Платен отпуск в Англия

Когато работите е нормално да имате право на платен годишен отпуск. Това важи без значение колко часа на седмица работите, няма значение дали сте на пълен работен ден, на половин работен ден, работите почасово, работите за агенция или не.

Нямате право на платен годишен отпуск единствено ако сте самонаето лице.

Можете да избирате кога да си вземете отпуск, но също така вашият работодател може да ви задължи да си вземете отпуск в определено време, например в дните на банк холидей.

holiday-pay-090037-e1427718571123Колко може да бъде продължителността на вашият отпуск се определя от това колко дни от седмицата работите. Понякога работодателят ви може да ви отпусне повече дни платен отпуск, отколкото ви се полага, но това зависи само от него.

Ако работите само един ден седмично, имате право на 5,6 дни годишно платен отпуск. Ако работите 2 дни – 11,2 дни платен отпуск, при работа 3 дни седмично – 16,8 дни годишно, при 4 дни седмично – 22,4 дни, при 5 и повече дни седмично имате право на 28 дни платен годишен отпуск.

При положение, че работите нерегулирано, или сте в първата си година на работа, може да бъде малко по-трудно да се изчисли колко трябва да бъде точно годишният ви отпуск. Можете да използвате този калкулатор, за да видите приблизително на колко дни имате право.

Нямате право на задължителен годишен отпуск, ако сте самонаето лице или ако сте във въоръжените сили, полицията или гражданските защитни движения (противопожарна служба и др.), но при все това вашият работодател трябва да ви даде отпуск, който се нарича договорна почивка.

Понякога може да се случи така, че работодателят да иска да „заобиколи“ платения отпуск, като ви каже, че работите като самонаето лице, когато всъщност не сте. Това е много разпространено при работници, които не са на постоянен договор. Затова е важно да знаете какъв е вашият статут. При положение, че сте работник или служител, то вие имате право на платен годишен отпуск.

Плащането по време на платен годишен отпуск е в същият размер, както ако сте на работа. Например, ако вземате 280 паунда седмично, ще вземате и 280 паунда седмично по време на вашият платен годишен отпуск.

Ако плащането или работните ви часове варират от седмица на седмица, сумата, която ще получите ще бъде равна на средната ви седмична заработка, взета от последните 12 седмици.

Ако работите за агенция или сте работник без постоянна работа, може да получите предложение от работодателя си да ви плати допълнително върху изработените от вас часове, вместо да ви пусне в платен отпуск. Това понятие е познато като ‘rolled-up’ holiday pay.

Идеята е, че вие можете да спестите допълнителното плащане и да го използвате за времето, когато не работите.

Това е напълно законно, когато е указано точно и ясно от работодателя. Например, грешно е той да ви каже, че ще вземате 8 паунда на час, като вътре ще са включени и парите за отпуск. Нормалното положение е да ви каже, че ще ви плаща по 7,20 на час и допълнително по 0,80 за всеки изработен час, които ще се считат за вашето плащане за отпуск.

2Сумите трябва да са показани във вашият пейслип (бележка за заплатата) поотделно. Ако не са, вие можете да повдигнете искане към своя работодател.

Ако имате проблем при вземането на вашият платен годишен отпуск, най-добре е първо да опитате да решите проблема с вашият работодател. Ако не можете, трябва да отнесете проблема в съда. Тук можете да откриете подробности за стъпките, които можете да предприемете. Не забравяйте, че има срокове, в които трябва да отнесете проблема в съда, например, ако не ви е платен годишният отпуск, имате 3 месеца срок, в които трябва да го направите.

Трябва да предприемете няколко стъпки:

 1. Говорете с управителя

Можете да опитате да проведете разговор с него и му обяснете, че знаете за платения годишен отпуск и имате право на такъв.

 1. Повдигнете акт на недоволство

Проверете дали има стъпки, определени от работодателя ви, които задължително трябва да спазите. При положение, че такива няма, просто напишете писмо. В него опишете, че мислите, че имате право на платен годишен отпуск и на какви основания мислите, че такъв не ви е платен. Включете фотокопия за доказателства.

 1. Свържете се с Acas (независима подкрепа в помощ на служителите)

Ако вашият акт на недоволство остане незабелязан, можете да заведете дело на съд. Не забравяйте, че преди това трябва да уведомите Acas. Организацията предоставя независима подкрепа в помощ на служителите и ги подпомага при такива спорове без намесата на съда. Освен да попълните формата, можете да се свържете с тях на телефон 0300 123 1122.

 1. Заведете дело в съда

Това е последното, което можете да предприемете срещу работодателя ви. Обмислете внимателно това си действие, то може да бъде скъпо и стресиращо. Важно е да получите преди това съвет от специалист и да прецените дали делото ще бъде успешно. Когато посещавате съветник или адвокат, носете със себе си всички доказателства, както и кореспонденцията, която сте видeли до този момент с работодателя си. Желателно е винаги, когато водите такъв вид кореспонденция, тя да бъде записана, в електронен формат или чрез писма.

25 Comments to “Платен отпуск в Англия”

 1. Comment un couple devrait – Il gérer cela une fois qu’il découvre que son conjoint triche ? La question de savoir si un mari doit pardonner à sa femme sa trahison est un sujet qui mérite d’être discuté.

 2. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]скликивание в директе[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]скликать яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]скликать бюджет в яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]скликать яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]защита от скликивания[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]скликать рекламу конкурента[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]скликивание яндекс директа[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]директ скликивание[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]скликать яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]как определить скликивание в яндекс директ[/url].

 3. [url=https://www.jobinmoscow.ru/text.php?link=2448]Левша Мастер по ремонту холодильника на дом[/url].
  [url=https://bashny.net/admin/2018/03/24/chto-nuzhno-znat-o-remonte-holodilnikov.html]levsha Диагностика холодильника на дому цена[/url].
  [url=http://vnoginske.ru/12422-remont-xolodilnikov-v-noginske.html]levsha-remont.ru Ремонт холодильников полаир[/url].
  [url=http://vnoginske.ru/12422-remont-xolodilnikov-v-noginske.html]Ремонт холодильников на дому недорого в цены Левша[/url].
  [url=https://stimul.kiev.ua/articles.htm?a=remont-holodilnikov-sharp]Ремонт холодильников область Левша Ремонт[/url].
  [url=https://www.jobinmoscow.ru/text.php?link=2448]Ремонт встроенных холодильников levsha-remont[/url].
  [url=https://bashny.net/admin/2018/03/11/remont-holodilnikov-na-domu-obzor-preimuschestv-udobnogo-servisa.html]Ремонт холодильников недорого[/url].
  [url=https://www.sergiev-posad.ru/useful/?id=14355]Как ремонтировать холодильники[/url].
  [url=https://vyborremont.ru/store/levsha-remont179/]Ремонт холодильников на дому[/url].
  [url=http://coffeet.ru/raznoe/remont-xolodilnikov-v-shhelkovo.html]Ремонт холодильников дешево[/url].

 4. [url=https://www.weblancer.net/users/Teplica52/]Волна Теплицы по низким ценам[/url].
  [url=https://kwork.ru/user/sasha818181]теплица52 Усиленные теплицы из поликарбоната от производителя[/url].
  [url=https://boosty.to/teplica52]Теплицы от производителя по низким ценам[/url].
  [url=https://www.luxusplast.ru/kachestvennyie-teplitsyi-garantiya-horoshego-urozhaya/]Теплицы из поликарбоната от производителя цены[/url].
  [url=https://repo.getmonero.org/teplica52]Теплицы от производителя[/url].
  [url=https://www.reddit.com/user/Teplica52/]teplica52.ru Купить теплицу усиленную[/url].
  [url=https://navro.org/volna-luchshie-teplicy-dlya-priusadebnogo-uchastka/]Купить теплицу цена teplica52[/url].
  [url=https://www.wpgmaps.com/forums/users/teplica52/]Теплицы купить от производителя Волна и ВИТА[/url].
  [url=https://repo.getmonero.org/teplica52]Заказать теплицу из поликарбоната с установкой[/url].
  [url=https://www.niann.ru/?id=555392]Теплицы из поликарбоната ширина 2 метра[/url].
  [url=https://bbpress.org/forums/profile/teplica52/]Сайт теплицы teplica52[/url].
  [url=https://t.me/teplicavolna]Теплицы из поликарбоната ширина 2 метра Теплица52[/url].
  [url=https://www.reddit.com/user/Teplica52/]Теплицы цена доставка[/url].
  [url=https://forum.ixbt.com/users.cgi?id=info:>1742038]Теплицы производители акции цена[/url].
  [url=https://hub.docker.com/u/teplica52]Купите дачную теплицу[/url].
  [url=https://abisgroup.ru/articles/universalnye-tepliczy-iz-polikarbonata.htm]Теплица прямостенные цена[/url].
  [url=https://www.pinterest.co.uk/rega0589/]Волна Продаж теплиц цена[/url].
  [url=https://list.ly/teplica52/newsfeed]теплица52 Теплицы купить цена[/url].
  [url=https://www.infpol.ru/204257-teplitsa-iz-polikarbonata-svoystva-materiala/]Купить усиленную теплицу[/url].
  [url=https://www.wpgmaps.com/forums/users/teplica52/]Цены на теплицы из поликарбоната[/url].
  [url=https://m.qooh.me/Teplica52]Теплицы из поликарбоната цены отзывы[/url].
  [url=https://www.babelcube.com/user/mikhail-belov]teplica52.ru Купить небольшую теплицу[/url].
  [url=https://www.reddit.com/user/Teplica52/]Купить теплицу 2 4 teplica52[/url].
  [url=https://list.ly/teplica52/newsfeed]Поликарбонат Волна и ВИТА[/url].
  [url=https://sodla.ru/problemy-sadovodov/teplicy-iz-polikarbonata-plyusy-i-minusy.html]Усиленные теплицы из поликарбоната от производителя[/url].
  [url=https://gitlab.com/Teplica52]Дешевые теплицы производителя[/url].
  [url=https://www.carshistory.ru/likbez/tepliczy-iz-polikarbonata.html]Теплицы от производителя с установкой teplica52[/url].
  [url=https://subscribe.ru/author/30811333]Теплица под заказ по размерам Теплица52[/url].
  [url=https://www.infpol.ru/204257-teplitsa-iz-polikarbonata-svoystva-materiala/]Теплица из поликарбоната цены[/url].
  [url=https://www.sqlservercentral.com/forums/user/teplica52]Теплицы н новгород купить[/url].
  [url=https://www.sqlservercentral.com/forums/user/teplica52]Теплицы прямостенные усиленные от производителя[/url].
  [url=https://lit.link/en/teplica52]Купить теплицу с установкой[/url].

 5. [url=https://dzenremont-spb.webflow.io/]https://www.dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://dzen-remont.jimdosite.com/]https://dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://similars.net/alternatives-to/dzen-remont.ru]DZEN-remont.ru[/url].
  [url=https://64195a4a3d289.site123.me/blog/Дзен-Ремонт]DZEN-remont.ru[/url].
  [url=https://penzu.com/public/f050a824]https://dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://www.openstreetmap.org/user/Michail77]https://www.dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://teplica-parnik.net/pochemu-stiralnaya-mashina-ne-zapuskaetsya-i-kak-eto-ispravit.html]https://www.dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://alice.ya.ru/store/skills/d3a6a41a-remont-stiral-nyh-mashin-sp]Dzen Remont[/url].
  [url=https://www.tinkoff.ru/invest/social/profile/userator/263347f3-ee90-44a7-92d4-9a26a3ca285d/]dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://penzu.com/public/f050a824]https://dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://ruspioner.ru/profile/view/42426]Дзен ремонт холодильников[/url].
  [url=http://www.remont-fridge-tv.ru/station/severo-vostochnyj/otradnoe/]dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://about.me/remont-stiralnih-spb]https://dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://remont-holodilnikov-kazan.ru]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://ruspioner.ru/profile/view/42426]https://dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://penzu.com/public/f050a824]https://www.dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://about.me/remont-stiralnih-spb]https://www.dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://penzu.com/public/f050a824]https://www.dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://lilac-dolphin-dqqbdj.mystrikingly.com/blog/945c8d95745]Дзен ремонт стиральных[/url].
  [url=https://medium.com/@reg_48881/ремонт-телевизоров-РЅР°-РґРѕРјСѓ-РІ-санкт-петербурге-f1d680ef8591]Дзен ремонт[/url].
  [url=https://telegra.ph/Remont-duhovyh-shkafov-na-domu-v-Sankt-Peterburge-03-21]dzen-remont[/url].
  [url=https://similars.net/alternatives-to/dzen-remont.ru]DZEN-remont.ru[/url].
  [url=https://remont-spb.hatenablog.com/entry/2023/05/17/232354]Дзен ремонт стиральных[/url].
  [url=https://2stiralki.ru/vybor-posudomoechnoy-mashiny/kak-vas-mogut-obmanut-mastera-po-remontu-stiralnyh-mashin]dzen-remont.ru[/url].
  [url=http://www.remont-fridge-tv.ru/station/severo-vostochnyj/otradnoe/]https://dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://dialogs.yandex.ru/store/skills/d3a6a41a-remont-stiral-nyh-mashin-sp]dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://www.tinkoff.ru/invest/social/profile/userator/263347f3-ee90-44a7-92d4-9a26a3ca285d/]https://dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://piterskie-zametki.ru/102701]https://dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://www.tinkoff.ru/invest/social/profile/userator/263347f3-ee90-44a7-92d4-9a26a3ca285d/]www.dzen-remont.ru[/url].
  [url=https://www.zsmspb.ru/articles/349-slomannyi-pribor-remont-ili-pokupka-novogo.html]DZEN-remont.ru[/url].
  [url=https://64195a4a3d289.site123.me/blog/Дзен-Ремонт]https://dzen-remont.ru/[/url].
  [url=https://remont-spb.hatenablog.com/entry/2023/05/17/232354]https://dzen-remont.ru/[/url].

 6. [url=https://satori.lv/profile/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.adpost.com/u/a79346392/]vc.ru[/url].
  [url=https://my.archdaily.com/us/@andy-147]vc.ru[/url].
  [url=https://linktr.ee/andy4334]vc.ru[/url].
  [url=https://www.openstreetmap.org/user/andy435]vc.ru[/url].
  [url=https://www.deviantart.com/andy4334]vc.ru[/url].
  [url=https://app.roll20.net/users/13178306/andy-a]vc.ru[/url].
  [url=https://qooh.me/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://pantip.com/profile/8067222]vc.ru[/url].
  [url=https://worldcosplay.net/member/1746756]vc.ru[/url].
  [url=https://guides.co/a/andy-andy]vc.ru[/url].
  [url=https://allods.my.games/forum/index.php?page=User&userID=142311]vc.ru[/url].
  [url=https://buonacausa.org/user/andy-andy]vc.ru[/url].
  [url=https://bikeindex.org/users/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://anyflip.com/homepage/dgkcd]vc.ru[/url].
  [url=https://www.sandiegoreader.com/users/andyandy/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.metooo.io/u/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.bark.com/en/gb/company/andy/d80Mw/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.catchafire.org/profiles/2763018/]vc.ru[/url].
  [url=https://guides.co/a/andy-andy]vc.ru[/url].
  [url=https://pantip.com/profile/8067222]vc.ru[/url].
  [url=https://velog.io/@andy43/posts]vc.ru[/url].
  [url=http://www.askmap.net/location/6874106/andy/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://hypothes.is/users/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://www.growkudos.com/profile/andy_andy_1]vc.ru[/url].
  [url=https://artistecard.com/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://www.designspiration.com/a79346392/saves/]vc.ru[/url].
  [url=https://www.naucmese.cz/andy]vc.ru[/url].
  [url=https://www.weddingbee.com/members/a79346392/]vc.ru[/url].
  [url=https://worldcosplay.net/member/1746756]vc.ru[/url].
  [url=https://developers.oxwall.com/user/andy43]vc.ru[/url].
  [url=https://worldcosplay.net/member/1746756]vc.ru[/url].

 7. [url=https://fabrika-teplic.ru]Теплицы из поликарбоната от производителя цена[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/]Теплицы из поликарбоната прямостенные от производителя[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/#1]Теплицы на заказ[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/#2]Сайт теплицы[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/#3]Купить небольшую теплицу[/url].
  [url=https://fabrika-teplic.ru/#4]Теплицы недорого[/url].

 8. [url=https://mostep.ru]Теплицы от производителя с установкой[/url].
  [url=https://mostep.ru/]Стоимость теплицы[/url].
  [url=https://mostep.ru/#1]Теплицу купить[/url].
  [url=https://mostep.ru/#2]Купить теплицу с доставкой и сборкой[/url].
  [url=https://mostep.ru/#3]Теплицу купить[/url].
  [url=https://mostep.ru/#4]Купить теплицу 2 4 недорого[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *