Подходящи бизнеси за студенти, които са лесни за започване

Започването на бизнес не е толкова трудно, колкото всички мислят. Има бизнеси, които не искат голяма инвестиция, а просто повече желание. Тук ще намерите добри бизнес идеи, които са подходящи за студенти, които искат да изкарат допълнителни приходи, за да си помогнат с обучението.

  • Разнасяне на листовки и брошури, лепене на плакати.

Има много заведения и клубове, които рекламират предстоящите събития чрез листовки, брошури и плакати. Ако ваши приятели или познати искат да изкарат допълнителни пари ще е добре да включите и тях. За да потръгне подобен бизнес, просто обиколете по заведенията и клубовете и поискайте да ви ангажират за по- голям период от време, за да разнасяте и разлепвате техни брошури и плакати. Ако имате приятели, които сте включили в бизнеса може да им дадете рекламните материали, за да ви помагат, но им предложете по-малко заплащане. Така ще остават пари и за вас и всички ще са доволни.

  • Среднощни доставки.

На всеки се е случвало да огладнее през нощта, но да не му се излиза до магазина. Така вие можете да отскочите до магазина, да купите каквото ви е поръчано и след като го занесете на адреса, като таксувате клиента двойно, заради това, че сте му го занесли до вратата. По-подобен начин стоят и нещата с доставянето на алкохол. Среднощният глад и купоните ще са ваш приятел в ръководенето на подобен бизнес. След като разберете какво се поръчва най-често, може да се заредите с по-големи количества и така няма да ходите до магазина толкова често, а направо ще доставите до адреса.

  • Уговаряйте отстъпки и печатайте купони.

Обиколете заведения и ресторанти и попитайте дали правят отстъпки за студенти. Уговорете някаква отстъпка, разпечатайте купони и ги раздайте на приятели и познати. Те също могат да раздадат на своите приятели.  Когато договаряте отстъпката за студенти се договорете и каква ще е вашата комисионна за клиентите, които ще им донесет. Може да се договорите за дадена сума или за процент от сметката на клиентите, които са представили от купоните ви. Постарайте се всеки купон за всяко място да е различен и на него да пише отстъпката, която получава клиента, за да не стане объркване.

  • Планирайте партита и тържества.

Независимо дали ще планирате парти за уикенда в местния нощен клуб или ще подготвите частното парти на ваши приятели, това може да бъде добър бизнес. Ако обичате купоните и сте креативна личност, то това може да се окаже вашият бизнес. Дори и да нямате много клиенти и планирате само по едно събитие на седмица пак може да си докарате до към 100 паунда, което не е никак малко.

  • Продавайте сладолед.

През лятото този бизнес ще разцъфти. Ако около университета никой не продава сладолед може да се пробвате там. За целта може да си вземете количка за сладолед или просто да купувате сладолед и да го държите в хладилна чанта. Ако бизнесът ви потръгне може да започнете да предлагате и освежителни напитки и всякакви снаксове.

  • Печелете от снимки и рисунки.

Ако можете да рисувате и снимате добре, може да правите картини и снимки по поръчка за вестници, списания и други медии. Направете си портфолио с подбрани творби и започнете да питате наоколо дали биха искали да купят някоя от тях и евентуално да работите с тези хора и за напред.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *