Професия „Супервайзър“

Работата на супервайзърите е да оглавяват екип от служители и да ръководят извършваната от тях дейност. Те могат да работят във всяка професионална сфера, където има нужда от хора като тях, например:

 • Ръководство на екипи по продажби;
 • Ръководство на отдел в дадена служба или център;
 • Ръководство на цех или фабрика, ресторант, хотел и т.н.

Задълженията на супервайзъра зависят от размера и вида на компанията, за която работи, но в повечето случаи включват:

 • Планиране на работните задължения и разписания;
 • Поставяне на задачи на различните членове от екипа;
 • Оказване на помощ при евентуални проблеми или жалби;
 • Надзор над работата на екипа;
 • Провеждане на обучения и инструктажи на персонала;
 • Оценяване на работата на членовете от екипа;
 • Попълване на документация и др.

В някои случаи супервайзърът може да извършва същата работа, като останалите членове от екипа, но запазва и управленските си  задължения.

Работното време на супервайзърите е около 37-40 часа на седмица, като работата на смени също е възможна. Работната среда зависи изцяло от сектора, в който се работи. Някои супервайзъри носят и работни униформи.

За да имате шанс за работа като супервайзър, трябва да притежавате следните умения и качества:

 • Умение за работа в екип;
 • Ръководителски и мотивационни умения;
 • Комуникативност;
 • Добри познания по говорим и писмен английски език;
 • Умение за планиране и организиране;
 • Спокойствие и самоконтрол;
 • Способност за взимане на бързи и точни решения.

Само горепосочените качества не са достатъчни, за да се започне работа на супервайзърска позиция. Ще трябва да имате и дългогодишен опит в сферата, в която искате да работите като супервайзър, за да имате реален шанс за това. Натрупаните през времето квалификации също ще ви бъдат от полза.

Ако започнете работа като супервайзър ще ви бъде проведено обучение. Работодателят ви ще ви обясни какво ще се изисква от вас и какви ще са задълженията ви. Ще ви бъде предоставен екип, който ще трябва да ръководите главно по своя преценка, но понякога ще трябва да се съобразявате и с изискванията на работодателят ви.

Във Великобритания супервайзърите са много търсени и почти всяка по-голяма компания или организация търси да наеме хора с опит, които да оглавяват екипите им.

Заплатите на супервайзърите се различават, според това в каква сфера работят те. Стартовите заплати са около 15,000 паунда на година, като с времето могат да достигнат между 17,000 – 21,000 паунда. Опитните супервайзъри и лидери на екипи получават възнаграждение от 25,000 паунда нагоре. Бонусите и допълнителните комисионни също са често срещани и не влизат към посочените по-горе суми.

Полезни връзки:

2 Comments to “Професия „Супервайзър“”

 1. [url=https://dzen.ru/spravkin]Займ онлайн на карту без проверки[/url] – это ваш билет к моментальной финансовой поддержке! Не беспокойтесь о сложных проверках и формальностях. Мы готовы предоставить вам необходимые средства без лишних хлопот.

 2. [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom]защита от скликивания[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#1]защита от скликивания[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#2]как защититься от скликивания в директе[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#3]как скликивать конкурентов в яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#4]как защититься от скликивания в директе[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#5]защита от склика[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#6]защита от скликивания яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#7]защита от скликивания в яндекс директ[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#8]директ скликивание[/url].
  [url=https://vc.ru/u/593058-andy/906204-sklikivanie-reklamy-yandeks-direkt-luchshie-servisy-dlya-borby-so-sklikom#9]скликивание в директе[/url].

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *