Няколко съвета, които ще ви помогнат да победите конкуренцията на интервю за работа

Няколко съвета, които ще ви помогнат да победите конкуренцията на интервю за работаМного от кандидатите за работа се притесняват за това как са ще се представят на интервюто за работа и дали ще изпъкнат пред останалите кандидати.  В повечето случаи обаче това е опасно за самите тях, защото именно притеснението от конкуренцията изиграва лоша шега.

Няма смисъл да се притеснявате за неща, които не може да контролирате. Не обръщайте внимание на това как ще се представят останалите, а на това как ще го направите вие и какво може да ви бъде от полза, за да преборите конкурентите си.

Съветите, които ще ви дадем в тази статия, ще ви помогнат да бъдете по-уверени по време на интервюто за работа и да изпъкнете пред конкуренцията:

Изтъкнете уникалните си умения и способности

На всеки човек му се отдават различни неща, което значи, че и вие трябва да имате уникални умения и способности, неща в които сте много добри. Независимо дали са аналитичните ви умения, подходът към хората, големия опит в дадена сфера и т.н. просто не крийте това, а го споделете с интервюиращия. Покажете, че не сте като останалите и изтъкнете нещата, в които сте най-добри и ви се отдават.

Дайте нагледни примери за вашите качества

Повечето автобиографии си приличат, което прави почти всички търсещи работа еднакви в очите на работодателя. За да се откроите от конкуренцията, най—добре подкрепете автобиографията си с примери. Дайте конкретни доказателства за успешната си работа до момента при предишни работодатели, като е важно те да бъдат съобразени с длъжността, за която кандидатствате сега. Не залагайте на празните приказки, а на фактите.

Покажете своите положителни страни

Работодателите наемат хора, които харесват. Ето защо е важно по време на интервюто за работа да покажете, че имате добри комуникативни умения и чар, че знаете как да общувате с хората, да се адаптирате успешно в определена обстановка и т.н.

Не мислете за конкуренцията

За да не проваляте своя шанс, забравете за останалите кандидати за същата позиция. Не е нужно да внасяте допълнително напрежение, защото малко или много вече се притеснявате. Мислете положително, за това как ще се представите, как да изпъкнете пред останалите и когато започне интервюто – дайте най-доброто от себе си.

Погрижете се за външния си вид

Погрижите се за безупречния си цялостен външен вид. Все пак не прекалявайте в старанието си, защото понякога се постига обратен на желания ефект. Хубаво е предварително да се запознаете с дрескода в конкретната компания и да се съобразите максимално с него.

3 Comments

  1. Йордан Иванов says:

    От 1998 година работя за свой риск и своя сметка и провеждам специфични уникални проучвания с последвали корекции. Известни специални доклади свършили работа написани лично от мен са за блокиране на организирани бактериологични диверсии вкл BSE;SARS,AIDS ,”птичи грип” Далечен Изток и USA ,свински грип и много други. По този повод с особенна тревога Ви моля да уведомите компетентните органи на Великобритания/Great Britan// за наблюдавани на парад пред Кралицата /H.M.Elizabet the Second/ гвардейци поразени от консумация на опасно заразни месни и млечни продукти .парада е от 2012 година.

Leave a Comment