Плюсовете и минусите на работата по Коледа

Независимо дали сте студент, безработен или просто ви трябва някой лев допълнително, работата по Коледа може да бъде идеална за вас.

Когато искате да огледате за работа по това време, трябва да започнете да гледате обявите още през есента. Това наистина изглежда твърде рано, но тогава се появяват най-добрите оферти. Коледа не е времето когато можете да си намерите работа само в областта на продажбите, но можете да откриете и работа в областта на настаняването и организирането на коледни офис-партита. И тъй като всяко едно такова събитие иска добра организация, управителите искат да я направят предварително, за да се избегнат конфузни ситуации по-късно. Но както всяка една друга работа, и тук има плюсове и минуси.

Плюсове на работата по Коледа

  • Заработвате допълнително средства

Това е идеално за студенти, но и за всички които имат нужда от допълнителни доходи. Коледа изисква много покупки, а това може да ви помогне, за да ги осъществите.

  • Дава ви опит

santa_helpersНе мислете, че временната работа някъде е губене на време. Всяка една работна среда ви дава допълнителен опит, който после може да ви намери подходяща работа. А работата в този период от годината е наситена и доста често под напрежение, което може само да ви е от полза

  • Мотивация

Работата по Коледа може да ви накара да използвате продуктивността си, както и да предотврати депресията, свързана с търсене на работа. Освен това можете да придобиете знания от различно естество

  • Тренинг

Можете да я възприемете като тренинг и да впишете това в трудовата си автобиография

  • Гъвкаво работно време

Това е едно от многото предимства на работата по Коледа. Гъвкавото работно време може да бъде добре съчетано с личния ви живот.

  • Ползи

Дори и като служител на временна позиция, може да откриете, че имате право на отпуск и обезщетение при болест

  • Работа в мрежа

Това е прекрасно място да намерите нови познати и създадете нови контакти. Някои от тях могат да ви бъдат полезни за в бъдеще

  • Перспектива

Работата по Коледа може да ви отвори очите за нови перспективи, особено ако сте човек, който не знае точно на къде да се насочи в кариерното си развитие.

  • Понякога временната работа става постоянна

Ако работите добре и докажете, че ви бива в това, което правите на вашият началник и колегите ви, временната ви работа може да се превърне в постоянна. Ако добре се вписвате в колектива и създавате добро име на компанията, твърде вероятно е д се сдобиете с постоянен договор. Дори и в момента да няма свободна позиция за постоянно в тази компания, управителят може да ви се обади, ако се освободи такова или да ви препоръча някъде другаде.

Минуси на работата по Коледаc-users-susan-downloads-christmas-job-search-182926687-57aa8c123df78cf459e315e7

  • Липса на време

Ако учите, това може да се окаже стресиращо за вас, тъй като обикновено изпитите започват през януари. В такъв случай, трябва да сте подготвени преди да започнете работата, тъй като след това няма да имате достатъчно време за научаване на материала.

  • Неразбиране

Понякога служителите, които работят на временни позиции биват тормозени от служителите на постоянна работа, които показват пренебрежително отношение и дори могат да ви правят спънки в работата ви. Ако сте по-чувствителен човек, временната работа може да ви донесе повече негативни емоции, от колкото ползи

  • Стрес

Понякога може да ви отнеме месеци, докато свикнете с новата си работа. При работата по Коледа нямате това време за свикване. Трябва да успеете да се адаптирате бързо или изобщо няма смисъл да започвате

  • Работа в извънработно време

За вас може и да е допустимо да работите късно вечер или рано сутринта, но ако мислите, че това не са часовете, в които искате да работите, някои позиции не са за вас.

20 Comments to “Плюсовете и минусите на работата по Коледа”

  1. O monitoramento de telefone celular é uma maneira muito eficaz de ajudá – Lo a monitorar a atividade do telefone celular de seus filhos ou funcionários.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *