Положителните страни на честата смяна на работни места

1До голяма степен професията на човек се превръща в негова идентичност. Разбирайки с какво се занимава даден човек, вие много по-лесно можете да добиете по-пълна представа за него. Малко обаче са хората, които се сдобиват с мечтаната работа още в началото на своя професионален път – останалите трябва да сменят много работни места, докато намерят това, на което им е добре и искат да се развиват.

За повечето работодатели обаче, честите смени на работните места в автобиографиите на кандидатите са недостатък, особено ако търсят сериозен човек, който да работи за тях дълги години. Но въпреки това честите прехвърляния от работа на работа имат и положителни страни, вижте какви са те:

Ще разберете с какво не трябва да се занимавате

Повечето хора имат идея и желание за това какво искат да правят, но те много бързо биват разбити от обстоятелствата на реалния свят. Ето защо различните работни места са тези, които ви учат, че понякога мечтите си остават мечти и нямат място в действителността. Дори в някои случаи, когато човек получи това, за което е мечтал, разбира, че то не е било това, за което го е мислел. Неуспешните и незадоволителни работи са полезни с това, че ясно ви показват с какво определено не желаете да се занимавате.

Ще разберете доколко са важни парите за вас

На различните работни места ще получавате различно заплащане и така ще разберете колко голямо значение имат парите за вас. В даден момент от живота си може да работите нещо, което ви носи удоволствие, но за което не получавате достатъчно голямо заплащане. В този случай бихте ли приели да работите нещо друго, но за повече пари? Много хора избират и да работят на места, които буквално не понасят, само за да получават по-голяма заплата. Вашите избори в професионален план ще ви покажат каква за вас е стойността на парите.

Ще откриете какво ви харесва да правите

С различните работи вие ще си дадете по-ясна сметка за това какъв всъщност е пътят, по който трябва да тръгнете. Става дума да намерите нещо, което ви интересува и дори да се наложи да започнете работа от самото дъно на йерархията. Това може да е работа, която да не работите нито за престиж, нито за заплата. Опитването на различни неща ще ви покаже какво всъщност ви харесва да правите и какво не.

Ще получите представа накъде сте тръгнали

Докъде може да стигнете, намирайки своята страст? Има ли някаква перспектива в нея, поле за развитие, достатъчно заплащане? Понякога не може да съдите само от едно работно място за всички тези критерии, защото политиката на фирмите е различна и се налага да съберете информация от повече места.

Ще превърнете по-лесно работата в кариера

След като разберете какво не желаете и какво ви харесва да правите, какво значение имат парите за вас и има ли перспектива в сферата ви на работа, ще дойде време да започнете работа, на която ви е добре и която сами ще искате да превърнете в кариера. След много смени на работни места, когато достигнете до този момент, значи сте постигнали истинския успех, за който сте мечтали.

One Comment to “Положителните страни на честата смяна на работни места”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *