Няколко странични бизнеса, които може да се започнaт само с малка инвестиция

Ако имате достатъчно свободно време и искате да припечелвате допълнително, може би е добра идея да развиете бизнес, който е различен от работата ви. Тук ще намерите няколко идеи именно за такъв бизнес и хубавото е, че няма да е нужно да инвестирате много пари в него, така, че винаги може да се откажете ако не сте доволни или нещата не потръгнат. В случай, че нещата потръгнат, винаги може от страничен бизнес това да се превърне във вашата всекидневна работа.

Предложения за бизнес:

 • Търгувайте в Ebay

Ако имате непотребни вещи, които не използвате, може да ги продадете. Това е добър начин да ги разкарате и даже да ви донесат пари. Другият начин е да търгувате със стоки, които сте купили по-евтино и след това продавате на печалба.

 • Продавайте снимки

Ако сте добър фотограф, защо това да не бъде вашият страничен бизнес? Може да продавате снимки на вестници и  списания. Ако нямате апарат, но мислите че това е вашият бизнесът за вас, проверете цените на различните снимки и сами преценете дали си струва да си купите апарат, за да започнете да снимате и продавате.

 • Търгувайте с антики

Ако в дома ви се мотаят антики, може да ги продадете на добра цена. Попитайте в антикварните магазини какви пари може да спечелите от тях или пък ги пуснете за продажба в Ebay.

 • Станете личен треньор

Ако имате опит и харесвате спорта, станете личен треньор. Нужно е само да отидете във фитнеса или на спортната площадка и да си намерите клиенти.

 • Отворете павилион за бързо хранене

Отворете си павилион за бързо хранене. Изберете мястото и храната, която ще предлагате, но не забравяйте, че за този тип бизнес ви трябват и съответните лицензи от общината. След като прецените дали това е работата за вас се поинтересувайте какво ви е нужно.

 • Започнете бизнес с почистване

Купете препарати и химикали- това ще е вашата инвестиция в този бизнес. Почиствайте домове и офиси.

 • Разнасяйте лифлети и брошури

Попитайте в някоя компания или агенция дали търсят човек, който да разнася брошури. Ако търсят повече от един човек, може да вземете повече брошури и после да ги дадете на други хора, които ще ги разнасят за по-малко пари. Така ще спечелите още повече.

 • Продавайте цветя

Купете семена и саксии, засадете цветя и после ги продавайте на хората.

 • Шийте дрехи

Ако умеете да шиете и разбирате от моделиране може да шиете различни дрехи и след това да ги продавате. Инвестирайте в платове и конци и започнете да шиете за съседи, познати и  приятели.

 • Разхождайте кучета

Разхождайте кучетата на съседите, на някой познат или на приятел. Така ще им помогнете и ще спечелите малко пари.

 • Давайте частни уроци

Ако има нещо, което ви се отдава, значи това е вашият бизнес. Започнете да давате частни уроци и след като припечелите си извадете сертификат, за да имате повече клиенти.

One Comment to “Няколко странични бизнеса, които може да се започнaт само с малка инвестиция”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *