svoystva-materiala/]теплица52 Качественные теплицы[/url].
  [url=https://sketchfab.com/Teplica52]Теплица из поликарбоната купить[/url].
  [url=https://link.space/@Teplica52]Теплица купить недорого московская область[/url].
  [url=https://kwork.ru/user/sasha818181]Купить прочную теплицу[/url].
  [url=https://pastebin.com/u/Teplica52]teplica52.ru Заказать теплицу[/url].
  [url=https://peatix.com/user/17455941/view]Заказать теплицу из поликарбоната teplica52[/url].
  [url=https://list.ly/teplica52/newsfeed]Купить теплицу домиком Волна и ВИТА[/url].
  [url=https://ambox.ru/polikarbonatnye-tepliczy-dlya-dach-i-fermerskih-hozyajstv/]Теплицы прямостенные из поликарбоната купить[/url].
  [url=https://devpost.com/rega51?ref_content=user-portfolio&ref_feature=portfolio&ref_medium=global-nav]Теплицы из сотового поликарбоната[/url].
  [url=https://gitlab.com/Teplica52]Купить теплицу н новгород teplica52[/url].
  [url=https://www.luxusplast.ru/kachestvennyie-teplitsyi-garantiya-horoshego-urozhaya/]Продажа теплиц из поликарбоната цены Теплица52[/url].
  [url=https://disqus.com/by/teplica52/about/]Теплицы из поликарбоната цены отзывы[/url].
  [url=https://eva.ru/passport/1106704]Теплицы 2 5 м ширина[/url].
  [url=https://www.cossa.ru/profile/?ID=215288]Купить оцинкованную теплицу[/url].
  [url=https://repo.getmonero.org/teplica52]Теплицы из поликарбоната распродажа от производителя[/url].

 4. [url=https://teletype.in/@dzenremont/123]https://dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://telegra.ph/Remont-stiralnyh-mashin-professionalami-Ustranenie-neispravnostej-11-16]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://dzenremont.onepage.website/]dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://dzen.pixnet.net/blog/post/98736943]Дзен ремонт[/url].
  [url=http://www.dombytazheldor.ru/remont-stiralnykh-mashin]dzen_remont[/url].
  [url=https://dzen-remont.jimdosite.com/]www.dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://similars.net/alternatives-to/dzen-remont.ru]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://dzen1.themedia.jp/posts/43822227]Dzen Remont[/url].
  [url=https://penzu.com/public/f050a824]dzen remont[/url].
  [url=https://dzenremont.onepage.website/]https://www.dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://arbaletspb.ru/forum/show47/]dzen_remont[/url].
  [url=https://www.zsmspb.ru/articles/349-slomannyi-pribor-remont-ili-pokupka-novogo.html]Дзен ремонт холодильников[/url].
  [url=https://dialogs.yandex.ru/store/skills/d3a6a41a-remont-stiral-nyh-mashin-sp]DZEN-remont.ru[/url].
  [url=https://servis-remont.amebaownd.com/]DZEN-remont.ru[/url].
  [url=https://alice.ya.ru/store/skills/d3a6a41a-remont-stiral-nyh-mashin-sp]dzen-remont[/url].
  [url=https://dzen1.themedia.jp/posts/43822227]https://www.dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://www.openstreetmap.org/user/Michail77]https://dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://about.me/remont-stiralnih-spb]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://penzu.com/public/f050a824]ДЗЕН ремонт[/url].
  [url=https://www.tinkoff.ru/invest/social/profile/userator/263347f3-ee90-44a7-92d4-9a26a3ca285d/]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://www.arbaletspb.ru/forum/show33/]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://writeablog.net/dzen/img]dzen_remont[/url].
  [url=https://piterskie-zametki.ru/102701]https://dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://remont-holodilnikov-kazan.ru]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://alice.ya.ru/store/skills/d3a6a41a-remont-stiral-nyh-mashin-sp]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://dzen.amebaownd.com/posts/43800127]dzen remont[/url].
  [url=https://writeablog.net/dzen/img]https://dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://postheaven.net/dzen/remont-varochnykh-panelei-na-domu-v-sankt-peterburge]ДЗЕН ремонт[/url].
  [url=https://dialogs.yandex.ru/store/skills/d3a6a41a-remont-stiral-nyh-mashin-sp]Дзен-ремонт ру[/url].
  [url=http://service-galaktika.ru/main/remont_stiralnih_mashin.html]ДЗЕН ремонт[/url].
  [url=https://telegra.ph/Remont-stiralnyh-mashin-professionalami-Ustranenie-neispravnostej-11-16]ДЗЕН ремонт[/url].
  [url=https://dzen1.localinfo.jp/posts/43799627]Dzen Remont[/url].

 5. [url=https://litmus.com/p/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.speedrun.com/users/andy34]vc.ru[/url].
  [url=https://www.speedrun.com/users/andy34]vc.ru[/url].
  [url=https://www.viewbug.com/member/andy_0403]vc.ru[/url].
  [url=https://my.archdaily.com/us/@andy-147]vc.ru[/url].
  [url=https://www.reverbnation.com/andy396]vc.ru[/url].
  [url=https://beermapping.com/account/andyandy]vc.ru[/url].
  [url=https://hashnode.com/@andy388]vc.ru[/url].
  [url=https://www.weddingbee.com/members/a79346392/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.diggerslist.com/660c101557530/about]vc.ru[/url].
  [url=https://tupalo.com/en/users/6481968]vc.ru[/url].
  [url=https://www.free-ebooks.net/profile/1555981/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.spigotmc.org/members/andy43.2000177/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.renderosity.com/users/id:1476110]vc.ru[/url].
  [url=https://ioby.org/users/a79346392822020]vc.ru[/url].
  [url=https://www.naucmese.cz/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.metooo.io/u/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.beatstars.com/a79346392]vc.ru[/url].
  [url=https://band.us/band/94470569]vc.ru[/url].
  [url=https://www.deviantart.com/andy4334]vc.ru[/url].
  [url=http://hawkee.com/profile/6515944/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.divephotoguide.com/user/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://qiita.com/a79346392]vc.ru[/url].
  [url=https://www.thethingsnetwork.org/u/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://savee.it/andy43433/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.bitsdujour.com/profiles/JzLyhR]vc.ru[/url].
  [url=https://app.roll20.net/users/13178306/andy-a]vc.ru[/url].
  [url=https://veoh.com/users/andyandy34]vc.ru[/url].
  [url=https://www.pinterest.com/a79346392/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.deviantart.com/andy4334]vc.ru[/url].
  [url=https://mecabricks.com/en/user/andyandy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.bestadsontv.com/profile/461137/andy-andy]vc.ru[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *