Пенсионна реформа

През април 2015 година, данъчните правила се промениха, за да дадат на хората по-добър достъп до техните пенсии. Тегленето на пенсионния доход е обложен с маргинален данък. Необлагаемата сума, която може да се изтегли, също продължава да е налична за теглене.

С оглед да подкрепят своите решения, хората вече имат достъп до безплатна и безпристрастна консултация по телефона или лице в лице, предоставена от Pension Wise за да им помогне да направят избора, който отразява техните нужди за пенсиониране.

imagesИма шест опции за пенсиониране, които включват възможността да оставите своите пенсионни спестявания недокоснати, да закупите анюитет, да получавате регулируем доход (Flexi Access Drawdown), да получавате парични средства на части (Uncrystallised Funds Pension Lump Sum), да осребрите цялата сума наведнъж или имате възможност да смесите всяка една от опциите.

Ето и 6-те опции, една от които трябва да изберете:

 1. Оставете недокосната вашата сума за пенсиониране

Оставете недокосната вашата сума за пенсиониране и вземете парите по-късно. От вас зависи кога ще вземете парите си. Може да сте постигнали пенсионна възраст според схемата или да вземете пакет от вашият пенсионен доставчик, но това не означава, че трябва да вземете парите сега. Ако не вземете парите си, трябва да проверите инвестициите и таксите по договора си.

 1. Вземете гарантиран доход

Може да използвате цялата или част от натрупаната в пенсионният ви фонд сума, за да закупите анюитет. Това обикновено ви дава регулярен и гарантиран доход. Има различни видове анюитет и за да изберете правилния за вас, се посъветвайте със служител.

 1. Вземете регулируем доход

Обикновено можете да вземете до 25% от сумата по пенсионния ви фонд като необлагаема сума. Останалата част от сумата е инвестирана за да ви даде регулярни пенсионни плащания.

 1. Вземете пари в брой на части

Колко и кога ще изтеглите парите си зависи от вас. 25% от всяка част, която теглите, е необлагаем доход, а за останалите пари дължите данък.

 1. Вземете парите си наведнъж

pensionwise-homeМожете да вземете цялата натрупана сума наведнъж, но има няколко неща, които трябва да знаете. Трябва да прецените колко такса ще платите върху сумата, която теглите и трябва да помислите с какво ще живеете по-нататък.

 1. Смесване на опциите

Имате право да смесите опциите когато и както искате.

Преди да вземете каквото и да е решение, можете да се посъветвате напълно безплатно и да получите безпристрастен съвет от служителите на Pension Wise. За да си запазите час за безплатна консултация, използвайте следния линк. Той ви дава опции да си запазите час при съветник, с който да контактувате по телефона или лице в лице.

18 Comments to “Пенсионна реформа”

 1. Jeśli Twój mąż usunął historię czatów, możesz także skorzystać z narzędzi do odzyskiwania danych, aby odzyskać usunięte wiadomości. Oto kilka powszechnie używanych narzędzi do odzyskiwania danych:

 2. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]защита от склика[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]как защититься от скликивания в директе[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]скликивание яндекс директа[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]защита от скликивания в яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]защита от скликивания[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]директ скликивание[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]скликивание в директе[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]скликивание рекламы директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]защита от скликивания[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]скликивание рекламы директ[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *