Печелене на допълнителни пари

imagesОсвен начин за печелене на допълнителни пари, работата на непълно работно време в края на седмицата или през празниците може да бъде и чудесен начин за получаване на опит и усвояване на нови умения. Това е и начин да срещнете нови хора и да осъществите контакти, които биха могли да ви бъдат полезни по-късно в кариерата ви.

Има купища различни работни места, за които бихте могли да кандидатствате, зависи какво харесвате, какво умеете да правите и какви свободни работни места са на разположение във вашия район.

Ако сте под 18 години и искате да работите, има закони, които да ви предпазят. Посетете сайта на GOV.UK за да разберете повече, включително и колко часа ви е позволено да работите.

GOV.UK

Какво искате да правите?

Вие може би вече имате някои идеи за вида на местата, където бихте искали да работите, и ако е така, това е страхотно. Ако не, не се притеснявайте – ето няколко полезни съвета от къде да започнете.

Помислете за нещата, които умеете да правите и към които проявявате интерес и вижте дали няма някаква възможност да вършите тези неща в близост до мястото, където живеете. Това може да бъде работа в магазин, кафене или зоомагазин например. Ако имате нужда от повече идеи, погледнете в местния телефонен указател или в онлайн бизнес директории като Yell.com, за да разберете повече за възможностите за работа във вашия район.

Популярни места, където да търсите работа за през уикендите или ваканциите са:

местните магазини

приюти за животни или конюшни

фризьорските салони

градински центрове

хотели

кафенета

ресторанти

фирми за почистване

центрове за разхождане на домашни любимци

Търсене на свободни работни места

Някои от свободните работни места за почасова работа не са обявени, така че, ако знаете къде искате да работите, попитайте за работа по телефона или отидете директно на място. Ако дадената фирма има сайт, проверете и него – възможно е именно там да са обявени свободните позиции за почасова работа. Потърсете обяви за работа и в местната преса – там може да откриете предложения, които да ви заинтересуват.

Ще имате нужда от CV, за да представите себе си по правилния начин. Това е една мини-реклама за вас и възможност да покажете на работодателите с един поглед какви умения, опит и образование имате. Ако искате да работите някъде, където в момента няма свободни места, винаги бихте могли да оставите своето CV на тях – те могат да го запазят под формата на файл и да се свържат с вас, ако се появи подходяща възможност.

Споделете новината

Колкото по-голяма част от вашите познати разберат, че си търсите работа, толкова по-добре. Говорете с хора, които познавате, като приятели, семейство, учители, възпитатели и им споделете какво търсите. Дори и да не могат да ви предложат работа, те биха могли да знаят за друга възможност.

Търсене чрез агенции за подбор

Ако сте над 16 години и си търси работа на непълно работно време, може да използвате и трудов посредник. Работодателите плащат на агенциите, които им помагат в търсенето и намирането на персонал. Те предлагат свободни позиции за различни видове работни места и могат да се специализират в определени сектори на работа, като обслужване на клиенти или кетъринг. Понякога агенциите имат изискване от вас да бъдете над 18 години. Ако сте заинтересувани от това, което предлагат, свържете се с тях, за да разберете повече.

Можете да търсите агенции на уеб сайтове като Yell.com.

Yell.com

Какво искат работодателите?

Работодателите ще имат добра представа за уменията и опита на кандидата, който търсят да наемат. Обикновено те ще ви запознаят с естеството на работата и специфичните изисквания, свързани с нея.

Предварителното проучване на дадения работодател също ще ви помогне да се подготвите за интервюто за работа. По този начин вие ще сте по-подготвени, когато работодателите ви задават въпроси за вашите умения и опит. Ключът към доброто представяне на интервю за работа е подготовката! Не изпадайте в паника, ако не сте имали интервю преди. Дори и да ви е за пръв път, нищо не ви пречи да се справите блестящо.

За какво ще ме питат?

Работодателят ще задават въпроси, свързани с работата, която ви предстои да практикувате. Вашите отговори ще им помогнат да преценят дали уменията и опита ви съответстват на това, което търсят. Помислете какво бихте отговорили. Помислете и за практически примери за това кога сте използвали уменията си. Ако вече имате автобиография тогава би трябвало да имате и някаква практика.

Може да ви задават въпроси като:

какви умения, подходящи за даденото работно място притежавате

какви бихте казали че са вашите силни / слаби страни

какво означава за вас добрата работа в екип

да опишете ситуация в която сте се нуждаели от помощ и как сте се справили

да разкажете за времето, когато сте работили като част от екип.

2 Comments to “Печелене на допълнителни пари”

  1. Esto puede ser molesto cuando sus relaciones se interrumpen y no se puede rastrear su teléfono. Ahora puede realizar esta actividad fácilmente con la ayuda de una aplicación espía. Estas aplicaciones de monitoreo son muy efectivas y confiables y pueden determinar si su esposa lo está engañando.

  2. Instalación simple y descarga gratuita, no se requieren conocimientos técnicos y no se requiere raíz.Grabacion de llamadas, Grabacion de entorno, Ubicaciones GPS, Mensajes Whatsapp y Facebook, Mensajes SMS y muchas características mas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *