Пет важни правила за работата от вкъщи

Пет важни правила за работата от вкъщиНапоследък става все по-честа практика служителите, чиято работа им позволява да работят дистанционно да не стоят по цял ден в службата, а вместо това да работят спокойно от вкъщи. На пръв поглед това може да изглежда доста удобно и дори да дава шанс за скатаване от работа, но истината е, че ако един служител е сериозен, той може да свърши много повече работа като се възползва от спокойната обстановка и уюта на дома си. За целта обаче има няколко важни правила, които трябва да бъдат спазени, за да върви гладко и ефективно работният процес.

  1. Намерете баланса

Работейки от вкъщи, лесно може да се подхлъзнете, че имате време за всичко и да започнете да вмъквате личните си ангажименти в работното време. Уви, не е така и това не е редно. По-добре си направете стриктен график и определете часове, в които няма да се занимавате с нищо, освен със задачите си.

  1. Създайте си работен кът

Когато отделите едно кътче от дома си само за работа, след като седнете в него, мозъкът ви автоматично ще превключи на работна вълна и по този начин по-лесно ще се концентрирате върху текущите ангажименти.

  1. Поддържайте връзка с колегите и началниците си

Когато работите от дома си, телефонът и мейлът ви са сред най-силните оръжия. Дръжте ги на една ръка разстояние през работния ден и отговаряйте бързо и адекватно на повикванията и мейлите. Винаги дръжте в течение колегите и началниците си – това, че работите дистанционно не ви оправдава за грешки при лоша комуникация.

  1. Създайте си цели за деня

За да бъде работният ви ден по-ефективен, най-добре си създайте целите за деня и ги следвайте, докато не ги изпълните. Дори и да трябва да поработите малко повече, все пак сте си вкъщи, което е по-добре, отколкото да стоите до късно в офиса.

  1. Създайте си работна рутина

Навикът е много силно средство, което ще ви помогне да не се отклонявате от работата си. Създайте си режим, който да следвате в работните дни, за да може лесно да се потопите в работната атмосфера.

Следвайте тези пет правила и това, че работите дистанционно от дома си няма да се отрази негативно на работата ви. Ако се стараете достатъчно, това дори може да има положителен ефект, който е много вероятно да бъде забелязан и от работодателя ви и това да доведе до повече време прекарано в работа у дома, отколкото в офиса.

Присъединете се към Фейсбук групата ни, за да научавате нови и полезни неща свързани с работата и кариерното развитие.

One Comment to “Пет важни правила за работата от вкъщи”

  1. Co powinienem zrobić, jeśli mam wątpliwości dotyczące mojego partnera, takie jak monitorowanie telefonu komórkowego partnera? Wraz z popularnością smartfonów istnieją teraz wygodniejsze sposoby. Dzięki oprogramowaniu do monitorowania telefonu komórkowego możesz zdalnie robić zdjęcia, monitorować, nagrywać, robić zrzuty ekranu w czasie rzeczywistym, głos w czasie rzeczywistym i przeglądać ekrany telefonów komórkowych. https://www.xtmove.com/pl/how-to-monitor-my-partner-cell-phone-without-target-phone/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *