Оператор на подемник (строителен асансьор) – хаспел

Този курс е подходящ за хората, които искат да работят като оператор на подемник. Моля, обърнете внимание, че за всички тестове на CPCS, кандидатите трябва да са успешно завършили теста на сензорен екран CSCS за здравето, безопасността и околната среда за оперативни лица през последните две години.

Професионалното обучение за Оператор на строителен асансьор (CPCS Hoist) може да се извършва както от начинаещи, така и от опитни оператори на машината. Тази категория се счита за “Off Center”, така че тя може да се възприеме като отворен курс в акредитиран център за обучение на CPCS или като специализиран курс на вашия собствен обект.

Курсовете за начинаещи обикновено са с продължителност 4 дни и включват 3 дни теория и практическо обучение преди последния ден от курса, който се състои от теория на CPCS и практически технически тестове.

За тези, които имат 2 или повече години “постоянен и скорошен опит в областта“ , по-подходящ би бил курсът за опитни работници. Този курс е с продължителност 2 дни и се състои от теоретично обучение в първия ден и теория на CPCS и практически технически тестове на втория.

Обучаващите се могат да бъдат обучени по следните специалности:

  • Подемно-транспортна техника
  • Подемно-транспортна техника за пътници и товари
  • Подемно-товарни въжени товари
  • Подемна платформа – транспортна платформа

За всички категории CPCS тестът за теория е устна сесия за въпроси и отговори, която ще отнеме около час. Практическият тест за товарен асансьор (CPCS Hoist) трябва да бъде завършен в рамките на петдесет минути и ще се състои от различни маневри, които кандидата трябва да изпълни, използвайки машината, включително платформи за товарене и разтоварване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *