Почасова работа за млади хора на възраст под 18 години

Ако искате да се трудите и да припечелвате по нещо, но сте на възраст под 18 години единствения начин да стане това е да работите почасово. Освен, че законът забранява на непълнолетни лица да работят на пълен работен ден, вие самите трябва да разберете, че ще имате нужда и от време за почивка, за учене, спорт и други занимания, затова няма как да ходите от училище на работа. Може да работите повече единствено и само през уикендите и ваканциите. Повечето младежи предпочитат да работят, за да съберат пари за нещо, но е добре да се замислите, че освен парите, работата ще ви изгради като личност и ще придобиете нови умения и познания.

На доста места се търсят млади хора за почасова работа, така, че не трябва да се притеснявате дали ще си намерите работа и дали ще имате избор. Най-лесният начин да си намерите почасова работа е като питате на място. На повечето места са склонни да наемат помощен персонал за почасова работа, но просто не им се занимава или нямат времето да пускат обяви и да провеждат интервюта. Затова най-добре е да отидете на място и да попитате дали имат нужда от вашите услуги. Някои от местата, на които често се търсят хора за почасова работа са:

  • Малки квартални магазинчета;
  • Приюти за животни;
  • Фризьорски салони;
  • Градински центрове;
  • Хотели;
  • Кафенета;
  • Ресторанти и др.

Най-добре е първо да разпитате по местата около дома ви, за да работите възможно най-близо до вкъщи, но ако не намирате нищо в местността, просто разширете района на търсене. Ако все пак не намирате никаква работа е особено важно да не се отказвате. Отворете един справочник или телефонен указател и си харесайте няколко места, на които бихте работили и се обадете или отидете на място, за да попитате за работа.

В случай, че навсякъде ви се отказва работа и ви се отговаря, че не търсят персонал не забравяйте да попитате дали в близко бъдеще ще имат нужда от човек и оставете телефонния си номер или автобиография, за да ви се обадят. Оставянето на автобиография вместо телефонен номер е добър ход, защото ще покажете, че макар и все още младеж, вие сте сериозна личност и имате сериозен интерес към работата.

За да направите добра автобиография може да прочетете статията ни „Писане и подредба на автобиография“.

Щом искате да работите, трябва да сте запознати и със законите, които са особено строги за непълнолетни лица. Посетете сайта на британското правителство за повече информация.

Ако сте навършили 16 годишна възраст и искате да работите почасово може да потърсите и услугите на някоя агенция за работа. Понякога младежите намират работа именно чрез агенция, защото някои работодатели предпочитат техните услуги за да набират персонал. Трябва да знаете, че в тези агенции не се предлага само почасова работа, затова изрично попитайте дали предлаганите длъжности са почасови и дали са подходящи за вас, защото ако ви предлагат работа на пълен работен ден то вие трябва да имате навършени 18 години, за да работите легално.  За да се свържете с агенция или трудов посредник може да потърсите номерата им в някой справочник, в телефонния указател или като използвате някой информационен сайт като Yell.com.

Дори и да не намирате така желаната почасова работа не бързайте да се отказвате, просто може да сте уцелили такъв момент, че никой да не търси помощен персонал. Важно е да не се предавате и да продължите търсенето и накрая ще се убедите, че си е струвало усилията, след като започнете да работите и печелите. Ако все пак искате да работите дори и докато търсите почасова работа, може да попитате съседи и познати дали искат да извършвате платени услуги за тях, като например да им миете колите, да им косите ливадите, да разхождате кучетата им и дори да гледате децата им понякога. Това определено ще е добър начин да припечелите нещо допълнително докато намерите работа.

3 Comments to “Почасова работа за млади хора на възраст под 18 години”

  1. [url=https://tepliciveka.ru]Теплица поликарбоната производителя цена.[/url]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *