Професия „Портиер“

Работата на портиерите е да посрещат гостите на хотела. Освен това те им помагат да пренесат багажа си и им показват стаите, резервирани за тях, за да се настанят и да се чувстват уютно. Портиерите също напътстват  гостите и  ги информират за удобствата на хотела, уреждат им такси или паркирането на собствената им кола, изпълняват поръчки като взимане и носене на дрехи от химическо чистене, приемат и предават съобщения. Ако пък хотелът има конферентна зала портиерът също отговаря за преместването и настройката на оборудването.

Портиерите обикновено работят по 40 часа седмично и на смени. В повечето случаи те са на крак, както отвън пред хотела, така и вътре. Често им се налага да носят тежки или странни товари.

За да бъдете портиер, ще са ви нужни следните познания и умения:

  • Добри комуникативни умения;
  • Силни умения за работа с хора;
  • Нужен ви е приятелски, професионален и приветстващ подход;
  • Трябва да изглеждате спретнати;
  • Трябва да можете да носите без проблем тежки товари и др.

За работа като портиер няма да са ви необходими определени квалификации, но ако имате добро общо образование това ще е във ваш плюс при търсенето на подобна работа. Понякога за подобна работа ще ви е необходимо и свидетелство за управляване на МПС.

Стартовата заплата за нови портиери е около 11,000 паунда годишно. С придобиването на опит заплатата ви може да достигне между 12,000 и 15,000паунда . В по-големите хотели главните портиери печелят до 22,000 паунда на година.

Има много свободни места за работа като портиер в Обединеното кралство. В зависимост от опита, който трупате имате много възможности за по- нататъшно развитие в тази сфера.

Полезни връзки:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *