Няколко начина за намаляване на стреса в офиса

Frustrated Businessman at DeskКолкото и да харесва работата си човек, винаги идва един момент, в който той не може повече и иска моментално да се озове някъде другаде и да прави нещо съвсем различно. За съжаление обаче малко хора могат да си позволят да отскочат до Карибите всеки път, когато напрежението в службата им дойде в повече, особено обикновените служители в офис. Те са принудени да импровизират в намирането на средства срещу стреса.

Ако и вие сте подложени на ежедневен стрес в офиса и постоянно се чудите как да се отпуснете, то вече няма да имате нужда, защото в тази статия ще ви представим няколко изпитани начина за намаляване на стреса.

Отделете време за себе си

Когато планирате задачите за деня си, прибавете още една – време за себе си. Отделете си 20-30 минути, в които да хапнете нещо вкусно, да се освежите, да се чуете с близък човек или просто да сърфирате из интернет. Така ще се разсеете от мислите за тежките задачи, ще си спомните, че някъде навън има и друг живот, освен този в офиса, изобщо – ще се почувствате много по-добре.

Осигурете наслада за сетивата си

За да се чувствате добре, трябва всичките ви сетива да се наслаждават само на приятни усещания. Изберете си хубав тапет за работния плот на компютъра, донесете си от къщи няколко снимки, не трупайте на бюрото си всякакви ненужни неща и създайте около себе си ред.  Вземете си малък парфюм, от който да слагате по няколко капки върху себе си и да вдишвате дълбоко, когато ви се стори, че нещата излизат от контрол. Друга наслада за сетивата ви е  любимата ви музика, която можете да слушате на слушалки винаги, когато ви е нервно или околните ви пречат. След този пир на сетивата, не ви остава нищо друго, освен да се стегнете и да си свършите работата с усмивка.

Тонизирайте тялото си

Когато главата ви започне да пуши и блокирате напълно, просто станете от стола и направете няколко кръгчета из офиса или в коридора. Протегнете се, клекнете няколко пъти и изобщо не мислете какво мислят другите за вас. Важното е да тонизирате тялото си и да се отпуснете малко, за да влязат свежи мисли в главата ви.

Излезте на въздух

Ако напрежението в офиса съвсем се нагнети, просто излезте на чист въздух. Вземете си кратка почивка и се разходете без да мислите за работа известно време. Ще се върнете много по-работоспособни и спокойни в офиса, готови за работа.

5 Comments to “Няколко начина за намаляване на стреса в офиса”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *