Професия: Работник грижа за животните

Тази длъжност се изпълнява от хора, които се грижат за животните в места като центрове за спасяване и приюти. Годишната заплата е около 11 000 – 15 000 паунда, понякога и повече. Работните часове варират.

За да работите като човек, който се грижи за животните, не са нужни предварителни умения, но някои работодатели може да ви поискат квалификации като GCSE. При всички положения, ако имате предишен опит в работата с живоотни, това ще ви помогне да заемете желаната длъжност. Ако нямате никакъв опит, но искате да работите такава работа, можете да натрупате опит чрез доброволческа работа.

faqЗа да започнете такава работа може да ви помогне и това да преминете курс в някой колеж около вас, където ще получите нужните знания и умения.

Освен това можете да си намерите такава работа първоначално докато сте на стаж. За да си намерите място за стажуване, може да потърсите тук.

Умения

За да започнете като работник грижа за животните,вие ще трябва да имате:

  • възможност да контактувате с животните търпеливо, с грижа и уверено;
  • възможност да се справите в разстройващи ситуации, например ако трябва да работите с пострадали или зле третирани животни;
  • желание да работите и мръсна и неприятна работа;
  • възможност да поемете отговорност за работата и грижата за животните.

Работата

canine15Работата се изразява в това да се грижите за животните в скотовъдните домове, центровете за спасяване и приютите. Също така може да работите и в болници за животни, центрове за осиновяване на животни или при служителите за прибиране на животни от RSPCA. Вашите ежедневни задължения ще включват:

  • приготвяне на храна и хранене, почистване и подстригване на животните;
  • обучение на кучета и разходки с тях;
  • почистване на помещенията за живеене, клетките, постелките на животните;
  • грижа за стресирани или болни животни;
  • отговаряне на въпроси от колеги или посетители;
  • осигуряване и поддръжка на местата за живеене на животните.

В зависимост от вашата функция, може да се наложи също така да  водите записки, да организирате посещения и съветвате собствениците как да се грижат за животните си.

Можете да се специализирате като масажист и хидротерапевт, който работи с животните, които са пострадали или имат нужда от терапия заради неспособност да се движат.

Заплата

Първоначалната заплата на хората, които работят с животни е 11 000 паунда годишно, като с течение на времето, тя се увеличава.

mqdefaultРаботни часове

Работата ви може да е на смени, включително от много рано или до късно, понякога може да се наложи да работите през уикенда или по празници.

Работата с животни може да изисква да понякога тежък физически труд, понякога навън и при лоши атмосферни условия.

Кариерно развитие

С течение на времето, може да развиете кариерата си и да станете управител на малък екип или мениджър на повече хора. Можете да работите и като самонаето лице. Можете да използвате и натрупания си опит за да си работите като ветеринарна сестра.

16 Comments to “Професия: Работник грижа за животните”

  1. Si su esposo eliminó el historial de chat, también puede usar herramientas de recuperación de datos para recuperar los mensajes eliminados. A continuación se muestran algunas herramientas de recuperación de datos de uso común:

  2. Generally I don’t read article on blogs, but I would like to say that this write-up very forced
    me to try and do so! Your writing taste has been surprised me.
    Thanks, very nice article.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *