Помощи за хора, търсещи работа

Ако в момента не работите и си търсите работа, трябва да бъдете под възрастта за право на получаване на държавна пенсия. Ако сте над тази възраст и вече имате право да получавате държавна пенсия, може би е по-добре да кандидатствате за помощта Pension Credit, отколкото за Jobseeker’s Allowance.

Ако сте неработещ мъж под 65 години, но над възрастта за пенсиониране на жена, родена на същата дата като вас, можете да изберете да кандидатствате за Pension Credit, вместо за Jobseeker’s Allowance и в такъв случай няма нужда да се регистрирате като безработен.

Помощи за хора с недъзи или за хора, които се грижат за хора с недъг

Ако имате недъг, може да имате възможност да получавате помощ за допълнителните разходи, които правите заради своя недъг. Но това зависи от възрастта ви и от вашите обстоятелства в момента. Ако се грижите за човек с недъг в неговия дом, може да имате право да получавате помощ за хора, които се грижат за болни и хора с недъзи.

Ако вече получавате някакви помощи поради изброените по-горе причини, някои от тези помощи ще претърпят изменение, когато достигнете вашата пенсионна възраст. Когато получавате помощи, поради причина, че имате недъг и вече наближавате пенсионна възраст, най-добре е да се посъветвате с опитен счетоводител, който ще ви каже точно какви документи и къде трябва да подадете. Помощ можете да получите и в бюрата на Citizen Advise. Най-близкият офис можете да намерите тук.

Помощи за овдовели

Ако сте овдовели, не можете да получавате седмична помощ за овдовели, след като сте достигнали пенсионна възраст. Но може да имате право да получавате допълнителна държавна пенсия, базирана на условията, по които са плащани осигуровките на вашият съпруг / съпруга или партньор или да имате право да получите еднократна сума, с която да си помогнете финансово.

Помощи за хора, които се грижат за деца

Ако се грижите за деца, можете да получавате детски надбавки и в зависимост от вашите доходи – Child Tax Credit.

Помощи за работещи

Ако работите повече от 16 часа седмично, може да имате право да получавате Working Tax Credit, в зависимост от вашите доходи. Няма максимална възраст за получаване на Working Tax Credit, но трябва да се обадите задължително в хоум офиса, ако имате някакви промени в плащанията.

Когато стане време да получавате държавна пенсия, не е нужно да напускате работа и това няма да повлияе на вашите доходи. Докато работите, можете да получавате и Personal Independence Payment, Disability Living Allowance и Attendance Allowance.

11 Comments to “Помощи за хора, търсещи работа”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *